С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не знам дали бабата е плаха, ама синът й, явно, е много плах.
Негова работа е да й постави ребром въпроса.
Обещала е и те разчитат на това.

Съвсем друг разказ са подробностите, въпреки че, според мен, там се крие ключа от бараката.

# 91
Пхахаха! Представям си някой ден синът ми да ми постави подобен въпрос ребром. Ще лети като молец около лампата.
Между другото, постовете на Ванеса бяха много поучителни за мен. Напомниха ми защо трябва да потискам желанието си да постъпя човешки като окажа помощ и да не се навирам между щамарите.

# 92
  • Пловдив
Никак не е лесно, Янтрич, но после е много сладко. От опит твърдя, че на вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. После "копче" не могат да ти кажат и на никого нищо не дължиш.
Да. Сега никой не ми задава въпроси, на никого не се отчитам, всеки мога да отрежа. Децата ми са възпитани или невъзпитани, ама поне знам, че аз и баща им сме отговорни, никой друг не смее да се бърка във възпитанието. С мъжа ми сме свободни да правим каквото искаме и никой не смее да зададе даже въпрос и защото съм много цапната в устата. Сега питат къде са децата, ама няма. Самите деца си имат занимания и интереси, изтървано е времето да се завързват лесно връзки с тях.

# 93
Честно си признавам, че много завиждам на хората, на които им помагат с децата. Гледам ги по заведения, по почивки, бабите им гледат децата и си мечтая и нас с мъжа ми да ни огрее някой ден дори и за една вечер. После пък си казвам, никой не може копче да ни каже за това дете. Ама възпитано ли е, не е ли, лигаво ли е, войник ли е, това си е само наша работа и отговорност. На себе си съм обещала да помагам за внуците, стига да съм жива и здрава най-вече. Точно защото знам какво е. Не разбирам бъдещите баби, дето казват ааа аз внуци няма да гледам. Никой не говори за отглеждане с години, а родителите да маат гащи, но все за 1-2 вечери не виждам какво ще им стане на тия баби.

# 94
Какво значи - щом е обещала, да помага!?
Обещала е по принцип. Всеки разумен човек знае, че реалното изпълнение на подобно обещание, зависи от много обективни фактори, не само от голото желание.
А и все пак става дума за раждане. Датата, знаете, може да варира от минус месец до +1-2 седмици. Може бебето да са го чакали в края на август. Докато ги изпишат, докато таткото е в отпуск, и ей го - голямото внуче тръгва на градина, майката си го прибира, бабата е готова да помога на другата снаха!
Не бих си изгонила едното внуче, за да се въртя около другото.
Има и нещо друго - свекървата голямото си го гледа вкъщи, за бебето трябва да се премести в чуждата къща с всичките произтичащи от това последици.

И аз като Джолева всеки път се чудя - свекървите лоши, мързеливи, не помагат, имотите си не дават... Ми къде са ви майките, бе момичета Simple Smile

# 95
  • Пловдив
На себе си съм обещала да помагам за внуците, стига да съм жива и здрава най-вече. Точно защото знам какво е. Не разбирам бъдещите баби, дето казват ааа аз внуци няма да гледам. Никой не говори за отглеждане с години, а родителите да маат гащи, но все за 1-2 вечери не виждам какво ще им стане на тия баби.
А, аз внуци няма да гледам. Отгледала съм своите, кога ще е моето време да си поживея? При три деца, като ми остави всеки за по един уикенд внуците аз кога ще съм свободна?

И аз като Джолева всеки път се чудя - свекървите лоши, мързеливи, не помагат, имотите си не дават... Ми къде са ви майките, бе момичета Simple Smile
Където и свекървите Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Където свекървата, там и тъщата. По различни причини, ама резултата един и същ при нас.

# 96
  • София
Пхахаха! Представям си някой ден синът ми да ми постави подобен въпрос ребром. Ще лети като молец около лампата.
Между другото, постовете на Ванеса бяха много поучителни за мен. Напомниха ми защо трябва да потискам желанието си да постъпя човешки като окажа помощ и да не се навирам между шамарите.

Ще обясня.
Когато обещая нещо, го изпълнявам.
И не се оправдавам с този и онзи, как ме бил изненадал и как не съм могла да откажа.

Затова, ако някой ми обещае нещо, по своя воля и без опрян пистолет в тила, ще очаквам да го изпълни.
Ако е майка ми и ми свие тоя номер, ще си поговорим "право, куме, в очите".
Не боли и е коректно.

Ако го направи свекърва ми- /а, тя е правила подобен номер и се наложи синът й директно да я посъветва да си върви, вместо да се опитва да ни развежда с интригите си/- той ще говори.

В случая с Ванеса- обещала е на двамата да помогне, не само на снаха си.
Затова е негова работа да си изяснят нещата.

# 97
Да, обещала е прибързано, без да си дава сметка, че няма да има възможност да изпълни обещанието си. Това е нейна грешка. От друга страна, случват се какви ли не непредвидени неща, поради които дадени обещания не могат да се изпълнят. Така че аз не съветвам синът да наглее и да държи сметка на майка си. Добре е да се помни, че тя не е Бърза помощ и няма задължението да лети като линейка на повикване.

# 98
Аз не бих изяснявала нищо. Вадя си изводите и дотам. Харесало ми, не ми харесало, поне си знаеш хората. Отделен е въпросът, кой, за какво и на кого не е длъжен.

# 99
А също съм с две операции секцио, разликата между двете е 1г и 9 месеца. И надали става дума за отваряне на секцио с 2-годишна давност, по-скоро е имало друга операция и там е имало проблем. Не съм робот, но не съм имала грижи да си гледам и двете деца и след втората операция, естествено заедно с мъжа ми.

"Отвори ми се операцията след 2 години" - за мен означава точно това - че ѝ се е отворила раната, 2 години след операцията.
Затова и питах какво се има предвид.😉

# 100
  • София
Да, обещала е прибързано, без да си дава сметка, че няма да има възможност да изпълни обещанието си. Това е нейна грешка. От друга страна, случват се какви ли не непредвидени неща, поради които дадени обещания не могат да се изпълнят. Така че аз не съветвам синът да наглее и да държи сметка на майка си. Добре е да се помни, че тя не е Бърза помощ и няма задължението да лети като линейка на повикване.

А, тук няма да се съглася!
Прибързано няма как да обещае и няма как да не си даде сметка, че от нея зависи да си изпълни обещанието.
Тук не иде реч за 1 ден, на точна дата и да ти излезе нещо толкова важно, та да не можеш да си изпълниш обещанието.
Тук става въпрос за продължително време, с определено начало / края на отпуската на сина й/, така че, взимането на другото дете за отглеждане, не е нещо непредвидено, а напълно осъзнато действие.

И да, бабата няма задължението да лети като линейка, но има задължението да е коректна с децата си, поне.

# 101
Аз пък разбрах, че на въпроса дали ще може да помага за бебето, бабата е казала да, но без да се уточнява кога.
Не мога да разбера жените, които раждат и смятат, че около тях трябва да има един синджир роби.

И след като не можеш да се справиш с бебе на месец, какво ще правиш като пролази, проходи и т. н.

# 102
Аз пък разбрах, че на въпроса дали ще може да помага за бебето, бабата е казала да, но без да се уточнява кога.
Не мога да разбера жените, които раждат и смятат, че около тях трябва да има един синджир роби.

И след като не можеш да се справиш с бебе на месец, какво ще правиш като пролази, проходи и т. н.
Ами като пролази и проходи обикновено си се възстановила отдавна от раждането и нищо не те боли, не те прорязва. Моите бебета се родиха всяко по 4 кг, на 1 месец тежаха 5 кг. Средностатистическото бебе е 3-3,5 кг и 50 см при раждането, а не 4 кг и 59 см. И на мен ми се искаше без помощ с първото дете, ама не стана. Наложи се поне 20 дена някой да ми носи детето да кърмя, не можех да го вдигам от креватчето, нито да го нося. Бащата можеше 10 дни, майка ми идваше другите 10, понеже живеехме в същия град, вечерта мъжа ми. Като зарастна раната си поех нещата сама през деня.

# 103
Ванеса скоро е родила, знаете как се разместват яко чакрите, ако е първо дете съвсем...ама и човек като обещава нещо трябва да си държи на думата.
И сами да се оправят младите, друго е като знаеш, че има кой да ти подаде ръка.

# 104
Аз съм доста оправна иначе, но с първото дете, след секцио, майка ми стоя 1 месец у нас, за да ми помага, главно в домакинството и да ме подръпва да стана. Като си тръгна, изпаднах в потрес първия ден сама с това ревящо бебе, беше ужас....Така стана, че мъжа ми още на следващия ден остана вкъщи без работа и стоя следващите 2 седмици. Добре, че така се получи, иначе просто не знам как щях да се оправя. Секциото зарастна, но бебето, ревът и носенето му бяха проблем. После вече претръпнах, няма накъде......С второто даже и не помня някой стоял ли е с мен, толкова ми е в мъгла. От свекърви 2 броя, за съжаление или не, в тоя живот гледане на бебе не получих, като са вече големи, вторите ги вземат за някоя седмица. Да са живи и здрави моите майка и баба, че без тях мъка щеше да е.
В интерес на истината зълвата очакваше собствената й майка, т.е свекърва ми,  да отиде за някой друг ден в нейния град да й помогне с гледането след раждането, при все че и татко нямаше в картинката, уви...остана си с очакванията. Бях изумена. Това у нас няма как да се случи.
Сега пак продължават с пазарлъците да й помогнат малко, даже аз им го казах директно да й помогнат, като външна малко да ги засиля, ако не ги е срам да лежат по цял ден, а тя да изнемогва да работи и дете да гледа на 1 г.
Нашето не са гледали, поне сега да се отчетат, че това ще им е.

Общи условия

Активация на акаунт