За брандовете и тяхното произношение

• 28 236
  • 474
  •   1
Отговори
# 450
Колко много научих от вас! 😂

# 451
  • Пловдив
Мерси за отговора!
Струва ми се, че Петър просто е търсел оправдание да се нарече Пиер. Wink Освен ако не е имал предвид "petard"-а.

# 452
В Испания името Сергей значи "да съм гей". Доста неприятно. Обикновенно пред испанци се представят като "Серхио"

# 453
мале , ако реша да живея в някоя държава първо ще проверя името ми да не означава някаква глупост Grinning

# 454
  • Велико Търново
Да, забавно си е Simple Smile н една командировка с шефа ми във Виетнам, пристигаме и всичко е 6. Посрещане, всичко точно, обаче щом се представи той и започват да се смеят. Съответно, ние се усещаме че има нещо нередно, но как да разберем. Започнах да се представям само аз и да казвам " това до мен е CEOто на фирмата" всичко наред, никой не се смее. По едно време викам на единия от поверените ни за нас хора, защо се смеете като се представи той. Каза ми че името му е ок, но фамилията означава " л@йно", т.е. звучи като " ЗДравейте, аз съм Димитър Л@йното" Simple Smile

# 455
Скрит текст:
Това важи и за България, например за хора с името Минет.
Не може да се избегне и е много неприятно. Примерно решиш да провериш някой в Гугъл, а ти излизат други неща...

# 456
А също името Оля (от Олга) значи "здравей". Представяте ли си Оля Сергей.

# 457
  • Ланкър, планините Овнерог
Дъщеря ми в момента в университета учи индонезийски при преподавател индонезиец, който не говори български, а английския му е развален. Доста се смеят и милият човек все ги пита кое какво значи и защо се смеят. Онзи ден учили цветовете и бяло било 'пути'. Как да му кажат директно защо им е смешно, м? Само му казали, че на бг си е глупост. Стол било 'курси'

# 458

И на арабски също, всъщност думата е арабска. Също така: „ташаккур“ - на арабски е благодарност, персийците са го заели от тях в смисъл на „благодаря“, но не ги знам как го произнасят, и турците мисля под някаква форма, но май са го видоизменили и не звучи така натурално като на арабски.

# 459
  • София

И на арабски също, всъщност думата е арабска. Също така: „ташаккур“ - на арабски е благодарност, персийците са го заели от тях в смисъл на „благодаря“, но не ги знам как го произнасят, и турците мисля под някаква форма, но май са го видоизменили и не звучи така натурално като на арабски.

на турски е "тешеккюр"
тешеккюрлер също се използва.

# 460
Мен много ме объркват американците с тяхното произношение, защото не се съобразяват изобщо с произхода на името, а си измислят някакво тяхно си. Ето до скоро мислех, че се произнасят адИдас, сефОра, а те са си както си ги казваме ние Àдидас и сефорÀ. Също така в клипчетата произнасят Есте Лодър, но вече се съмнявам, че това е правилното произношение. Най-странно ми беше като разбрах, че Lanvin се произнася нещо като Лонван. Ама като кажа някъде Лонван не схващат за какво иде реч..

# 461
Есте Лодър е американски бранд ако не се лъжа.

И за Лонван са прави (горе-долу) Grinning

# 462
  • София
Във френски i пред M и N се чете като E, 'е' пред същите букви - като А.
Примери: dauphin - дофен
femme - фам
matin - матен
defendre - дефандр

Особено N се произнася така носово, че краят съвсем се замазва. Та би трябвало да е Ланвен

# 463
Не е 'ланвен' Blush

https://youtu.be/uWmzR7XUYfM

(Също дофан и матан по-скоро се транскрибират).

# 464
  • София
Може, може, моят опит с френския е само година, и то много отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт