С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 715
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ах тези главни букви. А ти с какво повече си ангажирана от другата майка?

# 76
Е, как! Тя е най-важната от всички майки Wink

# 77
  • Пловдив
Да си призная... ние сами се оправихме с моя мъж с децата, ама като гледах как се помага на други, признавам - доста се бях озлобила. Защо за едната може, за другата (мен) не може.

# 78
Бащата си е много добре ангажиран, голяма част от грижите за бебето поема той , но както казах бащинството свършва и е време да се върне на работа.
Като ми поодмине обидата малко ще и обясня на бабата как съм се почувствала, попринцип сме в добри отношения и се надявам да си вземе бележка, че когато обещаеш нещо е добре да го правиш. И какво значи не може да върне другото дете? Другото дете както казах е при нея почти цяло лято при НЕАНГАЖИРАНА майка, можеше преди да го вземе този път при положение, че знае че бащинството на мъжа ми свършва да звънне един телефон и да попита ще имаме ли нужда от помощ или да вземе другото внуче. Мисля, че другата жена нямаше да се разсърди предвид, че и гледа детето цяло лято.

Не ти трябва да се разправяш със свекърва си.
И аз също мисля, че всички твои проблеми трябва да ги обясниш на мъжа си. Той е човекът, който трябва да вземе отношение и да се задейства. Дали ще вземе отпуск, за да ти помага, дали ще засили майка си, дали ще се скара със снахата, дали ще наеме чужд човек... Той е този, когото трябва най-много да мисли и да се грижи за теб. Не майка му или другата рода.

# 79
Бащата си е много добре ангажиран, голяма част от грижите за бебето поема той , но както казах бащинството свършва и е време да се върне на работа.
Като ми поодмине обидата малко ще и обясня на бабата как съм се почувствала, попринцип сме в добри отношения и се надявам да си вземе бележка, че когато обещаеш нещо е добре да го правиш. И какво значи не може да върне другото дете? Другото дете както казах е при нея почти цяло лято при НЕАНГАЖИРАНА майка, можеше преди да го вземе този път при положение, че знае че бащинството на мъжа ми свършва да звънне един телефон и да попита ще имаме ли нужда от помощ или да вземе другото внуче. Мисля, че другата жена нямаше да се разсърди предвид, че и гледа детето цяло лято.
Ама не  и налагай Приоритети.
Човек, ти затова ли роди детенце, да разчиташ на мъжа си и секървата да го гледат.
Уж да ви разбираме гледните точки, но защо, по ягодите, твоята свека да зареже плановете и лятото заради теб. Друг е  въпросът защо въобще се смята за длъжна, егати.
Па сега и конкуренция, коя с повече нужди.

# 80
Аз пак ще питам-вариант твоята майка да помогне?

# 81
Аз пак ще питам-вариант твоята майка да помогне?
Джолева, преди много ме дразнеха твои е такива въпросчета, вече - не.Blush
Има резон.

# 82
Уж да ви разбираме гледните точки, но защо, по ягодите, твоята свека да зареже плановете и лятото заради теб. Друг е  въпросът защо въобще се смята за длъжна, егати.
Па сега и конкуренция, коя с повече нужди.
Мдаммм. Общо-взето разбирам, че Ванеса има нужда от помощ и ѝ съчувствам, но последният ѝ пост ми идва в повече. Откъде накъде ще прави сметка на кого свекърва ѝ помага повече и с чия нужда от помощ трябва да се съобразява жената? Откъде накъде си въобразява, че свекърва ѝ е длъжна да е на разположение за битовите нужди на снахите си? Че и трябвало да се съобрази коя снаха е по-нуждаеща се и по-ангажирана, за да ѝ помага и гледа детето. Ама свекърва ѝ е патка, че се е навила да е слугинче на снахите си. Ще гледам детето на едната, а другата ще ми се цупи защо не мога да се разчекна, та да ѝ помогна и на нея. Ай сиктир!

# 83
  • Пловдив
Уиш, хем си права, че не е длъжна свекървата, хем е човешко. Гледаш и си викаш - тя гледай как помага на нея с другия внук, а на мен защо не ще. Обикновено има защо де.

# 84
Съгласна съм, че е човешко, Янтрич и по назад точно за това отзоваване и човещината писах. Но да опитвам да помогна, а някой да ме гледа и да ми държи сметка като данъчен инспектор на кого съм помогнала повече и дали съм избрала правилния нуждаещ се да му оказвам помощ, няма да стане. Точно подобни нагласи карат човек да не оказва помощ и да остави ближните да се оправят сами както намерят за добре. ОК, не е трябвало свекървата да се изсилва да обещава помощ, при условие, че няма възможност да спази обещанието си. Тук грешката е нейна. Но очакването, че тя трябва да се съобрази коя от снахите е по-нуждаеща се и да литне да ѝ помага е нагло. Затова, ай сиктир.

# 85
Обещала е по принцип, не може да знае какво ще и сервират.
И аз по принцип искам да гледам внуци, но кат се гледам- не ставам, говорила съм, че искам преди да се родят и малко след това ,че е  правилно.То бе преди 5 годиви, много неща се промениха от тогава.
Сега съм интелектуална егоистка чух.Но не поемам което не мога ,това  е.

# 86
  • Blondeville
А също съм с две операции секцио, разликата между двете е 1г и 9 месеца. И надали става дума за отваряне на секцио с 2-годишна давност, по-скоро е имало друга операция и там е имало проблем. Не съм робот, но не съм имала грижи да си гледам и двете деца и след втората операция, естествено заедно с мъжа ми.

По казуса на Ванеса аз наистина не мога да виня бабата, не е съобразила, искала е и за двете внучета да помогне и явно ѝ е било неудобно да поиска точни дати от другата снаха. Трябвало е, да, ама ако е по-плаха не е посмяла.

# 87
Честно казано, пак благодаря на темата.
Засега не ме е питала потенциалната , ама ако ме попита, лелеее. Как човек да реагира, честно, не зная.
Едно е да питаш хипопетично, ще помагаш ли.
Друго е съвсем конкретно.

Да не стане,  че вече е отттеглям от прозвището свекърва, за което ви благодаря, еййй , еххх. Наистина е важно човек да прочете.  Та  ако ще ражда И от сина ми, ок.
И пак няма да кажа , че съм насреща.

# 88
  • Пловдив
Аз например по едно време схванах, че помощ няма, няма и да има и взех да опъвам сама. От друга страна - и аз си направих изводи. Честно да си призная мнооооого добре помня кога и колко пъти ми е помогнато. Свекърва ми е гледала едно дете за една седмица, защото бях в болница с другите две. Толкоз!

Да разправям ли как отиваме в Кардиологична болница за операция на едното. Мислим, че ще може баща му да влезе като придружител, ама там казват, че не може за мъж придружител. И той се настанява в близък хотел и ми носи да кърмя бебето кърмаче. И гледа около тригодишния среден и бебето.

И по погребения ги влача моите деца. Не ми се навлиза в детайли, но имахме много тежък период, за около година починаха много мои близки, децата бяха във възраст да не могат да бъдат оставяни сами.

Та Ванеса да свиква и да се оправя сама.

# 89
Никак не е лесно, Янтрич, но после е много сладко. От опит твърдя, че на вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. После "копче" не могат да ти кажат и на никого нищо не дължиш.

Общи условия

Активация на акаунт