Любители на Котки - Тема 148

• 30 588
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Добре дошла в клуба! Joy
Цялата съм белязана.
Не става дума за драскотина от нокти - имам доста такива, а за нарочно забиване на ноктите в цялата им дължина. Дълго тече кръв, добре че съм с яка имунна система и няма проблеми с възпаления, освен трите тъмночервени петна. А заминавам на море. Кой знае какво ще си помислят хората...

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 23:10 от Недоволна

# 631
  • София
Новини от последните минути: Черно бебе коте (човек би казал че имам фетиш) се опита да ме осинови на паркинга пред магазина.

Успя ли?

Аз съм в Приморско и съм впечатлена
Това е във (или около) всеки ресторант (хотел).
Много са социални и гальовни 😻

Чудя се какво се случва с котетата като свърши сезонът... Ще питам утре (и се надявам отговорът да ми хареса).
В хотела, в който сме отседнали котетата са с противопаразитни каишки.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 23:25 от AnyHr

# 632
Това и аз имам предвид, а как боли като те ухапе....
Рекорда му е 2 пъти, едно и също ухо, с нокти, много кръв тече и боли, ходих само с пусната коса. Joy

# 633
  • София
Чудя се какво се случва с котетата като свърши сезонът... Ще питам утре (и се надявам отговорът да ми хареса).
От позната, която си има вземане-даване с Ахтопол, знам, че отговорът е от най-неприятните. И то с намесата на общината. Sad

Дано в Приморско са по-човечни!  А и все пак е градче, в което има живот и през зимата. Защото аз съм попадала на места (предимно в Гърция), които са далече от всяка цивилизация. Например возейки се на последното круизно корабче за сезона, спряхме в едно селце на Итака. Капитанът ни разказа, че си взима довиждане с котаците от кръчмите и се надява на пролет да ги види отново. На следващия ден всички затваряли. В селцето не живее никой. Оставят храна, но тя е само за първите няколко дни. После се оправят кой както може. Sad

# 634
  • Варна
Явно се оправят щом не изчезват, иначе откъде ще се вземат котките? Едва ли в началото на лятото специално някой ги носи там.

# 635
По-скоро се спасяват малцина, които на пролет правят бебета.

# 636
  • София
Явно се оправят щом не изчезват, иначе откъде ще се вземат котките? Едва ли в началото на лятото специално някой ги носи там.
Една малка част оцеляват. Sad  Напролет се размножават ...

Писали сме едновременно със Зизу.

# 637
Разположила съм се на стълбите на къщата, за да си шия гоблена и когато се връщам от обяд заварвам това 😀😀😀

# 638
  • София
Здравейте, моля , тъй като имате повече опит да ми кажете как зарастват раните при котетата, за колко време? Писах преди , че котето според ветеринаря си е прещипало опашката. Върха е зачервен, почти до кръв е кожата. Той го поподстрига, за да може да намаже с антибиотичен мехлем, който Пипи веднага облизва. Днес понеже чаках родителите на съпруга ми, които не са във възторг, че сме взели коте, смених тоалетната уж с по-хубава, която според мен не струва, но това е друга тема... и точно когато дойдоха хората, Пипи влезе в тоалетната и излезе с разстройство и то на гъба. Според мен миличката е отишла по спешност и е свършила работата на вратичката и на излизане...Нямаше как изкъпах я , подсуших и оставих в детската стая да се тоалирта и сама. След  малко като отидох - опашката пак зачервена. , струва ми се повече и от предния път. Та дали от водата се е зачервила според вас.. или сама си я хапе по някаква причина. Мога ли да превържа опашката, така че да не маха лекарството веднага.. някак не си го представям да търпи нещо там... Да не би пак да сме за ветеринар... има ли някаква кожна болест, която доктора не е познал(това направо невероятно, но знам ли и аз)...

# 639
  • софия
Прибрахме си коте на 50-60 дни. Здраво, обезпаразитено и активно.Обаче от днес имаме и мини пинчерче на 50-60 дни. В приключение сме. Котето се научи да пишка в котешка тоалетна. Кучо пишка където му падне.Коте яде пауч, кучо гранулки.Animal Smile CatAnimal Dog2

# 640
Прибрахме си коте на 50-60 дни. Здраво, обезпаразитено и активно.Обаче от днес имаме и мини пинчерче на 50-60 дни. В приключение сме. Котето се научи да пишка в котешка тоалетна. Кучо пишка където му падне.Коте яде пауч, кучо гранулки.Animal Smile CatAnimal Dog2
Честито за бебетата. Не очаквайте куче да ползва тоалетна. Докато не мине всички ваксинация, за да може да излиза, ще имате проблеми с нуждите ме.

# 641
  • София
Вчера споделих във фейсбук, но днес видях, че все още няма донор. Може пък тук да му излезе късмета на котето.

Коте с анемия, на което ще му правят операция се нуждае от кръв  … Син кръст - София

Джери, може наистина сама да хапе опашката си, а не да е кожен проблем. Sad

# 642
Мишо види ли хладилника отворен, веднага скача вътре и не иска да излиза Simple Smile

# 643

Ти ли ще ми кажеш къде да седя и чий е този гардероб?

Някой запознат ли е как става сближаване на куче и коте? Кучето не е мое, гостува ни веднъж - два пъти месечно. Тя е голяма и глупава- 35 кг женски кастриран боксер.

В началото котката се криеше от кучето. После започна да седи на нейни любими места и да го гледа. Понякога тя излизаше и го гледаше. То идваше и я лаеше. Според нея лая е подкана за игра, а котката се страхуваше- 5 кг срещу 35.

При едно от последните гостувания на кучето кучето олигави една плюшена играчка. Няма как да ни подари урина и ако. Според майка ми котката като е минавала покрай играчката я е биела и съскала. Иначе кучето всеки път души банята и тоалетната на котката. Моята принцеса ака под душа, пикае в тоалетната ако е чиста.

Последната среща беше интересна. Феликс беше изучила лигите на кучето. Скри се зад фотьойла в хола. Кучето глупаво влезе защото го повиках. Тя му изсъска и му удари лапа по носа. Кучето избяга с подвита опашка.
Половин час по- късно кучето не смееше при повикване и хвърлена топка да влезе в хола. Подлъгах го с храна. Тя му се метна на гърба и то избяга. Ясно му показа че къщата е нейна.

Като си тръгнаха я гушнах. Седях на земята, тя в ръцете ми. Кучето беше доста близо и мълчеше. Стопанина му я погали, тя му разреши.

Как да ги сближат?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 02:55 от Зуки Су

# 644

Ето ги моите осиновени от юни , някъде в началото на месеца са родени.Майката е на съседи, които това лято не се появиха в съседната вила.Как успя да ги отгледа котката направо се чудя, беше станала кожа и кости, но ги кърмеше.Започнах да я храня, после и малките, поотраснаха и вече ме чакат търпеливо.Обаче предстои да се приберем в града и се чудя как да ги храня през зимата.Във вилната зона е пълна пустош, казаните също са празни, хора не живеят.Ама не ми се иска да ги зарежа и си мисля като идвам веднъж седмично да нагледам да им оставям в една кутия гранули и вода.Ще им нося консерви като идвам, през другото време да хрупат гранули.Как мислите какво количество ще е достатъчно за седмица, четири малки са и майката?

Общи условия

Активация на акаунт