Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 263
  • 864
  •   1
Отговори
# 465
  • Обран бостан ;)
Маринче, за любовта си отвори отделна тема, тази е за семейството. Не че си престаряла, ама не е зле да се заземиш малко.

Именно, именно.

Имам чувството, че Марина смята, че намирането на партньор е най-трудното нещо. Не, че не е, но после става още по-трудно.

# 466
Марина , психолог ти трябва . Връзките , които описваш като "серозните" в живота си , са абсурдни .

# 467
  • Sofia
Всъщност, именно намирането на партньор, който да ти пасне перфектно, е едно от най-трудните неща в този живот. Оттам-нататък всичко е лесно и се нарежда от само себе си. Поне що се касае до самата връзка.

# 468
Аз не бих се примирила.
Имаш право да искаш своето.
Най-важното е да вярваш, че го заслужаваш и да не правиш компромиси със себе си заради това.

# 469
Ти си на три брака и дете Simple Smile
И на мен някакси първосигнално ми иде да кажа същото, но се връщам на основната идея - искам семейство Wink

# 470

Ето това май ми е проблема - какво правят тези, които любовта не им се случва? Примиряват се сигурно и търсят златната среда, но за сега аз не мога да се примиря. Струва ми се най - тъжното чувство да си някъде или с някого, които не са ти по сърце. Нито сте си лика- прилика. Само някой, който иска мен. Това чак невъзможно за намиране не е, но е трудно да си представя такова бъдеще. Предполагам ако се реша на такова скалъпено семейство ще потръгнат поне малко нещата, бих полагала усилия. Но не мога да се реша, без любов това си е едно нищо.

А за другото, дали с деца или без, клиники, проблеми - наясно съм с шансовете, знам си възрастта. Но ако ще го правя искам да си е по реда - първо семейството, после деца. Ако има как. Но другите варианти са ми много егоистични, дете без баща. Няма да причина такова нещо на никого. Май е затворен кръг.

Точно това, което казваш. Избират си някой, с който си пасват горе-долу, разбират се, могат да се търпят и така си карат живота. Казвали са ми го много пъти, не всеки може да срещне голямата любов и/или да създаде семейство с нея.
Сещам се за един пример с по-далечни мои познати. Жената с хубава професия, добре платена, мъжът земеделец, запознават ги по роднински, и двамата тогава са били на около 35. Дори не се харесват от първия път, но после им се получават нещата. Днес живеят на село, жената си работи в града на хубавата ръководна длъжност, взима си добрата заплата, разбират се и си гледат детето, което вече е на 10-12. Не са били голямата си любов, но определено са много по-щастливи отколкото ако са били сами.
Това обаче не става всеки път, някои постепенно започват да изпитват непоносимост към партньора си и нещата стават катастрофални. Така че нещата са относителни.

# 471
  • Обран бостан ;)
Имаш право да искаш своето.
Най-важното е да вярваш, че го заслужаваш и да не правиш компромиси със себе си заради това.

В случая авторката няма нищо "нейно", което да иска.

# 472
Дренче, именно. От непримирение го докарах до тази бройка.
Важното е, че накрая получих това, в което вярвах, че заслужавам.

За това и няма да спра да твърдя, че основното е - вътрешното ни убеждение за какво сме достойни, какво заслужаваме и тн. Ама трябва и мноого да си честен със себе си и с много неща в себе си  да се простиш..

# 473
  • MI
Марина, как си я представяш тази любов? Какво точно ти липсва? Питам съвсем добронамерено, не всички хора разбират едно и също като кажат любов, щастие и т.н.

# 474
Вижте сега, ако жената няма никакви кандидати, е неуместно да натякваме каквото и да било. Но ми се струва, че Марина изглежда достатъчно добре да има кандидати и просто ги отхвърля по някакви съображения, които биха могли и да бъдат преразгледани дали са достатъчно основателни... Joy

# 475

Ето това май ми е проблема - какво правят тези, които любовта не им се случва? Примиряват се сигурно и търсят златната среда, но за сега аз не мога да се примиря. Струва ми се най - тъжното чувство да си някъде или с някого, които не са ти по сърце. Нито сте си лика- прилика. Само някой, който иска мен. Това чак невъзможно за намиране не е, но е трудно да си представя такова бъдеще. Предполагам ако се реша на такова скалъпено семейство ще потръгнат поне малко нещата, бих полагала усилия. Но не мога да се реша, без любов това си е едно нищо.

Марина,а ти как си представяш любовта за теб? Влюбчива натура ли си?

Примерно аз не мога да се влюбя в непознат човек.Мога да изпитам привличане към мъж и по-късно да се влюбя.

# 476
Марина, как си я представяш тази любов? Какво точно ти липсва? Питам съвсем добронамерено, не всички хора разбират едно и също като кажат любов, щастие и т.н.
Как си го представям - за мен любов е когато "виждаш" другия, грижа те е за него, доверяваш му се. И го цениш - с поведението му, изборите и грешките. Вятърничаво е, знам.

# 477
Аз съм толкова влюбчива и макар и омъжена от 15 години, пак се влюбих на два пъти. Аз завиждам на тия студените, невлюбчивите натура. На мен няма шанс любовта да не ми се случи. Случва ми се, та чак и мъжете преследвам, като ми се случи. Това е малко шеговито де, че то форума всичко възприема като чиста монета.
По принцип гледам да живея разумно де, щото ако го карах както ме влече, три деца от трима мъже да съм родила. Ама е леко неприемливо.

Криси,Криси ,макар да не те познавам,  от дълго време те чета и те намирам, като моя близначка.
И животът ни ,и брака ни  а и повечето житейски ситуации  ни съвпадат.

# 478

Марина,а ти как си представяш любовта за теб? Влюбчива натура ли си?

Примерно аз не мога да се влюбя в непознат човек.Мога да изпитам привличане към мъж и по-късно да се влюбя.
Средно може би - не е рядкост да се влюбя така лекичко в някого от обкръжението си. Не е и толкова често обаче, а и е безобидно. Не се задълбочават със сигурност.

# 479
Здрава и симпатична жена под... 50 г. поне винаги ще има кандидати, Бънди. Ай ся... JoyJoyJoy

Може несериозни, но ще има.

Общи условия

Активация на акаунт