Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 52 345
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Raulgirl, имам спомени, че миналата година в The Mall бижутерските магазини ги имаше в списъка с намаленията, но не помня проценти. Кумата ми си купи нейната халка импулсивно рано пак по това време на годината, но не помня black Friday намаление ли беше или коледно.

По отношение на "covid" сватбите да си задам и моя въпрос към тези, които са се ограничили до подписване и почерпка сега или при пролетното затваряне:
С колко човека се събрахте после? Имахте ли готово меню или бяхте на свободна консумация? Като гости, бихте ли се обидили, ако има дрескод "правилно сложени маски" в ритуалната зала и после за поздравите?

# 346
Здравейте, прекрасни булки!
Изчетох ви на един дъх и е време и аз да се включа! Планирали сме сватбата си за 28.08.2021г. За момента имаме:
Място- хотел Holiday Inn, където ще бъде изнесеният ритуал
Църква- „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ в кв. Лозенец
Поканихме си кумовете, запазихме час и за граждаското лице. За наш късмет двама от най-добрите ни приятели са фотограф и ди джей и изборът ни беше логичен...Тази събота съм на проба в Be Queen и мноого се вълнувам!
Обръщам се към вас с два въпроса- тъй като сватбата е на 28.08 се чудех кога ще бъде най-удачно да раздадем поканите (предвид, че е отпускарски сезон) и бихте ли ми препоръчали човек, който би могъл да се ангажира с украсяване на градината и залата с украса, която аз ще предоставя?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 347
Влизам да вметна, че има 15% намаление до края на месеца в Кари Уединг. Аз ще ходя да си поръчам рокля в събота, само да си изберра коя от двете😄
AngelaD, нашата сватба ще е на 21.08., но ще сме извън София и смятаме най-късно около 01.12. Да изпратим поканите, но нашите ще са електронни и ще събираме и друга информация.

# 348
  • София
И аз съм на проба в събота в Be Queen, чакам с нетърпение Simple Smile

# 349
  • Wonderland
В BeQueen момичето беше много мило и имаше голямо разнообразие от модели на различни цени. Там ми беше back-up варианта за рокля, ако не харесам нищо в Mille - новата колекция на Ida Torez е разкооошна! Успех с намирането, момичета! Simple Smile

@AngelaD ние сме седмица след вас и според мен е доста рано да раздаваме покани отсега, а ние даже сме на официални празници, когато си е съвсем отпускарско Grinning Смятам към март да се заема с разпращането, защото могат прекалено много неща да се променят дотогава.

# 350
Аз съм разочарована от отношението в Be Queen, доста са нехайни. Явно имат доста клиенти, за да си го позволят.

# 351
Аз съм разочарована от отношението в Be Queen, доста са нехайни. Явно имат доста клиенти, за да си го позволят.

Наистина ли, и аз имам час след две седмици при тях. Ще ни разкажеш ли как мина консултацията и кое не ти направи добро впечатление?

# 352

Наистина ли, и аз имам час след две седмици при тях. Ще ни разкажеш ли как мина консултацията и кое не ти направи добро впечатление?

Единственото, което ми направи лошо впечатление е, че 4 човека чакахме пред магазина дамата да си допуши цигарата, за да бъда обслужена. Иначе след това дамата доста се постара.

# 353
Може и аз да съм по-взискателна или пък в другите магазини да са ме разглезили, не знам.
Ще започна от това, че съм посетила : Atelier Ivoire, Carrie Wedding, Areti, Alfa Brides, един бутик на Витошка до ЮП и в Младост центъра. До Be Queen физически не съм стигнала още, но вероятно и няма, в събота имам час да си избера финално рокля на друго място.

Тъй като сме в пандемична обстановка, отделно имам и безумно много ангажименти покрай работа съм си ограничила максимално контактите.
Помолих чрез имейл да ми дадат информация дали всички модели са им качени в сайта, за да знам. Казаха, че не са, но тъй като разбират ситуацията, до края на деня ще ми изпратят снимки (по тяхна инициатива!) на всички налични рокли от модела, който аз искам.
Минаха няколко дни и се обадих в магазина да попитам, за да не си губим времето взаимно. Отговор “А не знам, тя шефката трябва да се занимава с вас и да ви изпрати, ще ѝ напомня днес”, времето минава, продължават да не ми пращат нищо.

Сега може да не го сметнете за кой знае какво, но когато сам го предлагаш на евентуален бъдещ клиент, би следвало да го направиш, дори само 3 снимки да са, поне да покажеш на другата страна, че искаш и можеш да си свършиш работата.

При комукацията ми с другите магазини, по телефон, мейл и/или посещение винаги всичко е било изрядно.

# 354
Lollaa* може ли да споделиш дали пробите в Арети се заплащат?
Благодаря ти предварително Simple Smile

# 355
  • София
Не се заплащат в Арети. В първия пост на темата съм написала къде се заплащат, моля, ако все пак са променили нещо този сватбен сезон, кажете, за да го редактирам.

# 356
Не, от изброените места никъде не се заплащат. Май само в сватбения център имаше нещо над 5 рокли, но не помня какво.
Там ходих веднага след като се сгодихме и беше повече еуфория 😄

# 357
Не, от изброените места никъде не се заплащат. Май само в сватбения център имаше нещо над 5 рокли, но не помня какво.
Там ходих веднага след като се сгодихме и беше повече еуфория 😄

За сватбения център над 5 рокли трябва да си запишеш час. Ако искаш да пробваш по-малко, може и без.

# 358
  • Wonderland
Може и аз да съм по-взискателна или пък в другите магазини да са ме разглезили, не знам.
Ще започна от това, че съм посетила : Atelier Ivoire, Carrie Wedding, Areti, Alfa Brides, един бутик на Витошка до ЮП и в Младост центъра. До Be Queen физически не съм стигнала още, но вероятно и няма, в събота имам час да си избера финално рокля на друго място.

Тъй като сме в пандемична обстановка, отделно имам и безумно много ангажименти покрай работа съм си ограничила максимално контактите.
Помолих чрез имейл да ми дадат информация дали всички модели са им качени в сайта, за да знам. Казаха, че не са, но тъй като разбират ситуацията, до края на деня ще ми изпратят снимки (по тяхна инициатива!) на всички налични рокли от модела, който аз искам.
Минаха няколко дни и се обадих в магазина да попитам, за да не си губим времето взаимно. Отговор “А не знам, тя шефката трябва да се занимава с вас и да ви изпрати, ще ѝ напомня днес”, времето минава, продължават да не ми пращат нищо.

Сега може да не го сметнете за кой знае какво, но когато сам го предлагаш на евентуален бъдещ клиент, би следвало да го направиш, дори само 3 снимки да са, поне да покажеш на другата страна, че искаш и можеш да си свършиш работата.

При комукацията ми с другите магазини, по телефон, мейл и/или посещение винаги всичко е било изрядно.

Истината е, че всеки се о*ира. Grinning
Аз, както бях споделяла, имам много кофти мнение за Алегрия, които са от най-хвалените агенции.

От бутиците мога да споделя не добро мнение за два и то преди дори да отида на място. Единият е Wedding residence, другият Carrie, ситуацията беше сходна и при двата, но ще споделя за Carrie. Simple Smile Започнахме кореспонденция във Facebook чата, в която попитах отново за наличност на конкретен модел и директно запитах за час за проба. Отговорът беше "не работим тогава, но нека се разберем за час следващата седмица". Казах си ОК и направо питах за свободен час между еди-кой-си и еди-кой-си ден, отговориха "нямаме свободни, съжалявам". Питах за друг ден - "нямаме". Кратко, ясно, без "но имаме свободен тогава" - все пак аз не мога да гадая кога имате и имате ли изобщо Grinning  Всякаква липсва на подход и внимание към клиента - няма значение натоварени ли са или не, ако е важно да спечелят клиент, трябва да знаят как да комуникират с него.

Явно наистина на тези бутици много им върви бизнеса, за да си позволяват според настроение и преценка с един клиент да се държат ОК, с друг не. В крайна сметка си намерих рокля преди най-накрая да запазя час в Кари (след като им казах "дали ще може да ми предложите нещо или да не си губим времето") и така и не отидох на място, не знам какво е личното отношение...

# 359

Истината е, че всеки се о*ира. Grinning
Аз, както бях споделяла, имам много кофти мнение за Алегрия, които са от най-хвалените агенции.

От бутиците мога да споделя не добро мнение за два и то преди дори да отида на място. Единият е Wedding residence, другият Carrie, ситуацията беше сходна и при двата, но ще споделя за Carrie. Simple Smile Започнахме кореспонденция във Facebook чата, в която попитах отново за наличност на конкретен модел и директно запитах за час за проба. Отговорът беше "не работим тогава, но нека се разберем за час следващата седмица". Казах си ОК и направо питах за свободен час между еди-кой-си и еди-кой-си ден, отговориха "нямаме свободни, съжалявам". Питах за друг ден - "нямаме". Кратко, ясно, без "но имаме свободен тогава" - все пак аз не мога да гадая кога имате и имате ли изобщо Grinning  Всякаква липсва на подход и внимание към клиента - няма значение натоварени ли са или не, ако е важно да спечелят клиент, трябва да знаят как да комуникират с него.

Явно наистина на тези бутици много им върви бизнеса, за да си позволяват според настроение и преценка с един клиент да се държат ОК, с друг не. В крайна сметка си намерих рокля преди най-накрая да запазя час в Кари (след като им казах "дали ще може да ми предложите нещо или да не си губим времето") и така и не отидох на място, не знам какво е личното отношение...

Моята рокля е от Кари. На мен ми предложиха свободен час, но аз изрично питах, защото не живея в България и родителите ми не са от София. Трябваше да си напасна програмата добре.
Честно казано не съм във възторг от консултантната там, но не беше и неприятна. Просто й липсваше инициатива и не ми предлагаше варианти. Каквото аз си избера, това е.

Ходих и в Princess Fashion до Южния парк. Още с разглеждането на каталога видях, че там не предлагат роклите, които търся. Щях да си тръгна без да меря, но се съгласих заради придружителките. Мисля, че повтоеих хиляда пъти каква ройля не искам, а консултантката точно такива рокли ми извади. Във всички други магазини, когато роклята е широка, я хващат и застават за мен, а тя заставаше пред мен и я хващаше отзад. Нямах никакъв шанс да се видя в огледалото. Шлейфът всеки път седеше нагърчен, какъо съм го пуснала. Един път не се наведе да го изпъне. На всичкото отгоре още с влизането в магазина казах точно и ясно, че искам да облека точно тази рокля, която евентуално ще купя накрая, без "тука може това да се направи, това така да се промени". За всяка рокля, която не ми харесваше, се обясняваше как гърбът може да се промени, деколтето може да се промени и т. н.

Обобщение - излязох вбесена и закъсняла за следващия си час.

Общи условия

Активация на акаунт