Кумуване на сватба:)

• 7 116
  • 165
  •   1
Отговори
# 135
Да позная ли, че булката търси гадже на кумицата си... твоят мъж...

Ако не могат да те уважат като съпруга на кума, що за кумуване ще е това? После как ще се гледате. Те от сега искат да вк разделят, че и заместнипка са ти наметили...

Селски изпълнения.

# 136
  • На планетата земя
За ме това е крайно неприемливо.Мъжът ми не би приел подобна оферта,а ако приеме най-много да ми види гърба.Камоли да се замислям дали да присъствам изобщо.Не бих имала нищо общо с такива хора и бих ги зачеркнала.Всеки има право да е без възпитание,култура и елементарни обноски,просто не съм длъжна да се съобразявам и да допускам такива хора до мен.Толкова.

# 137
Аз не виждам драма в това свидетелите да не са семейство. Съвсем съвременно си е, но когато се опитват да съчетаят съвременно с някакви традиционни отживелици, става нелепо и да, обидно.

Аз не бих отишла, а и ще имам сериозен разговор с мъжа си, ако той не споделя това.

# 138
Що да не отиде? Тя има място там до почетния гост: съпругът Й. Без нея и той не ... а те да си живеят с простащината.

Според мен кума трябва да си защити статуса на женен мъж и да "издейства" уважение и към съпругата си. Да, тя не е поканена за кумица, но не - тя не е на по-долно от Неговото почитно място.
Авторката и мъжът й не са виновни, че бъдещите младоженжи са си харесали необвързана кума и семеен кум. Това не е проблем на авторката и семейството й.

Като искат сватбарите така - да се пригодят традициите към ситуацията, която са си избрали. А авторката да ходи по всичките там срещи за сватбата, че й сватосват мъжа под носа.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 06:33 от Елфичка

# 139
Селяндури.
И не ти трябва да се чувстваш засегната и да се вайкаш, а мъжа ти.
И какво значи това, че е казал, че трябвало да си изпълни дълга към тях ? Тоест за него е по- важно да си мълчи и да угоди на някакви си, дето унижават жена му, от колкото да я защити ? Прекрасно Simple Smile

# 140
  • София
Всъщност унижението дори не е насочено към авторката. Нея явно не я харесват. Унижението е към съпруга й, понеже неговите уж приятели явно не приемат избора му на съпруга, не я желаят на събитието си и се опитват да я скрият от погледите на другите гости. Дори не им пука, че едно кумуване изисква средства, подготовка, домакинстване и ангажимент, който касае семейството. Кумът им не е ерген, все пак.
Между другото, има стара традиция, при която (понеже кумът винаги е само 1 и е мъж) той може да кумува (ако е ерген) със своя сестра/братовчедка/посестрима или друга кръвна роднина. Когато кумът се ожени след време, тогава се е правила церемония за прехвърляне на кумството от въпросната роднина към съпругата.

# 141
  • Обран бостан ;)
Изобщо недейте да ходите. Вместо тоалет, обувки и подарък купете на съпруга си миньорска каска (или челник) с прикачена екшън камера с директен достъп до Ю-тюб. Така ще изгледате цялата церемония и последвалия джумбиш удобно полегнала на дивана или спалнята. Ако поканите приятелки ще можете да обсъдите тоалетите на гостите без да се притеснявате, че ще ви чуят.

Накратко - в 21 век сме. Възползвайте се от предимствата му, пък и да излезне някой гост ковидясал - няма да е ваш проблем.    Trollface

# 142
Не бих отишла на подобна сватба и бих се чувствала предадена от мъжа ми, че е приел изобщо подобно предложение. Каквото и да стане оттук нататък - да ме поканят да съм на по-важна маса, мъжа ми да размисли и да откаже да ходи, доверието ми вече ще е подкопано. И то така като чета, мъжа на авторката не е като да е бил оставен в избор между съпруга и друг много близък човек. Оставам с впечатлението, че другата двойка са почти случайни. Ами, и тяхното е глупост, но неговото приемане е още по-недомислено.

# 143
На мен ми е интересно какви са отношенията на двойките извън сватбарската тема? Авторката сякаш спомена, че се виждат от време на време. Какво е отношението на младоженците? Не мога да си представя да има „хахо-хихи” ежедневно и после „коя беше ти, че не се сещам”. Всъщност мога, изкусни лицемери има бол...

# 144
  • край голямата локва
Не вярвам, че мъж който уважава поне малко жена си би допуснал така да я унижават (дори и да не му е съпруга). Че и да си плати даже! Не просто не бих отишла, а и ясно бих казала че не искам и той да ходи. И дори да променят ''поканата'', пак не бих си променила мнението.
Едно е да поканиш приятел/колега без половинка с която бегло се познаваш на сватба, друго е да поканата да е за кум. С всичките му ритуали и т.н. А аз, принципно съм много за ходенето поотделно на разни места.
А после, как ще се виждат с кумовете - те четиримата, а ти в къщи?

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:38 от xxxxx

# 145
Много нетактично от страна на младоженците. За мен не са читави хора.
Аз не бих отишла, но не си и падам по сватбите.

Преди няколко години имахме подобен казус. Дъщерята на мъжа ми покани само него на сватбата си. Въпреки моите настоявания, той категорично отказа да отиде след като аз и децата ни не са поканени. Парите ги дадохме след сватбата (всъщност поканата беше заради това, те винаги се обаждат само за пари Angry)

# 146
Звучи отвратително.
Не бих отишла. Не защото не съм избрана за кума, а защото тези "приятели" хич и не са се постарали да ми спестят неудобството, да се почувствам натрапница, даже напротив, постарали са се в другата посока. Но ти нали си мила и тактична и си поредния пример за това как на милите и тактични хора им се качват на главата. А с такива трябва просташката -Квото почукало, такова се е обадило. Не са на 5, че да ги оправдавам, хора за женени са... а те сигурно и за удобството на фотографа ще са помислили повече, дето е отишъл там да взема пари, а не да дава. Щото подарък от кума трябва да е стабилен, демек ще ми захапят здраво семейния бюджет, за да може аз да си муам кротко ордьовъра в ъгъла на залата без претенции...
И тези хора повече няма да ми стъпят в къщата. Интересно ми е колежките в темата, дето така демонстрират да са над нещата, дали ще са също така курназ ако им се случи в живота подобна простотия.

# 147
Ще се виждат с всеки кум или кума по отделно. То това не е проблем.

# 148
Много нетактично от страна на младоженците. За мен не са читави хора.
Аз не бих отишла, но не си и падам по сватбите.

Преди няколко години имахме подобен казус. Дъщерята на мъжа ми покани само него на сватбата си. Въпреки моите настоявания, той категорично отказа да отиде след като аз и децата ни не са поканени. Парите ги дадохме след сватбата (всъщност поканата беше заради това, те винаги се обаждат само за пари Angry)

Така се прави.
А мъжът на авторката мишкува.

Хубаво са избрали друга кума. Това е тяхно право.
Но трябва да я поканят и да не я завират в ъгъла при непознати, а да си е при мъжа си.
И като идват да вземат кума, да не вземат жена му е супер грозно.
Ама мъжът си трае. Няма проблем с неуважението към жена си.
И от година е поканата. Защо не е реагирал се питам?

# 149
  • София
Друго си мисля аз- тази дандания, че и със сценарий, и репетиции, в това Ковид19 време?
Колко тъп трябва да си да го направиш, че и да се гавриш с жената на кума, вместо да трепериш да не се откажат въобще от идване?

Общи условия

Активация на акаунт