Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 339
  • 864
  •   1
Отговори
# 555
Важното е да не губим надежда,пък каквото дойде .

# 556
Криси, една 85-годишна позната скоро я видях да си гука със симпатичен дядо. Определено флиртуваха... Joy

# 557
Спрът ли флиртовете, животът свършва.

На 20 си мислех,че живота след 40 свършва Simple Smile
Сега знам,че мерака (за живот,за любов и т.н.) умира последен Simple Smile

# 558
За мен живота тепърва започва.
Днес разбрах, че една бивша колежка и приятелка е починала миналата неделя на 40 г. Та кратък е живота, не се пазете за идеалния. Няма такъв.

# 559
Хич не ми е проблем да заговоря някого или някой да заговори мен. Ама ако заговореният от мен не ме харесва, респ.аз не харесам инициативния човек - няма шанс за продължение. Енти път, двама трябват за тая работа. Не знам що тука го изкарвате покана-секс-брак=>действай, жено, какво чакаш.

# 560
Хич не ми е проблем да заговоря някого или някой да заговори мен. Ама ако заговореният от мен не ме харесва, респ.аз не харесам инициативния човек - няма шанс за продължение. Енти път, двама трябват за тая работа. Не знам що тука го изкарвате покана-секс-брак=>действай, жено, какво чакаш.

Характери,Гал Simple Smile

Когато поемаш такава инициатива, е хубаво да можеш да владееш и положението.
Аз не мога,не се наемам.
Нямам проблем да покажа на мъж,че го харесвам с поведение и жест..но до там.

# 561
  • Пловдив
В желанието да изградиш връзка, и може би любов след това, не бива да има намесен предварителен страх от поражение... И да има отказ, какво от това!? Голям праз. Както някой е живял досега, ще си живее и след това. Нито ще ти спре въздухът, нито водата тогава.

# 562
Мисля точно като Жребчето. Светът не свършва ако получиш отказ.
Аз веднъж преди много години си харесах един колега и му казах:
-Толкова добър генетичен материал си / има три висши образования/,  бих ти родила дете/ нямаше дете и беше към 40 сетте.
Той си пиеше кафето и като го чу това се задави и буквално щеше да умре. Посиня, едвам си пое въздух.
Една друга колежка ми вика:
-Абе ти ще умориш момчето!
Разбира се не ме огря, но години по-късно една друга обща приятелка, която се бори с репрудуктивни проблеми каза:
-Тоя губи, ако се беше съгласил щеше да има дете на осем години, а сега е сам.
За нея детето беше станало идея фикс и факта, че аз мога да зачена и износя дете и се струваше свръх късмет.

# 563
Всеки се стреми към желанията си.А когато са му важни и провала се отразява на психиката му .
Някои може да са "коне без капаци"
Ама ако имаш много провали или не ти се получава, аз поне ще се замисля над себе си..Което още повече усложнява.

# 564
  • MI
Гал, гаранция няма, но ако не се заговорите със сигурност нищо няма да се случи.

# 565
  • Пловдив
Гал, гаранция няма, но ако не се заговорите със сигурност нищо няма да се случи.
Абсолютно вярно. Ако един човек заговори друг и другият не му отговори, няма как да се получат нещата. Затова и не бива непременно да се чака другата страна да действа. Ние хората сами ковем съдбата си - и с действията, и с бездействието си.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 01:58 от Жребчe

# 566
Темата е някаква странна смесица на тийн форум, аматьорски психо съвети, които най-щедро се дават от хора с незадоволителен опит и необвързани.

Тази идея да не си сам, мен лично много ме дразни. Авторката е на прав път, защото явно не и е самоцел да се бракосъчетае, а иска взаимност. Като я чета и биологичният и часовник не я притеснява особено, така че има съвсем реални шансове да срещне някой, който мисли като нея.

Най-често след младежките години, партньори се срещат покрай работа и хоби. Да си разшири провесионалния кръг и ако излезе нещо излезе, ако не, не е чак такава драма.

# 567
Знам. Доколкото виждам, авторката се оплаква от това, което следва след запознанството и по време на отношенията. Не знам защо й давате съвети как да се запознава и да започва отношения, като проблемът й не е това.

# 568
  • София
Като цяло хората са несериозни, а мъжете около 40+, които не са женени вече, и те не знаят какво искат, а ако са разведени си влачат всичките проблеми с тях - или не им се жени, или не им се гледат повече деца. Като цяло си е проблем срещането на човек за семейство на всяка възраст. По-скоро е въпрос на късмет, но и така няма гаранция какво ще се получи.
марина, фиксирала си се върху тази част от живота и това ти пречи. Разбирам, че е трудно, но просто махни с ръка и живей така, както ти харесва. Тези неща са на късмет, а не на търсене. Ако се появи подходящ мъж, със сигурност ще разбереш, а ако не се появи - какво да се прави, тогава или се задоволяваш с това, което има на пазара, или си продължаваш живота както преди (като в онова клише "по-добре сама, отколкото зле придружена"). А и в един момент ако решиш да раждаш, винаги можеш да родиш и без да си обвързана. Ще решаваш по целесъобразност. Но със сигурност, ако продължиш да отдаваш много голямо значение на намирането на мъж за сериозна връзка, ще се изнервяш допълнително и все ще се чудиш какво да направиш. Нищо не променяй, съветите тип женско списание са доста тъпи, те затова са като от женско списание. Ако ти хареса някой мъж, какво толкова като няма да е сериозна връзка - нали ще ти хареса и добре с него! А докога никой не знае.

# 569
Гал, тя има ограничени контакти, както повечето работещи хора.

Аз разбирам какво иска, но при мен единствената връзка с привличане от пръв поглед не беше переспективна от гледна точка на семейство. Химията обаче беше неописуема и продължи с години, но не съм имала за цел да създавам семейство.

Общи условия

Активация на акаунт