За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 371
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Педиатрите му казват лежащ кош. Големият ми син спеше до 6тия месец в него навън. Не съм слагала играчки на него, той само спеше. Летния има пълно легнало, но предпочитах да си е в лежащия, докато му става

# 136
Рокет,той коша отдолу нали има едни спици и се сгъва,и поне малко място заема.

# 137
Рокет,той коша отдолу нали има едни спици и се сгъва,и поне малко място заема.
Бе нашият майче не се сгъва.
Ние го чакахме да дойде по куриер и си беше разгънат още в кашона.

# 138
Как така без вода бе хора я не се излагайтее ,каква е тая простотия ,чели тва чели оноваа водата е един от най важните фактории още от родилния дом давам водаа ,водата е полезна за абсолютно всичко в един организъм.

# 139
Момичета, с как се справят бебоците ви със стоенето по корем?
При нас е голям зор. Всеки ден го слагам по няколко пъти. Много добре си държи главата, даже понякога се подпира на лакти, но стои така мнооогооо малко. След което се просва по корем, захапва палеца и почва да мрънка.
Притеснявам се, че ще се забави с другите неща като лазене, изправяне и ходене.
Ако съм по-настоятелна да стои по корем, става голяма драма, с рев и дране до засиняване докато не го вдигна.

2506, моят син на 2+2 месеца отказва категорично да пие вода и всякакви чайчета. При все, че е на адаптирано мляко само.
Е какво да правя, с фуния ли да му я наливам в гърлото?!
Предлагам му, а той ако иска и има нужда ще пие.

# 140
Роки, няма краен срок за стоене по корем, прохождане, лазене. Моят син не лазеше. Как ли не го слагах. от съвсем малък го слагам по корем. но лазене- абсурд. Надигаше дупето и толкова.
Важното е да не сравняваш детето с другите деца. Когато е готово ще прави нещата.

# 141
  • Пловдив
При нас е голям зор. Всеки ден го слагам по няколко пъти. Много добре си държи главата, даже понякога се подпира на лакти, но стои така мнооогооо малко. След което се просва по корем, захапва палеца и почва да мрънка.
Ако съм по-настоятелна да стои по корем, става голяма драма, с рев и дране до засиняване докато не го вдигна.
2506, моят син на 2+2 месеца отказва категорично да пие вода и всякакви чайчета. При все, че е на адаптирано мляко само.
Моята госпожица също много се сърдеше да стои по корем. Слагах я всеки ден за по няколко секунди, като всеки ден увеличавах времето, докато стигна до 5 минути (някъде за 2 седмици стигнах до тези 5 минути). След това започна да и става по-интересно и така. Само където аз започнах да я слагам така редовно чак на 3 месеца и не се забави с нищо. По-добре често за кратко по корем, отколкото да има рев и сърдене.
2506, моят син на 2+2 месеца
Извинявам се, ама не мога да разбера на колко месеца е детето? 2 месеца и 2 седмици или 4 месеца?

# 142
Аз от сега го слагам по корем ( няма още 2 месеца), дори понякога така се успокоява и заспива. Големият ми син не обичаше да стои по корем. Малкото само така го успокоявах от коликите като го държах "тигър на дърво"

# 143
Ортопедът на мен ми каза по корем от навършени 3 месеца. Смея да твърдя,  че е от добрите в София. Може и да избързвате вие, а не бебето да се бави.

Е какво да правя, с фуния ли да му я наливам в гърлото?!
Предлагам му, а той ако иска и има нужда ще пие.

# 144
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Имам въпрос , тъй като при моето бебе започнаха коликите, но хич не съм наясно с капките против колики. Значи, искам да комбинирам Еспумизан Л , с някакъв пробиотик, например Био Гая. А Еспумизана пробиотик ли е или капки против колики? Дали ще е добра комбинацията?

# 145
Solenka, 2 месеца и 2 седмици е. Hug
На нас педиатърката ни каза като навърши месец да го слагаме.

Lovely, Еспумизан е за освобождаване от газовете в коремчето. Мисля обаче, че не е от тези лекарства за колики, които търсиш.
Те са например: Абоколикен, Колийф, Инфакол и др.
Био Гая е пробиотик.
Ние в началото комбинирахме: сутрин пробиотик Био Гая, на следващите хранения Абоколикен, а нощното хранене Еспумизан. Simple Smile

# 146
Тая работа с пробиотика е много спорна. Ние ходихме на сто лекаря и безброй капки и пробиотици. Накрая един гастро ни каза че пробиотика възбужда коликите още повече и да го спрем
веднага. Спрях го и коликите доооста намаляха.

# 147
Според мен, коликите просто си минават. Аз давах Лефакс. Пробвах и Инфакол ама него нещо не го хареса малчо

# 148
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ами аз в момента давам Абоколикен от няколко дни , но много се свива детето , мъчи го коремчето и явно не помага. Затова ми се ще да пробвам и други капки. Много ми похвалиха Еспумизана.... Но като всяко нещо, има доволни и недоволни, за всеки вид капки. Ами ще пробвам пък, ще видим дали ще има ефект.

# 149
Инфакол,еспумизан и лефакс са симетикон, действа газогонно.
Аз давах инфакол.
По коремче оставям още от 2та седмица.
Рокет,малчо ще се справя и без да се тревожиш,заложено им е, дори и да не правим на 100 проц.всичко идеално и няма строги рамки, има препоръчителни за кой месец какво да прави. Не сравнявам децата.
Точно защото легналият кош й,харесваше,беше удобен и за нея, и за мен,  го ползвахме.А и не е лятно бебе и в началото бе супер удобно.
Сега е на склад при наште, добре че имат много място в къщата, че хиляда неща има покрай децата.Нашият не се сгъва (с тутек грандер сме).

Общи условия

Активация на акаунт