Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 325
  • 864
  •   1
Отговори
# 570
Гал, тя има ограничени контакти, както повечето работещи хора.
Това е някакъв мит. Ограничени в сравнение с какво и кога? Ограничени са, ако работи сама или в офисче с трима души. В голяма фирма няма как да са ограничени. Ако е продавачка, няма как да са ограничени. Жената ходи на танци и плуване - значи не са само работните контакти. Предполагам и по заведения ходи, не е споменала да не ходи.
В студентските и ученическите години човек може да е в контакт 100-500 души, ама да не мислите, че са много смели да се запознават с всеки срещнат, особено учениците? Аз като студентка се запознавах с колеги на съквартирантките ми, със съквартирантите на тези колеги, като излезем на кръчма - и с градските/селските на тези всичките, когато сядаха при нас, също и с колеги друга специалност на общ курс или от същата катедра, или пък от друга, ако съм ходила до 5ти корпус (това в Търново, аз бях в Ректората, но в 5ти имаше банка и не помня какво още, та ходих няколко пъти). Беше си съвсем естествено, ама сега като се замисля, не сме си направили явно впечатление на сериозни, щото не знам да се е заформила двойка тогава. Със сигурност има все някой, но повечето си бяха/бяхме с половинки, дори да не е за целия период на следване и не сме се оглеждали за нов таргет тогава.
Та така де. Запознаването е най-лесната част. После?

# 571
  • MI
Гал, защото явно не среща подходящи. А ако 40 години нито един подходящ не си срещнал, значи може и в твоя подход нещо да куца. Ако смени малко или подхода, или типажа, може и да се случат нещата. Иначе може да я окуражаваме колко си е добре, нищо да не променя и ако стане - стане, не ние й живеем живота.

# 572
  • София
А защо непременно трябва да променя подход и нещо в подхода да куца? По-вероятно е повечето хора да са неподходящи за нея. Може да са подходящи за други жени, но да са неподходящи за нея. За всеки важи - и за теб, и за мен. Може за теб един мъж да е много подходящ, но за мен да не е, както и обратното.  Намирането на подходящ партньор е буквално случайно събитие, нещо като печалба от тотото. В повечето случаи партньорите са или неподходящи, или временно подходящи, или подходящи за едно и неподходящи за друго. Важното е да не се попада в рисково поведение.

# 573
  • MI
Ох, ако си поставяш сам бариери, ясно че тези които остават не са подходящи най-вероятно. Къде точно да го срещне случайно като изключва и колеги, и хора с които практикува хоби, а най-вероятно приятелите й вече са по двойки отдавна и не правят купони и подобни? И интернет не става, остана или на улицата, или някой да я сватоса.

# 574
Аз няколко пъти споменах, че точно това начукване на канчето, че тя е в грешка, не ме радва.
Какъв подход да смени? Нито ги натиска за брак, нито им досажда, нито им прави курвенски номера. Жената обясни, че е била в компромисни връзки и ги е прекратила. Тъй че тя всъщност е сменила подхода. Вие й казвате да се върне в изходна точка и пак да почне с компромисните опити. Аз лично не виждам смисъл да го прави, след като това за нея се е доказало като неработеща тактика.
Понякога проблемът просто не е у нас, нито пък имаме високи изисквания. Когато аз стигна до точката да избирам между компромисни отношения и никакви отношения, избирам второто. При мен има една друга подробност - прекратяването се вижда, че е въпрос на време. Просто избутвам събитията по-рано във времето.
Нормално е след няколко такива връзки да се отдръпнеш и да се замислиш какво и как. Не е нормално да се впуснеш с рогата напред и да се тикаш у всеки да се запознавате, барем е твоят човек.

# 575
  • MI
Подходът за срещаме и избор на партньор, мислех че е очевидно.

# 576
Авторката не каза, че не й пука за биологичния часовник, а че е много лично. Може би има нещо, което само тя си знае и не иска да съобщава. И все пак ако има нещо такова, то е от доста съществено значение за търсенето на определен тип мъж - например ако си знае, че има/ няма репродуктивни затруднения.

# 577
В грешка е. Ако повечето около нея са неподходящи, тя “знае какво иска”, то се налага да прояви активност, вместо да чака да ѝ изпадне жених отнякъде.
В една друга тема ни осветляват, че категория под 40 са синчета, алкохолици и пр. сбърканяци.
Помагайте.

# 578
Тя каза, че не е това водещото, което според мен е доста разумно мнение.

# 579
Подходът за срещаме и избор на партньор, мислех че е очевидно.
Ама на нея не й е срещането проблемът, което е очевидно от мненията й. Всеки има неуспешни и неудовлетворяващи връзки, но тя има право да се цели в напълно свободни ергени без деца, а в темата и не само много пъти се повтори, че да е ерген човек на тези години - има причина и тя не е в негов плюс.

# 580
  • София
В никаква грешка не е. Ако бях на нейно място и някой беше ме засипал със съвети като тукашните, щях да се сдухам. Всичко й е наред на жената, но културните стереотипи й натякват, че нещо не й е наред щом няма мъж и тя се опитва да го фиксне. Само си губи времето и нервите заради чуждите хора. Има си професия, има си живот - да си го живее, пък каквото дойде.

# 581
С риск да съм 'лошия' човек ще кажа ... това, че си родена с вагина между краката не означава, че заслужаваш семейство. Същото важи и ако си роден с пенис между краката. Всеки заслужава, това което си направи.

Не съм чел цялата тема, но според мен шансовете на авторката не са особено големи. Тя си е проспала най-добрите години за създаване на връзка и семейство. Според мен има доста проблеми с нейната ценностна система и подход към противоположния пол. Мъжете не са сложни създания .. като кучета са .. нахраниш ги и ги наебеш добре и са ти лоялни цял живот. Амин Grinning

Към авторката .. наме си добър психолог и си оправи щетите, които са ти нанесли романтични филми.

Всичко това, го казвам с най-добри чувства.

Поздрави,
Господин Д

# 582
В днешно време не е престъпление да си ерген или мома на тези години. Животът е доста динамичен и хората по-късно създават семейства.

# 583
Не е престъпление и да не искаш да създаваш семейство.
На авторката й липсва сродна душа. Съветите в темата, с цялото ми уважение, са в посока да си намери заплодител, а не срода душа.

# 584
Ми да беше го открила тогаз човека. Като чета как разсъждава, за съжаление личният ѝ опит не работи в нейна полза. Визията на жени, които са сами и нямат семейства - също. Превъзнасянето по тоз-онзи покрива по-скоро идеята “любовник”, отколкото семейното планиране или копнежите за семейство.
Да ме извинят дамите, за които гроздето все идва кисело.
Wink

Общи условия

Активация на акаунт