Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 220
  • 864
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Скрит текст:
Човекът просто не е чувал за овулация, не знае какво е и кога е, не е чувал за узряване на спермата, не знае колко е шансът на 20 или на 40, но пък важното е, че дава акъл на жените как да забременеят, сигурно и дамски превръзки ще препоръча, и съвет за менопауза има или какво да правиш при болки в гърдите. По гръб не пада.

Той преди обясняваше каква е причината жената да не може да забременее дълго време, а именно – грешната поза, в която партньорите правят секс.
Радващо е, че има трезвомислеща жена, която е много наясно с фактите. Поздрави! Simple Smile

# 451
Абе аз, лично, желая на Марина да си намери нейния човек. Пък ще има ли деца, няма ли да има, какви, кога и колко - това е според зависи.

# 452
  • Обран бостан ;)
Тук потребителките са прави.

Ако 30 дни правите опити и не става

30 дни в които могат да се правят деца са разпределени горе долу в 11 календарни месеца.

# 453
  • Пловдив
Скрит текст:
Жребчо, тоз вариант е много по-забавен, но жената винаги може да размисли, да заведе дело за бащинство и таткото да придобие нЕкои задължения. Затова не всички биха откликнали на офертата, ако имат ум. Sunglasses

Издръжката може нищо да не е, но после ще обясниш на жена си, че имаш още един наследник, щото... Wink
Не зная... Тук редовно чета жени да твърдят как в България дори и съдът не можел да задължи бащата (дори и при съществуващ брак или след развод) да плаща издръжка, та камо ли непознат мъж без обвързване, когото жената лично си е избрала временно да си правят взаимно удоволствието и с ясната уговорка, че тя ще е съвестна спрямо него и няма да измени на честната си дума. Както и той към нея. Все си мисля, че неща като чест и доверие все още виреят по тези земи в наши дни.

# 454
  • София
Има свястни мъже на тази възраст, даже неангажирани. Малко са се окопали с работа и разни предразсъдъци, та трябва да ги поразчупиш, но не е невъзможно.

# 455
  • Пловдив
Абе аз, лично, желая на Марина да си намери нейния човек. Пък ще има ли деца, няма ли да има, какви, кога и колко - това е според зависи.
Да, това е най-същественото! Най-важното от всичко е ТЯ да бъде щастлива - по нейния си начин.

# 456
Има свястни мъже на тази възраст, даже неангажирани. Малко са се окопали с работа и разни предразсъдъци, та трябва да ги поразчупиш, но не е невъзможно.
Знаеш ли, че те предпочитат по-младички?

# 457
Може и да греша, но при мъжете не както при жените. Те имат 2 избора или да си ергенуват без деца и жена или ако искат семейство да търсят жена склонна да роди. Не знам какъв е шанса мъж да си търси жена с уговорката те да са семейство, но без деца. Освен ако нямаш генетично заболяване, което се предава и да не искаш биологични. И колко от тези мъже биха тръгнали да се обвързват трайно с жена с надеждата тя никога да не поиска дете.
Тук идва и един друг проблем - мъж искащ деца ще търси жена във фертилна възраст или поне такава, която има по големи шансове да износи и роди здраво дете. Не ме разбирайте проглешно - авторката може да е страхотна жена и заслужава най добрия мъж, но до колко той би избрал нея, вместо 30-35 годишна, която пък също може да е доста добър избор + 2-3 компромиса. Колко мъже дори и да нямат против репродуктивна клиника, имат финансовата възможност за това. То и там няма гаранция, че ще стане от първия път, а опитите не са евтини.
Познавам мъж останал с жена си, въпреки че тя е по възрастна и поради някаква причина не може да има дете. Осиновиха си. Но не може да се лежи на тази кълка, че тези мъже са болшинство.
Да не говорим, че авторката вече е правила опити с различни мъже и е стигнала до задънена улица. Какъв е шанса точно утре да срещне перфектния, особено ако не търси интензивно.

# 458
Frosty Wings, уважавам гледната ти точка, можеш да намираш съветите за  Тиндър за неприложими или глупави.

Аз лично познавам много хора, които са се срещнали в подобни приложения или сайтове и имат щастливи връзки и семейства. Нещо не схващам хапливия тон относно този тип запознанства - или пък те разчитам нещо погрешно?

# 459
Работата е там, Андариел, че въобще не е важно нито как звучи на теб, нито на мен.
Има си мъже, които също търсят жена с цел брак. Да, искат семейство. Не всеки има щастието да се зажени по любов Wink
Ето това май ми е проблема - какво правят тези, които любовта не им се случва? Примиряват се сигурно и търсят златната среда, но за сега аз не мога да се примиря. Струва ми се най - тъжното чувство да си някъде или с някого, които не са ти по сърце. Нито сте си лика- прилика. Само някой, който иска мен. Това чак невъзможно за намиране не е, но е трудно да си представя такова бъдеще. Предполагам ако се реша на такова скалъпено семейство ще потръгнат поне малко нещата, бих полагала усилия. Но не мога да се реша, без любов това си е едно нищо.

А за другото, дали с деца или без, клиники, проблеми - наясно съм с шансовете, знам си възрастта. Но ако ще го правя искам да си е по реда - първо семейството, после деца. Ако има как. Но другите варианти са ми много егоистични, дете без баща. Няма да причина такова нещо на никого. Май е затворен кръг.

# 460
Аз съм толкова влюбчива и макар и омъжена от 15 години, пак се влюбих на два пъти. Аз завиждам на тия студените, невлюбчивите натура. На мен няма шанс любовта да не ми се случи. Случва ми се, та чак и мъжете преследвам, като ми се случи. Това е малко шеговито де, че то форума всичко възприема като чиста монета.
По принцип гледам да живея разумно де, щото ако го карах както ме влече, три деца от трима мъже да съм родила. Ама е леко неприемливо.

# 461
Може би има хора и от двата пола които подхождат към тези неща пресметливо, с далеч отиващи планове и предварителни сценарии и т.н. Съответно има и други които действат на момента, а масата са някъде по средата...и все пак авторката не можем да я сложим към някакъв общ случай (най-малкото хора като нея не са чак толкова много, но ги има де...), та повечето съвети тук, които биха били подходящи за много жени, сигурно не са релевантни точно за нейния случай. Може би само две основни неща - да опита някаква промяна ( във всякакъв аспект ), и всичко да не е ,,на каквато и да е цена". Оттам нататък каквото стане, всеки заслужава своя шанс.

# 462
За да се чувстваш добре с някого, трябва първо да се почувстваш добре със себе си. Една "търсеща" жена дава лоши сигнали и обикновено привлича идиоти.

# 463
Работата е там, Андариел, че въобще не е важно нито как звучи на теб, нито на мен.
Има си мъже, които също търсят жена с цел брак. Да, искат семейство. Не всеки има щастието да се зажени по любов Wink
Ето това май ми е проблема - какво правят тези, които любовта не им се случва? Примиряват се сигурно и търсят златната среда, но за сега аз не мога да се примиря. Струва ми се най - тъжното чувство да си някъде или с някого, които не са ти по сърце. Нито сте си лика- прилика. Само някой, който иска мен. Това чак невъзможно за намиране не е, но е трудно да си представя такова бъдеще. Предполагам ако се реша на такова скалъпено семейство ще потръгнат поне малко нещата, бих полагала усилия. Но не мога да се реша, без любов това си е едно нищо.

А за другото, дали с деца или без, клиники, проблеми - наясно съм с шансовете, знам си възрастта. Но ако ще го правя искам да си е по реда - първо семейството, после деца. Ако има как. Но другите варианти са ми много егоистични, дете без баща. Няма да причина такова нещо на никого. Май е затворен кръг.

Ето на, каза си го жената, правилно съм я разбрала.
Иска истинска връзка с някого - духовна, интимна, емоционална, измъчва се вътрешно не от липсата на кандидати, а от липсата на точно такъв, с който да се получи тази магия...
Детето не е самоцел, както и не би трябвало да е, а сумати съветнички я заринаха с предложения чак сама да се мъчи да забременява, отново потвърждавайки тезата ми, че повечето хора смятат именно възпроизвеждането за основна цел и смисъл на женското съществуване, сякаш ако това не стане и не бърза всячески да го осъществи, няма да е достатъчно жена и достатъчно щастлива.

Марина, напълно те разбирам и мога да ти съчувствам, защото аз също съм сама точно по тези причини - ако беше само за социалния статус, че съм в двойка като всички останали, отдавна щях да хвана първия срещнат за ушите и айде в коловоза. Ама не става.
Била съм с грешните хора, пак казвам - няма по-страшна самота от тази докато си в неправилната компания.
Харесвам си времето сама, на мен също ми се иска много да срещна правилният за мен човек, който да иска мен заради самата мен, не  само заради външен вид/възможност да му родя дете/ материални облаги и т.н., а защото АЗ съм му приоритет, както и той на мен.
С такава истинска връзка лесно се гради после - дом, семейство и т.н., защото ги има истинските предпоставки и емоционалната зрялост за такива важни житейски решения.

# 464
Маринче, за любовта си отвори отделна тема, тази е за семейството. Не че си престаряла, ама не е зле да се заземиш малко.

Общи условия

Активация на акаунт