Любители на Котки - Тема 148

• 31 186
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Theodosia,
Отиваш при ветеринар и ще ти дадат тетрациклин - крем, за очи. Почистваш окото, всяко око индивидуално с вода или чай от лайка, но много добре и слагаш в окото от крема. Поне няколко дни, по два пъти на ден.
http://bgkids.hallowedgaming.com/user-32/tetraciklin-mehlem-za-k … o-edna-kotka.html
Може да направиш снимка на окото и да покажеш на вет.
Другото е по сложно и скъпо. Изследва се секрета и се назначава лечение.

amy_nka,
Аз бих опитала, макар че ще ме боли, ако плаче от инжекцията.

Днес водих Чочолин на вет. Дадоха му нещо /в спринцовка/ за обезпаразитяване. Държа се много мъжки. Не се съпротивлява, отвори устата, по команда. Облиза се, погледна умно, вероятно за още.
Няма апетит обаче, не ака, не пика, не е повръщал. Иначе си играе, тича.

# 586
Макс за първи път повръща (като изключим кастрацията) и мисля че преяде.. Аз съм виновна, защото вчера не му мерих храната и той жално мяукаше и няколко пъти му давах.. Планирахме да го оставим за 3 дни сам, като в 1 от тях да помоля някой да дойде, но сега се притеснявам, как ще му оставя повече храна, като ще я излапа цялата. Всичките ми приятели са доста далече от квартирата ни и не ми е удобно всеки ден да ги карам да идват. Съвети? Въобще толкова се притеснявам да го оставим сам, много е социален, не знам как ще го преживее.

# 587
  • на брега на морето
Снощи накапахме най-сетне мачките, държаха се геройски, веднага им се промени поведението. Нощеска не се биха, не се опитваха да изкъртят вратата, не се близаха, всичко е нормално.

# 588
  • София
И ние днес на ветеринар и то по спешност. След Тенията от миналата седмица, и разстройствоо от тази реших да изкъпя Пипи. Изкъпах я и подсуших , оставих я малко на спокойствие , погледнах я , че потреперва и я гушнах с едно одеалце. Мяукаше, искаше да се махне.. Като я пуснах видях, че върха на опашката и е с червена до кръв кожа. Тя вреши, иска да напусне завинаги тая къща, в която хем опшашката я боли, хем я къпят. В клетката и на вет. Мислех за гъбички или нещо кожно, но оказа се, че е наранено. Според доктора се си е притиснала някъде опашката. Та маза с антибиотик и даде пробиотик и лечебна храна. Успокои се  милата. Ама нещо не и върви... И на мен покрай нея, но бели кахъри...

# 589
  • София
Сред това майката-ангел Milasara от нашата темичка го осинови.

Това ли е онзи Рижко? Чудесно изглежда! Milasara, да ти се връща добрината!

Май не случайно сме се заприказвали за Рижко! Simple Smile Тези дни има нещо като годишнина. На 4 септември 2018 съм споделила това: 

https://www.facebook.com/LetsAdoptBulgaria/photos/a.179218182111 … ype=3&theater

Предполагам, че съвсем скоро след това  Milasara го е осиновила. Heart  Колко е мъничък! Heart

И този усмихнат сладур ми се появи в спомените:

# 590
Здравейте! Моля за вашата помощ и съвет.
Котето ми е на 9 месеца. Преди 3 седмици започна интензивно повръщане (беше минало около месец от както му смених храната на wild freedom). Ветеринарите слагаха инжекции и след това пи хапчета омепразол. Направиха му изследвания, които бяха нормални. Препоръчаха да яде Royal Canin Gastrointestinal за 2 седмици и постепенно да смесваме с неговата, докато не мине изцяло на нея. От няколко дни си яде wild freedom и снощи пак повърна. Вече мисля, че причината за повръщане е храната.
Моля за съвет каква храна да избера. Само да вметна, че не проявява никакъв интерес нито към човешка храна, нито към консерви и паучове - помирисва и си тръгва и може цял ден да стои гладен, но консервата няма да изяде (пробвала съм много различни видове)
Благодаря ви!

# 591
Пробвайте Greenwoods от Зооплюс. Нивата на пепел, фосфор и магнезий са ниски и храната е подходяща за мъжки котарак. Големият ѝ минус е, че в момента не се предлагат опаковки от 400 грама за проба, а следващият грамаж е цели 3 килограма.

# 592
С РК Гастроинтестинал оправи ли се стомахчето? Харесва ли я? Ако я харесва и му понася, защо да не продължите с нея?

# 593
С РК Гастроинтестинал оправи ли се стомахчето? Харесва ли я? Ако я харесва и му понася, защо да не продължите с нея?

Защото казаха, че това е лечебна храна и не трябва да приема само нея за постоянно. А и нали royal cabin не се водят за много добър избор за храна? Иначе да - с нея стомахчето се успокои, халва я с удоволствие.

# 594
Роял Канин е пълна със зърнени култури, соя и захар. Опитваха се преди повече от години ветеринарите да ми я пробутат, но не им мина номерът. Лошото е, че така наречените медицински серии на марките са пълни именно със зърно. Може би единствено мократа храна на Concept for life и Smila са без, но те могат да се поръчат само от Зооплюс.

# 595
  • Варна
Новата лидълска Кошида е без зърно и захар и много добра като състав. По 400 грама са пакетите.

# 596
Ох, дали наистина са я подобрили лидълската храна, че старата беше ужас. Мая пръцкаше от нея, а каква миризма, Боже, се разнасяше, просто да не си наблизо щом пусне въздушната бомба. Joy Подаръците също бяха много ароматни. Бях отписала тотално лидълската марка котешки храни, ама сега ще взема да я погледна пак, щом има подобрен състав.

# 597
Месечинка виторога, стана ми интересно за сухата храна на Coshida. В нашия Лидл съм виждала само паучовете с около 60% животински съставки, взех веднъж за проба, май бяха 4 броя в пакетче. Ще ги потърся при следващото ми пазаруване в Лидл и може да ги пробвам някой ден, но няма да е скоро, че съм затрупана с гранули отвсякъде и те ще ми стигнат до края на годината + месец-два от новата.
Джаста Праста, паучовете от новата серия на Coshida хич не са лоши, пробвала съм ги, но не съм сигурна, че Мая ще ги одобри. Тя нали само джънк набиваше? Моите са точно обратното - по-евтината храна не я одобряват, а по-скъпата я обожават.

# 598
На Пуфи много и харесват паучовете на Роял Канин и от тях направи копринено лъскав косъм. Не знам какъв е точно състава, но съдейки по състоянието на космената покривка значи действат добре.
Също много харесва на Purina и пауч и гранули. За мое учудване одобри и Wiskas. Но тези на Феликс въобще не ги хареса.

# 599
  • София
Ох, дали наистина са я подобрили лидълската храна, че старата беше ужас. Мая пръцкаше от нея, а каква миризма, Боже, се разнасяше, просто да не си наблизо щом пусне въздушната бомба. Joy Подаръците също бяха много ароматни. Бях отписала тотално лидълската марка котешки храни, ама сега ще взема да я погледна пак, щом има подобрен състав.
Не е точно "подобрение" на храната, а добавяне на нов, по-скъп вид. Най-вероятно няма нищо общо с досегашната. Може и производителят да е друг.

Дано най-после се вземат в ръце и да започнат да предлагат и по-качествена тоалетна. Редовно им попълвам анкетата, където на въпроса "Какво купувате от другаде?" отговарям "Котешка храна и тоалетна, защото вашите не стават за нищо." Joy

Балкай, при нас няма такива паучове. С 4% месо са. А тоалетната е някаква тъмносива кал. Няма нищо общо с тази, която купува дъщеря ми от немския Лидл.  Дейзи трябва да е ходила една седмица без никой да почисти, за да замирише извън закритата тоалетна. Няма справедливост, няма!

По този повод да се оплача и от тоалетната на ДМ за 6.99 лв. Бях много щастлива, че я открих и доста време я ползвах. По време на извънредното положение се позапасих малко, защото хем ме хвана всеобщата паника, хем имах талончета за отстъпка от 15 и 20 % на продукти с тяхната марка. След това изчезна. Даже се майтапихме, че им изкупихме магазина. Явно са нямали доставки от Германия, заради затворените граници и са сключили договор с някой местен производител. Сегашната тоалетна е по-жълтеникава, не прави топки и се вмирисва за много кратко време.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 22:06 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт