Любители на Котки - Тема 148

• 31 159
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • на брега на морето
Но тази вечер имаше освен разстройство и кръв в изпражненията.
Спешно на ветеринар.

Ивекс, здраве да му е на Ушатко апетита. Heart

# 616
А какви са цените на новата Кошида.

Балкай, да, Мая си набива джънк и правилно отбелязваш, че е възможно да не хареса по качествената нова храна. Досега нямам успех дори със средния клас храна. Даже и с тази от ДМ, дето се води био и има тип едро смлени пастетчета с чисто пилешко месце. Ей, не ще и не ще, а храната е изцяло от бяло пилешко месце, чак на мен ми идва да си хапна, ама принцеса "боклучава храна" се назландисва. Ами тя дори и към пилешкото месце, което съм варила или пекла не проявява интерес, виж към някои шунки и салами е силно "афинитетна", но към хубава храна - не.
Та може да взема за проба, но малко, че може офисните котки да се облажат. Ей на, днес изяде току покълналата млада палмичка, едно цяло листенце беше и докато я видя, тя вече я беше погълнала и се облизваше. Че и нападна и другата поотраснала палма, ама дупето и изяде едно леко предупредително тупване и се отказа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 617
  • Варна
4 лева за 400 грама е цената на Кошидата.

# 618
Балкай, не е дебела, може да е по-едричка.
Хм, интересно ми стана за тази храна, стига да имам път към Лидл ще я погледна.

# 619
Вчера ви писах за моето повръщащо коте. Днес бяхме в Централна ветеринарна клиника. Направиха рентген и видяха възпаление на стомаха и част от червата. Сега ще даваме 2 вида лекарства и продължава да яде Gastrointestinal на Royal Canon, колкото и да не харесвам тази марка храна.
По-притеснителното е, че по време на прегледа се чу шум на сърцето и на рентгена се вижда, че то е по-голямо от нормите. В сряда сме на контролен преглед и тогава ще направят ехография на сърцето. Но това много ме разтревожи.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 14:06 от jeni.ivanova

# 620
  • София
Но тази вечер имаше освен разстройство и кръв в изпражненията.
Как е котето?

Все пак да те успокоя. Кръвта обикновено е от силно раздразнено стомахче, а не от някоя страшна болест. Но ветеринарят е задължителен, защото при котките всичко се развива много по-бързо, а пък при бебета котета - съвсем.

А Пуфи какъв разтапящ поглед има!  Heart

noragami, страхотен тандем са! Heart

Напомни ми за една стара снимка Joy

Имах и една с три "гаргогледа", но половин час я търсих и не я намерих. Sad

Жени, дано да не са прави и всичко е наред! Hug

# 621
  • на брега на морето
Жени, колкото и да не харесваш тази храна тя помага - във всички постове, които съм чела да се дава за здравословни проблеми пише, че котките се  повлияват добре. Предполагам, че ще е временно, ще отминат стомашните проблеми и вероятно ще ти кажат за подходящи храни. Колкото до сърцето няма начин толкова красив рижан да не се справи блестящо.

# 622
Здравейте отново! Не сме ходили на ветеринар, понеже днес пътувахме. Тук, където сме в момента няма ветеринарна клиника, но имам един познат ветеринар. Мисля с него да се консултирам. А иначе котето е добре. От снощи акото се сгъсти и кръв няма. Спокоен е, храни се и играе.

# 623
Някой сънува море и палми.
Скрит текст:

# 624
Ааа, Нана, ама той Чочко съвсем се "очовечил", вече е добре оформен и мяза на котаче, а не на малко сладко мишленце с тумбаче. Grinning

И ние отмаряме активно, като вероятно сънуваме пиле на грил, защото през 5 мин. въртейки се сменяме позата Joy:

# 625
Джаста, така е - окотачва се, доближава се до котешкия вид. Въпреки, че още си суче храната, след едно повръщане, спря да яде като за последно и не топи крачета в чинийката.  Grinning
Колкото и нескромно да звучи, горедея се с постижението си - оцеля, имаше моменти, в които не вярвах.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 17:34 от Mama_Nana

# 626
Ох, дали наистина са я подобрили лидълската храна, че старата беше ужас. Мая пръцкаше от нея, а каква миризма, Боже, се разнасяше, просто да не си наблизо щом пусне въздушната бомба. Joy Подаръците също бяха много ароматни. Бях отписала тотално лидълската марка котешки храни, ама сега ще взема да я погледна пак, щом има подобрен състав.
Не е точно "подобрение" на храната, а добавяне на нов, по-скъп вид. Най-вероятно няма нищо общо с досегашната. Може и производителят да е друг.

Дано най-после се вземат в ръце и да започнат да предлагат и по-качествена тоалетна. Редовно им попълвам анкетата, където на въпроса "Какво купувате от другаде?" отговарям "Котешка храна и тоалетна, защото вашите не стават за нищо." Joy

Балкай, при нас няма такива паучове. С 4% месо са. А тоалетната е някаква тъмносива кал. Няма нищо общо с тази, която купува дъщеря ми от немския Лидл.  Дейзи трябва да е ходила една седмица без никой да почисти, за да замирише извън закритата тоалетна. Няма справедливост, няма!

По този повод да се оплача и от тоалетната на ДМ за 6.99 лв. Бях много щастлива, че я открих и доста време я ползвах. По време на извънредното положение се позапасих малко, защото хем ме хвана всеобщата паника, хем имах талончета за отстъпка от 15 и 20 % на продукти с тяхната марка. След това изчезна. Даже се майтапихме, че им изкупихме магазина. Явно са нямали доставки от Германия, заради затворените граници и са сключили договор с някой местен производител. Сегашната тоалетна е по-жълтеникава, не прави топки и се вмирисва за много кратко време.

Аз пък бях ползвател на другата за 5,50. И имаше един период в който също изчезна, над месец. След като я пуснаха отново и аз забелязах занижаване на качеството, до толкова, че вече предпочитам кауфландската.
За сметка на тоалетните, обаче, гранулите ми се видяха доста подобрени и сега купувам от тях главно.

# 627
  • Стара Загора
Новини от последните минути: Черно бебе коте (човек би казал че имам фетиш) се опита да ме осинови на паркинга пред магазина.

# 628
Новини от последните минути: Черно бебе коте (човек би казал че имам фетиш) се опита да ме осинови на паркинга пред магазина.
Барби, явно ти са на късмет черните котки! Да ти кажа, че Мъри преди няколко дни се изяви като Чумичка - без никаква причина заби до дупка три нокътя в прасеца ми. Ще ходя доста време белязана.

# 629
Добре дошла в клуба! Joy
Цялата съм белязана.

Общи условия

Активация на акаунт