Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 344
  • 864
  •   1
Отговори
# 585
Гал, при цялото ми уважение, аз за сродната душа съм чела само у форума. В реала имам май само единични случаи на сродната душа. Така, че това със сродното душа май е доста трудна задача.

# 586
Да речем, че е почнала да се интересува от мъже на 18 години, значи за 20 години нищо. Много трябва да се промени авторката, ако иска да има мъж.

# 587
Гал, при цялото ми уважение, аз за сродната душа съм чела само у форума. В реала имам май само единични случаи на сродната душа. Така, че това със сродното душа май е доста трудна задача.
Да де. То ако ставаше така лесно намирането й, тема нямаше да има.
Хората са доста семпли. Важното е да има някой/я там. И ако за партньорите на авторката тя се е явявала някоя там, то тя самата иска нещо по-добро.

# 588
Интересни са съветите към авторката нищо да не променя и да си живее живота, при положение, че тя е осъзнала, че нещо не е наред. То и това е причината да пуска тема тук. Ако всичко и беше наред, нямаше да пишем тук.
Съветите за разширяване на кръга от познати са уместни, защото това ще и даде избор при търсене на правилния мъж. Все пак тя търси мъж 30-40 годишен, а повечето качествени такива вече са заети.

# 589
Според мен таргетът й е около 45 -годишните.

# 590
  • София
Естествено, особено когато има кой да припява, че нещо не й е наред, тогава дори всичко да й е наред, все ще се сдуха, че не й е наред. Социалните очаквания, разни познати и приятели, които са със семейства, посланията, че непременно всички трябва да са семейни и щом не са семейни, значи нещо не им е наред. Най0лесна плячка е жената именно когато живее с мисълта, че нещо не й е наред - тогава като по правило винаги попада на неподходящия, защото неподходящи й се лепят, надушват я като жертва. Достатъчно зряла жена е.

Мъжете на тази възраст или са егоисти, или вече имат поне един брак и деца, или са в криза на средната възраст. Не са особено добро множество за избор.

# 591
Ох, като кажете, че качествените такива са заети и ми става смешно. Хората на тези години може и да са разведени, и ергени и пак да са качествени.

Няма логика  и правила, освен ако самоцелно не се играе ва банк.

# 592
  • Sofia
Според мен таргетът й е около 45 -годишните.

Тя написа, че инструкторът по плуване е по-млад от нея. Според мен, свободна жена на нейните години неминуемо се заглежда по по-млади, защото са по-атрактивни, спрямо нейните връстници или по-възрастните от нея мъже.

# 593
  • MI
Подходът за срещаме и избор на партньор, мислех че е очевидно.
Ама на нея не й е срещането проблемът, което е очевидно от мненията й. Всеки има неуспешни и неудовлетворяващи връзки, но тя има право да се цели в напълно свободни ергени без деца, а в темата и не само много пъти се повтори, че да е ерген човек на тези години - има причина и тя не е в негов плюс.
Гал, може и до утре да продължаваме, но няма смисъл. За мен излишно много си е стеснила сама кръга от хора, сред които да избира (виж горе), а и почти сигурно харесва типаж, който после я разочарова. Дали ще прояви повече търпение в интернет, дали ще покани на кафе някой с когото танцува или ще приеме закачките на някой колега, значение голямо няма. Но първо сама трябва да си отговори дали не харесва точно такива мъже, които после се оказва че не стават. Често точно това е проблемът.
Интересни са съветите към авторката нищо да не променя и да си живее живота, при положение, че тя е осъзнала, че нещо не е наред. То и това е причината да пуска тема тук. Ако всичко и беше наред, нямаше да пишем тук.
Съветите за разширяване на кръга от познати са уместни, защото това ще и даде избор при търсене на правилния мъж.
Пак +100

# 594
То има качествени, ама за да нацели един такъв, трябва да играе точно самоцелно ва банк. Проба-грешка с всеки срещнат. Малко курвалък и много липса на стандарти ми се вижда, ако трябва да съм честна. Освен това останах с впечатление, че е играла така и не е дало очаквания резултат.
И на 20, и на 40 намиране на качествен партньор си е трудно. На 20 обаче по не ти прави впечатление нещо кофти, нямаш опит, нямаш база за сравнение. На 30 си се поотракала, на прага на 40 още повече.
Сродната душа прави много повече от излизане на кафе, разходки, секс и може би бебета, сродната душа просто е.
По въпроса за избора, авторката беше писала назад, че търси грижовен човек. На мъжете им пише на челото кой би отишъл в 1 през нощта до аптеката през 2 преки.

# 595
Както има жени, които не са намерили партньори, така има и достатъчно свестни мъже, които не са срещнали задоволителен партньор и това въобще не значи нито, че са проблемни, психари, с големи изиксвания или нещо въобще не им е наред. Това значи, че не са попаднали на сродната си душа, на онова, което ги кара да се чувстват щастливи.
Много хора се развеждат на около 40, точно поради тия причини. Като млади са се водили по коловозите на обществото за брак, любов, деца, семейство. В един момент осъзнават, че са избързали, че не са направили правилен избор и следва развод. С деца, без деца. Човек се води от нуждата да бъде щастлив. Как - за всеки е различно.
Познавам много хора, за които животът по отношение на връзките започна активно след 35 годишна възраст. Някои родиха първите си деца на 42-45 години. Гаранции, стандарти за нищо няма.

# 596
  • София
И това със сродната душа е малко вероятно да стане. Сродна душа е приятелят, а партньорът има други функции. Пак е добре да са близки, но водещото не е сродната душа, а сродното телесно и живеенето заедно. Може с някого да е сродна душа, но никак да не се разберат битово и сексуално.

Причини за разводи и раздели колкото щеш - всеки ще ти изреди поне десет. Но последиците са факт - най-малкото в обичайния случай има родени деца, които няма как да изчезнат и те винаги създават неудобство в една нова връзка. Плюс това всеки си влачи някакви неща от предишните връзки/брак, особено дълга връзка или брак, които неминуемо се пренасят в новата връзка. А като сложим и възрастовите изменения, личностови кризи и "преоткриване на себе си", всичко става съвсем сложно. Ако някой си мисли, че след дълга връзка или брак с всички ефекти и дефекти от това, човек изведнъж става чисто нов и се впуска прероден в нова връзка, е в дълбока заблуда. Човек на 40+ вече е натрупал всякакъв опит, с който новият партньор трябва да се справя - той ще живее не само с него, а и с отношенията му с бивш партньор, с налични деца, родители и т.н.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 10:16 от Andariel

# 597
Няма как с партньорът ти да имате коренно различни приоритети.
Партньорът преди всичко трябва да бъде и приятел. На един гол секс само нищо не се крепи, ако не можеш да споделиш общи цели, приоритети.
Това за мен е сродна душа - комбинация от няколко неща.

Редакция:
Това за децата, "създаващи неудобство" ми е неприятно дори да го чета.
Децата не са неудобство, независимо чии са и колко са.
Неудобство ми създава само подобно мислене.

Дългите връзки, брака не те правят "износен" по никакъв начин. Не те прави по-малко атрактивен или по-малко можещ, даващ. Може да не си безгрижен като тийн и да имаш повече отговорности, но аз бих гледала с недоверие на човек над 40 години, който още си живурка като тийн.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 10:24 от Frosty Wings

# 598
Сродна душа. Баба и дядо ги помня как изведнъж започнаха да си дават прегръдка и целувка преди дядо да тръгне за село с колелото. Казваха - “ На такива години незнаем, дали пак ще се видим довечера”.
  Та, може би в старостта разбираш, това ли е била твоята сродна душа, аз така го виждам.

# 599
Не мога да повярвам, но доживях да съм на едно мнение с Андариел Grinning
Ще се повторя и потретя, но да, авторкат да си живее живота и каквото такова. Стратегии и планове ще донесат само вътрешно напрежение и много вероятно, разочарование.

И какво го бутате този треньор като някаква панацея. Със сигурност, ако човекът имаше интерес към нея, тя щеше да разбере Wink

Общи условия

Активация на акаунт