Любители на Котки - Тема 148

• 31 174
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! В събота си взехме персийско коте. Посъветваха ни, че при сменя на храната ще има разстройство. Имаме три вида храна и от трите сме давали, като от вчера даваме само от едната, за да видя дали ще се повлияе разстройството. Но тази вечер имаше освен разстройство и кръв в изпражненията. Някой сблъсква ли се е с този проблем?

# 601
Лидълските гранули не са ли цветни, което значи само зърно и пепел.....отнася се за всички марки цветни гранули..

# 602
Става въпрос за Pure Taste на Coshida, които са доста различни от тези в синята опаковка.

Днес се качих на кантара с двете котки и с ужас установих, че Пепуната е ударила 5.200 кила. Да се притеснявам ли?

# 603
  • София
Балкай, то си зависи от котето, може да е с едър кокал Wink

Ifchetu, като за ветеринар ми се вижда положението.

# 604
  • Light of Zartha
Стана ми интересно за гранулите - ние взимаме чат пат на уискас шарените. Сигурно веднъж на два/три месеца ако изпуснем да купим от нейната храна. Има ли повод за притеснение?
Друго, което ми прави впечатление при Миси - бяхме за 10 дни при роднините на МП. Тя там познава къщата, тича,играе, закача се през прозореца с другите котки и ядеше нормално. Разгони се, хапваше по-малко, но ядеше. Ей хора, от както сме си дошли(една седмица) това животно няма наяждане! Минимум три пъти яде, като огладнява наистина. Идва при мен и се гали, това го прави когато е много гладна(отделно,че такава близост за нея е непривична а и паничката я облизва до блясък). При вас имало ли е такива моменти? Иначе си е същата гадинка, но все едно стомаха стана двоен.

# 605
Всеки ден е така у нас, даже така облизва купичките си, че изобщо не мога да преценя дали са мръсни, дали съм ги измила... Ушатото лошо го научих.... Пие вода само като види, че му сипвам от каната, хванах го на няколко пъти, днес пак, имах останала вода в шишето, тъкмо се прибирах и викам да му я сипя, отиде, подуши и не близна, нарочно я оставих и след час вадя каната от хладилника, той пристига с бясна скорост, сипах и пи веднага, ще кажеш, че със сребърна лъжичка се е родил, а не е живял до контейнерите. Joy
За малкото персийче - ветеринар.

# 606
  • София
Ifchetu, при малките котета проблемите се задълбочават бързо. Не мога да помогна със съвет, освен спешно да го водите на лекар.

# 607
  • София, Лагера
Чета ви, мили момичета, но нещо хич не мога да се включа по темите.
При нас нищо ново, освен че се прибраха децата от вилата преди 3 дни и Джинги ги беше забравила, та се налага да ги опознава наново. Два дни почти през цялото време седя под леглото. За сметка на това Мюсла свикна с тях на третата минута - бебешка му работа!
Нямам какво много да спомена, освен за пореден път да кажа колко съм доволна от биоразградимата постелка - ни кал, ни прах, ни нищо!
Моите харесват Пурина пуйка и са на нея, даже поръчах наскоро 10 кг. Ще ги редувам с рибни паучове.

# 608
  • София
Таня, добре, че напомняш, че аз такива дати не помня, но някъде около 18-20.09 сме го взели у дома говедото. Много е смешен на тази снимка, с тия ушаци е като прилеп. Joy  Жалко за кауфландската тоалетна, по твоя препоръка и аз купувах от нея.

Scarllett, а може ли да е излизала и да е бременна?

# 609
  • Light of Zartha
А, не! Абсурд! Тя е изцяло вътрешна котка и стриктно следихме да не излиза. Grinning Стигнахме до там да заключваме вратите, защото си е калпазанка и у нас ги отваря.

# 610
  • София
Таня, добре, че напомняш, че аз такива дати не помня, но някъде около 18-20.09 сме го взели у дома говедото. Много е смешен на тази снимка, с тия ушаци е като прилеп. Joy  Жалко за кауфландската тоалетна, по твоя препоръка и аз купувах от нея.
Аз не помня. Фейсбук помни! Joy  Най-вероятно някой е пуснал линк и аз съм го споделила. Simple Smile

Онази кауфландска турска тоалетна не съм я търсила скоро. Нямам удобен Кауфланд. От тоалетната на ДМ се разочаровах. А магазинът е срещу нас и ми е много удобен за тази цел. Sad

Скарлет, побързай да я кастрираш, за да не се разгонва повече. С всяко разгонване без последвала бременност се увеличава риска да развие рак на млечните жлези или пиометра.

# 611
От снощи 😀 Ти заспивай, аз ще те гледам 😀

# 612
Лидл-ските гранули без зърно ги взехме за проба преди да ни дойде Ферингата. Със зор я изядоха, а гранулата беше много суха.
Взехме и от алкомствата от същата серия с патешко - очаквано само Съни ги яде и то рядко. Паучове не видях тогава, но може да погледна ако не поръчам мокра храна този месец.

# 613
Синхронно гледане на пиле Grinning

# 614
  • Варна
Лидълските гранули не са ли цветни, което значи само зърно и пепел.....отнася се за всички марки цветни гранули..
Не са цветни, това е съвсем нова храна. Има два вида - само с пилешко и с пилешко и добавен рибен протеин. Първата е 69 или 70% животински протеини, а другата 64. Ето я тази с риба:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 10:27 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт