Любители на Котки - Тема 148

• 31 308
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ах, Пухчо какъв сладур е Heart
За храната не мога да дам съвет професионален. Томи го взехме на 2 месеца, яде мокра и суха Уискас. Повече си харесва мократа обаче. Сега е към 4 месеца, варя му пилешки бутчета, нарязвам много ситно и с бульон малко. Харесва ги.
Пухчо на колко месеца е?

# 256
Добре дошли, Мацето. Много е хубав Пухчо. И аз да съм на мястото на детето и аз ще го мачкотя 😁❤

Балкай, 🌸 🎂🌸

И Драко тормози Марсел. Не го оставя да спи, бута му се в купичката докато яде, нищо че и той си има негова. Само ходи по него и го закача. Досаден е много 😁😁
А нас ни суче постоянноооо. Само да се допре до дреха и почва, щерката се преоблича по сто пъти на ден , че вечно е олигавена от него
Когато много обичаш котки.. 😁
Скрит текст:

# 257
  • София
Пухчо е роден на 12.05, та скоро ще стане на 4 месеца. За сега е на суха РК и паучове на Феликс, ама това ще сменя със сигурност, че не ядеше нищо и хванах каквото имах пред очите.

# 258
Благодаря ви, но все пак не ми се струва ок чак така, Ади много лесно се отдръпва, дано събере смелост по-натам Simple Smile

За храна сухата тук се ориентирах какво да гледам като състав и въпреки всичко Ади кара 9 месеца на хилс, защото нищо друго не понесе или хареса. Сега с пурайзън за кастрирани, но май не я харесва много. За мократа гледам процент месо, яде cosma предимно, feringa, macs, smilla fine menu, wild freedom, stuzzy, taste of the wild - за разнообразие. Засега малкият яде от неговата храна после ще мисля как да организирам единият да е на бебешка, а другият за кастрирани.

# 259
Честито на празнуващите! Дано ви слушат господарите ви и по - малко нерви да ви струват!

Какво стана с 20 годишната котка и породистото коте? Намериха ли си нови стопани?

# 260
Пухчо, точно си е пухчо. Много е хубав!

# 261
Честито на празнуващите и от нас Hug

# 262
miamim, само суха Уискас не дей да даваш на котето. На същата цена има много по-добри варианти. От Уискаса мъжките често стигат до запушване на пикочните пътища.

Момичета, за тези, които имат много гърла за хранене. Мисля, че най-ефтиния и добър вариант е следният: купувате воденички (няколко тарелки) или водиницки/дробчета/сърчица. Печете 30 мин. Полученото се нарязва, може и малко черен или пълнозърнест хляб (или друго) да се сложи. Омесва се и се слага в буркани в хладилника. Стига за 5-6 котки за почти цяла седмица.

# 263
  • София
Kalinass, благодаря за съвета. А каква суха храна бихте ми препоръчали?

# 264
Имаш мъжко котенце, гледай стойностите на фосфор и магнезий да са оптимални, за да не се запуши след време. Препоръчвам Wild Freedom, Greenwoods и Feringa, макар моите да не искат да кусят последната. Втората няма за малки котенца, но гранулите са дребни и мазни и не мисля, че би имало проблем. Жалко, че пакетите от 400 грама са изчерпани и има само такива по 3 килограма, което е много. Това са марки на Зооплюс, а от Стефанов можеш да погледнеш Genesis, макар да е доста скъпа.

# 265
  • на брега на морето
Как е той?

Да се похваля - Нала има бълха Simple Smile

# 266
 За суха храна - най-важното го е казала Балкай. Възможно по-ниско съдържание на магнезий и фосфор. Аз също харесвам Wild Freedom, препоръчвам и Natural Greatness, но може и друга. Влез в някой сайт и в зависимост от ценовия клас, който те устройва отвори информацията за състава. Която има най-ниско съдържание на магнезий и фосфор - нея взимай. Хубавото е, че твоят си хапва и месце и паучове.

# 267
Само аз ли не харесвам паучовете? Нищо не споменавам за марки и състав, но ми се струва, че прави повече боклук, а и желето полепва по ръцете ми. Със сос не взимам, там съставът е пълен потрес, макар преди няколко месеца Sanabelle да пуснаха консерви с парчета в сос с доста високо съдържание на месо. Свикнала съм с консервите някак си, главно взимам тези от 400 грама заради наличието на две котки (800 грама са ми прекалено големи и трудно ги съхранявам). Купувам 24 тарелки на различни марки, сега са на catz finefood и много се харесват, но и са доста скъпи.
Аз да си попитам - пастите на различни марки стават ли като хранителна добавка или по-добре да ги избягвам? Гледам Concept for life са пуснали Sensetive и Beauty, такива имат Smila, GimCat, Trixie и Beaphar. Ако им давам по малко всеки ден дали ще навреди? Не съм им фен, но ако имат някакъв положителен ефект, защо да не пробвам?

# 268
Балкай Бартокомляс, погледни на миамор малцовите, които са в еднократни сашенца. Изглежда са страшн вкусни, защото всичките котки около мен умират за тях и ги ползвам понякога дори за да убедя Ади да изяде нещо, на което се мръщи. Има с малц, с витамини и всякакви варианти. Пасти ми отказва да яде.
И аз ще минавам на 400 г консерви, защото Бени е като прахосмукачка, тези дни ще разгледам какв варианти има в зооплюс, яд ме е, че не яде carny Ади, като цена са ми много приемливи.
Паучове купувам на косма, идентични са като съдържание с консервите им.

# 269
Аз давам на Beaphar добавките, за зъбите, малцовите хапки и малцовата паста, която Ушко така и не хареса, тук е малко насила. На Топче давах и витамини и за козината, на Ушатото също от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт