Кумуване на сватба:)

• 7 125
  • 165
  •   1
Отговори
# 150
  • София/Севлиево
Прочетох само първия пост и директно ще кажа какво бихме направили ние с ММ ако бяхме на ваше място-или отиваме и двамата като кумове,или двойка гости,или нито един,ако чак толкова искат той да е кум,пък аз никоя...Щом сме семейство няма как да ни делят.

# 151
Абсурт,
На много хора не им пука нито за болест, нито за другите. Самото отношение как идват да вземат кума за сватбата, а жена му да му маха от вратата, говори достатъчно.

# 152
  • София
Абсурт,
На много хора не им пука нито за болест, нито за другите. Самото отношение как идват да вземат кума за сватбата, а жена му да му маха от вратата, говори достатъчно.

Да, едното допълва другото- простотия до шия. Аз просто отбелязвам, защото виждам, че и на авторката, и на мъжа й не им пука.

# 153
Единствено Абсурд констатира това, което и аз мисля. В пандемия на корона вирус нито аз, нито мъжът ми ще се втурнем на такива панаири.
Но, да приемем, че вие мислите, че няма вирус-ок. Отново, мъжът ми няма да ме унижи така, както вашият. Проблемът не е само в простащината на младоженците, а и в тази на вашия мъж, че не защитава вашата чест, ами на някакви хора ден до пладне.

# 154
Допускам, че авторката и мъжа й са млади и неопитни.
Допускам, че когато преди година той е приел поканата да кумува самостоятелно и съответно и авторката също се е съгласила, никой от двамата не е очаквал следващите унизителни към авторката подробности. Тогава, дори и на нея да не й е станало приятно, решила е, че ще изглежда много задръстена, ако каже, че не е съгласна мъжа й да кумува без нея.
Тези неща ги допускам малко от малко да оправдая постъпката на мъжа.
След получаването на писмената покана, реакцията на мъжа на авторката вече може да е категорично само една - отказ да кумува и толкова. Без пазарлъци и жена му да е сред по-важните гости и да я вземат с кола. Ако чак толкова другата двойка са го закъсали за кум, може да отиде съвсем "служебно" и само да се подпише като свидетел на ритуала. Без вземане от вкъщи, без ресторанти и подобни.
А, и може да попита булката тя би ли кандисаха на условията, на които поставят неговата съпруга.

# 155
  • София
Да им отвори сънена и чорлава и да пита -а, днес ли беше?
После да се лепне за кума за пред камерите и да поведе хорото по пижама.

# 156
Модерно е да не се спазват традициите, ама понякога се получават и такива криви работи. Допускам, че младоженците покрай цялата организация не си дават сметка в каква ситуация вкарват авторката като жена на кумът, беше редно обаче мъжът на авторката да им зададе въпроса как точно виждат в картинката жена му.
Възможности към момента- или отказва кумството, или тя си остава вкъщи. Аз на нейно място не бих си причинил цялата тази излагация.

# 157
И да го остави сам да подготви масата и после да си почисти той,щото да види лесно ли е.

# 158
Модерно е да не се спазват традициите, ама понякога се получават и такива криви работи...
И аз това се замислих, не съм чувала за подобен случай. Даже не знам дали при църковен брак въобще ще ги допуснат.

# 159
Чувал съм дори и за две куми. За църковен брак обаче не знам, в гражданското няма изисквания, двама свидетели без значение какви са достатъчни.

# 160
  • Euskal Herria
Взех да се чудя дали някой не си прави майтап с потребителите на форума.
Първо помислих, че авторката не живее в България - с тази репетиция на сватбата, дето само по американските филми дават. Обаче пък писа и за нашенските ритуали.
Пусна още два-три  поста и я няма. А хората коментират и дават съвети.

# 161
  • София
За църковен брак трябва 1 кум - обикновено мъж, който трябва да е кръстен в църква. Няма изобщо изискване за кума.
В съвета питат за двама свидетели - пълнолетни. Нямат изисквания за пол, познанство и др. Може дори да не познават младоженците и да са случайни хора.

# 162
Авторката не пише, щото тя си каза, че мъжът й ще отиде дали с нея, или без. Говорили са, тука идва да си помрънка и Толкова. Видя, че няма подобни случки и й стана тъпо явно.

# 163
Е, тя каза, че подробностите сега излезли. Очаквала е да е до мъжа си, сега станало ясно друго. Мешат български и други традиции и си създават някаква манджа.

# 164
Отсъствието на авторката тук и аз го разбирам така, мрън- мрън и дотук, няма смелост да удари по масата и да постави простаците по местата им. Затова меките хора всеки ги тъпче.

Общи условия

Активация на акаунт