Любители на Котки - Тема 148

• 31 198
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Гледам, че сте на тема кастрация на мъжка котка. Аз да чакам ли моят да се разгони поне веднъж? Щеше ми се да избегна маркирането и виенето и мислех октомври да го кастрираме. Ще е на 7 или 8 месеца.
Иначе все така си спи:

# 571
Отчитам се какви я свършихме. Понеже там не пожела да му се повръща, не знаем дали кашля или му се гади. Биха му инжекция против повръщане, ако продължи с тея пристъпи значи има кашлица, която може да е асматична (пуша на балкона, но той се вре с мене) или белодробни паразити като ми обясниха, че хапчетата за вътрешно обезпаразитяване не хващат всички видове белодробни паразити. Ако не, значи му се повръща. Утре ще го водя пак и така. Отслабнал е много от пролетта, но смених бебешката храна с такава за кастрирани, а и той лятото не яде много много. Сега ми се струва добре той Simple Smile

За белодробни паразити (съмнение за такива от рентгенова снимка и понеже и аз не знаех дали е кашлица или позиви за повръщане) бихме две дози ивермектин през 2 седмици. И спря да "кашля" след това. За сметка на това, почна да повръща косми (които до сега не беше повръщала никога, ами ги отделяше в изпражненията).

Белия пухчо Шони не е за кастрация, щом не трябва да кърви и е с тромбоцитопения. Ще си му чистите, ако маркира, няма друг начин.

# 572
Така обичаме да спим ние! 😂

# 573
  • София
Milasara, Рижко е одрал кожата на майка си. Много си приличат. Тя е една миличка, нежничка и дребна. Той май не е пораснал много?
Разпали любопитството ми. Спомням си, че Рижко беше в много тежко състояние и даже му присадиха кожа на главата, за да затворят раната, но не знаех, че си има майка, която познаваш. А знае ли се какво точно му се е случило? Майка му при теб ли е?

Pandachina, особено при скорошна кастрация, "торбичките" почти не са променени. С времето се свиват. Но може и няколко месеца да продължи. Обаче ако е кастриран по някоя програма за бездомни котки, то задължително им резват крайчето на ухото. Понякога е много дискретно като на нашия Рижко, но в повечето случаи се вижда добре. А Рижко има и син печат в другото ухо. Стои като избледняла татуировка. Не знам дали винаги слагат, защото за пръв път виждам. Разгледай му ушите.

Наша Вредка (Преслава) е станала 1640 гр. Току-що я премерихме. Simple Smile Ако се питате защо е Вредка - много е вредна и затова. Joy Но на Преслава не се обръща, на Преси също, а на Вредка се обажда. Joy

# 574
Ами, значи квото каже Вредка. Wink

Има ли някой лекувал травмиран крак (нерв) с нивалин? Въобще да го "тормозя" ли котето с 20 дена боц...? Някакъв ефект дали ще има...?

# 575
Таня, един изрод от съседния блок беше изгорил черепа на Рижко с горелка. Беше му излязла и част от мозъка. Оправиха го с помощта на уникална операция в ЦВК. Досега не е била правена такава. Една организация събра парите за това. Сред това майката-ангел Milasara от нашата темичка го осинови. Котешката майка на Рижко е от уличните котки при нас, които след това всички ги кастрирах и сега ги храня по два пъти на ден. Сутрин и вечер. Тя е много мъничка, гальовна и гушкава.

# 576
При котета не знам, но при хора помага. Самото вкарване на лекарството е болезнено. Има таблетна форма /за човеци/, питай дали има за котета и дали би имало ефект.
Бих предпочела таблетки.

# 577
  • София
Сред това майката-ангел Milasara от нашата темичка го осинови.

Това ли е онзи Рижко? Чудесно изглежда! Milasara, да ти се връща добрината!

# 578
  • София
Благодаря, стана ми неудобно. Blush

Принцесо, да, дребничък ми се вижда и на мен Рижко, особено на фона на Доби. Joy Последния път в кабинета са го мерили 4,4кг, ама на мен ми се вижда по- малко. Доби е 6,5кг. Той също е гушлив, чак досажда понякога. Ама сега с дребното си намери компания. Днес едно от децата ме извика с- мамо, мамо, ела да видиш как Рижко мие Лумпи. Та явно е и грижовен. Heart

# 579
  • Някъде там

Добро утро от чакащо да го поканят в спалнята лъвче. Всяка сутрин чака на вратата да му кажа влез. Никога не влиза сутрин в нашата спалня без да е учтиво поканен. Отварям вратата, но докато не кажа влез или ела при мен, не влиза.
Обаче посегна ли към камерата извръща глава.
Не съм чела последните страници, сега ще ви попрочета.

# 580
Ох, тая нощ отново котката ми нападна отвитите крака и се стреснах. Ужасно е, а си бях мазала краката с крем и мислех, че ще я отблъсне миризмата, но нъц..

# 581
Привет момичета. Не съм влизала отдавна, набързо се порадвах на снимките. Имам въпрос...
Под къщата ни има паркинг и там от няколко  дни дойде на сянка една котка с две бебета. От февруари сме в тази къща, тази котка тогава имаше бебета на терасата на съседната къща. Слязох днес да оставя вода и храна. Бебетата бяха сами с още два други котака, които са кастрирани. Видима възраст около 8-10 седмици. Като ни чуха едното избяга блъскайки се в стените и се скри зад едни плочи, а другото съскаше и настръхна. Едното оче е затворено, другото с бяла/гнойна пелена почти изцяло покрила окото, но малко вижда пред себе си. Второто коте ми се стори с напълно затворени очи, без видимо гурли или гной, на се блъскаше в стените докато не улучи как да се скрие.
Имам тобрекс човешки у дома. Казвайте какво друго да направя на първо време. Сама съм с децата вкъщи - и в карантина до другата сряда. Тогава можа да изляза за да ви заведа и на ветеринар.

# 582
При котета не знам, но при хора помага. Самото вкарване на лекарството е болезнено. Има таблетна форма /за човеци/, питай дали има за котета и дали би имало ефект.
Бих предпочела таблетки.

Вета му предписа инжекции нивалин по схема, с постепенно увеличаване на дозировката. Но не дава много шансове, да се оправи крачето. Каза, че ще го парят инжекциите, да. За това се чудех, дали въобще да ги почваме тия инжекции. Не може, по-скоро не иска, да си стъпва на стъпалото, ами го извива надолу или го влачи. Иначе, играе, скача, не му пука. Имаше и отворени рани по крака, за това реших да изчакам да зараснат и тогава да пробваме с нивалина. Погрешно ли съм решила или колкото по-рано се почне по-добре?

Някой купил ли си е от това? Уж котешка трева, пък моите не го ядат като трева, по-скоро го ползват за играчка.

# 583
  • София
amy_nka, ако има възможност, се консултирай с ортопед. Препоръчвам д-р Атанасов от Петхелп.

Theodosia, промивка с чай от лайка, което обаче е за леко възпаление. Ясно е, че ветеринар трябва, но... За лекарства не мога да дам съвет.

Yan25, пробвай с етерично масло от чаено дърво. При Майки действа безотказно. Мазала съм кабела на нета, че 4 пъти беше прегризван. Отделно съм сложила в пулверизатор и го прискам, ако започне да ме напада. Не знам защо, но така напада и хапе само мене. Може би защото най-много го мачкам, но също ако съм била в стаята при другото коте, ако му се скарам...

daviz, лъвчето е страхотно!

# 584
Някой ортопед за Пловдив? Водих го при Пачев от Провет, който се води ортопед-невролог. Правиха му снимка и няма нищо счупено, но според тях няма чувствителност (инервация) на лапичката. Аз обаче наблюдавам, че има някаква чувствителност. Като му пипам лапичката от долу, ако се опитам да я сгъна, я дърпа. Също го видях, че си разтваря пръстите като си протяга лапите в легнало положение. В клиниката го щипаха с някакви клещи и заключиха, че няма чувствителност. Наистина искам някой свестен вет да го погледне, ама не мога да пътувам до София в момента. Приемам препоръки за Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт