Любители на Котки - Тема 148

• 31 311
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Може да е видяла проблясък на фарове, паяк, комар, какво ли не. Може насън да се е стреснала. Всякакви прагматични обяснения има Grinning

# 121
Вчера идва моя приятелка на гости. Посяга към Чочко и му говори гальовно. Леле, като настръхна, изпъна предните клечки/лапи, хъска/съска .... чудо. Изобщо не даде да го пипне.
Между другото за месец е качил 200 грама и вече е цели 340 грама - растем.

# 122
Ох Ноеми и аз веднага бих си вкарала филма, че е видяла нещо свръхестествено 😁😁 много ме е страх хаха
Мен Марсел ме изненада тази нощ. Скочи върху мен, Допря си муцунката в устата ми и почна да ме меси. Така се ухилих до ушите и си го гушках, галих, а той пухкав като облаче .. и заспах 😁
Мама Нана, браво на Чочко, расте душичката 🤗
Драко беше 400гр, сега е почти кило 😳 голяма е ламя, все е гладен 😁 синковеца като яде, той се нарежда под столчето и каквото падне го изсмуква на секундата 🤪😁

# 123
Като Ушатото, уличничетата са такива.

# 124
Здравейте, аз съм нова и скоро се регистрирах. Любител съм на животните. Имам котка, доста стара около 20 годишна. Търся и дом, тъй като няма кой да я гледа. Пиша от Варна. Ако можете да ми помогнете ........

# 125
Свържете се с организациите във вашия град, дано някой да откликне.

# 126
Затова писах тук за съвет. Котката е на един възрастен човек на 89 години и той вече не може да я гледа. Аз самата имам две кучета и котка и няма как да взема още една. А няма кой да я осинови. Затова се включих тук да питам. Пък и съвет да даде някой

# 127
  • София
Свържете се с организациите във вашия град, дано някой да откликне.
Лошото е, че сигурно ще я засипят с нападки. Като гледам какво е по групите!

А другото, което си мисля е, че тази възрастна котка сигурно е обречена, ако смени дома и стопаните си. Това ще е силен стрес, който няма как да не се отрази. Освен ако от старост вече не обръща внимание на заобикалящия я свят.

Междувременно Kalinass е написала същото. Sad  (написаното изчезна! Simple Smile)

# 128
Ами котката е добре, преместих я временно. Не умря от стрес, защо да е обречена. Добре си е животинчето, здраво е, жал ми е за нея.

# 129
Пък и инстинкта за оцеляване е силен. На всички им се живее. Жал ми е да я приспя.

# 130
Какво приспиване, Боже Господи....
Знам, че е много трудно да се намери осиновител, 3 пъти досега съм минавала през това с намерени бебета подминавани от всички.
Дано нещата се наредят, разпитайте познати, може някой да откликне и да прибере бедното животно, заслужава да живее докато му е отредено. Не е хуманно и не е човешко да се евтаназира животно, което е добре здравословно, на никому да не се случва да вземе това решение.

# 131
Затова пиша и тук, помагайте и вие. Засега нямам успех.

# 132
Попитайте и някой от съседите дали не би я прибрал (ако досега е живяла в къща), защото ако е така и досега е излизала по двора най-вероятно е и да познава тези съседи. По-малък стес ще е за нея.

# 133
За възрастната котка, не мога да дам съвет, аз за бебето не се справих с намиране на дом. По този повод днес или утре ще го водя на ветеринар пак и ще взема една тоалетна, две купички и ще го кача горе пробно за уикенда. Ако има надежда с Ади да се спогодят ще остане при мен, ако не ще го върна обратно пред входа. Знам, че звучи ужасно, но ще пробвам, не измислих как иначе да постъпя

# 134
  • София
Ами котката е добре, преместих я временно. Не умря от стрес, защо да е обречена. Добре си е животинчето, здраво е, жал ми е за нея.
Защото моите котки винаги са били страхливи и едно такова преместване би бил наистина голям шок и стрес.  Но е много добре, щом не е имало проблем при преместването.

А за приспиване изобщо не бих и помислила! Как изобщо на някой би му минало подобно нещо през ума за здрава котка!  

Дано има късмет животинката и да намери при кого да изживее старостта си!

noragami, дано се получи! Трябва да си доста търпелива!

Общи условия

Активация на акаунт