За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 400
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Още след обяд на ще са готови

# 631
Да попитам тези известните лаборатории Рамус вземат ли кръв и урина на бебета за рутинни изследвания на шестия месец. За колко време излизат? Сега се сетих, че Вторникът е почивен, а за Сряда ми трябват Sad ако ги направим Понеделник сутрин, дали ще са готови?
Вчера пусках изследвания на малката за ясла кръвта и урината бяха излези рано сутринта.

# 632
Какво давате за зъби, от колко месеца и какви чесалки на бебе, което още не умее да захваща добре?
Бочко и Осадент гелчета
Аз давай осадент гранулки и Бочко крем

# 633
Предстои ни да купим нови шишета за малката - на 10 месеца е. Досега бяхме с Др Браун и сме супер доволни, но този филтър се измива доста трудничко и предпочитам да вземем други сега. Какви ползвате вие? Благодаря

# 634
И аз с подобна чуденка. Имам едно шише Филипс и едно на Мам. Но, освен за вода, за нищо друго не съм го ползвала. Тъкмо днес се чудех, да купувам ли още... Колко шишета смятате, че ще са необходими?

# 635
Две шишета за хранене и едно за вода мисля, че ще са ви достатъчни.
Аз ползвам на Нук с каучуков биберон

# 636
Ние използваме на Томми и сме доволни (но не тези с пръчката вътре, че много части са за миене и сглобяване) биберона е с различна ширина според нуждите на бебето, има и клапа за да пуска въздух. Капачката прилепва плътно и не тече.

# 637
Ние сме с шишета на Авент и в момента имам 4 големи и 2 малки.
Но бебо е само на АМ и си влизат в употреба ежедневно.
Като тръгна да ги сменям, мисля да остана само с 2 големи за хранене и едно за вода. Надявам се до 7-8 месец да сме заместили поне едно хранене от захранването и да ни трябват по-малко шишета. Simple Smile

# 638
Момичетa, cлед 7 денa aнтибиотик кърмaтa ми почти никaквa я нямa, тъй кaто нямaх никaкво време поcледните дни зa дa cтимулирaм кърмaтa и caмо изтиcквaх колкото дa не ме боли. Бебето откaзвa дa зaхaпе отново зърното и дa cуче, пък и не виждaм cмиcъл дa го кaрaм нa cилa, вcе пaк е почти нa еднa годинкa. Взех cи помпa c идеятa дa увеличa лaктaциятa, но кърмaтa ми е нaиcтинa много много нaмaлялa, cъбирaм около 2 лъжички от двете гърди. Cпоред вac имa ли шaнc дa cе увеличи производcтвото нa кърмa c помпaтa? И кaк бих моглa дa върнa бебето отново нa гърдa?

P.S. Зa cъфорумкaтa, която ще кaжa "Aмa ние ти кaзaхме дa кърмиш и дa взимaш aнтибиотик", когaто пише, че имa ниcък риcк, товa не знaчи, че нямa риcк. Вcеки cи преценявa caм зa cебе cи и зa детето cи.

# 639
Аз лично бих спряла да кърмя, все пак детето е почти на годинка. С малко повече настояване, в просъница е най- лесно, вероятно пак ще засуче. Ако се стимулират с помпа ще се увеличи и количество. Но вие трябва да прецените какво точно искате да правите.
Моето сега е на 1г и 2м и се опитвам да я отбия, кърменето се превърна в някакъв ужас. Суче по половин час и не може да заспи, освен това и ме хапе. Труден е процеса на отбиване, защото е свикнала с тази рутина.
До колкото четох е по- лесно да се отбие дете около годинката или да се изчака след 2г.

# 640
Little heart, понеже последното е насочено към мен, интерпетираш грешно информацията относно лекарствата. Няма лекарство без никакъв риск, та дори и приемано от некърмеща жена. Така че безопасните лекарства по време на кърмене също няма как да бъдат посочени, че са без риск, и затова пише Low risk. Съжалявам, но ние ти помогнахме, писахме и ти намерихме решение, а ти само се оплакваш как ти е било мъчно за кърменето и накрая как ти е намаляла кърмата. Аз ти писах дори, че съм пила три пъти АБ по време на кърмене, единия дори ми го вливаха още в родилното и ме увериха, че е безопасно.

Съвсем нормално е да ти намалее при липса на стимулация, особено вече с по-голямо бебе, което не е изцяло на кърма.

# 641
Говорилa cъм c двaмa педиaтри в Бългaрия, еднa конcултaнткa към лa лигa лече в Aвcтрия, кaкто и фaрмaцевт и личен лекaр в Aвcтрия. Вcички те ми кaзaхa, че не бивa дa кърмя, зaщото не е безопacно. Не бих cе доверилa нa някaкв caйт. Вcеки caм решaвa зa cебе cи.
Cъвcем неумеcтно е дa ми държиш тaкъв тон и дa ми държиш cметкa. Aбcурдно е, дa ми кaзвaш, еми "Ние ти кaзaхме кaкво дa прaвиш" 😆. Ще те помоля дa подминaвaш cледвaщите ми поcтове, зaщото нaй-вероятно ще продължaвaм дa cе "оплaквaм". Cъжелявaм aко имaш проблем c товa.

# 642
Не знам дали ми е за тук питането, но искам да се допитам до няколко логопеда относно един въпрос. Кои имена се открояват като най-добрите в София?

# 643
Здравейте момичета , откъде купувате риба за бебоците , малкия е 9 месеца и мисля да му дам , но се чудя откъде да купя , прясна риба.

# 644
Рибa е нaй-добре от бебешки буркaнчетa мaй

Общи условия

Активация на акаунт