Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 225
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
  • Майничка
При положение, че едва ли някой ще проверява карантинираните без положителен тест, едва ли някой ще си стои у дома.

# 91
При положение, че едва ли някой ще проверява карантинираните без положителен тест, едва ли някой ще си стои у дома.
Нали това е идеята на карантината, да си вкъщи, да не сееш смъртоносни зарази. Ама като не знаят болен ли си, защо?

# 92
Защото има инкубационен период. През него имунната система при среща с вируса може да го неутрализира и детето да остане здраво или да не се справи и да се появят признаци на болест. Но дори здравият носител на вируса го предава. Цели се прекъсване на веригата от контакти.

# 93
Защото има инкубационен период. През него имунната система при среща с вируса може да го неутрализира и детето да остане здраво или да не се справи и да се появят признаци на болест. Но дори здравият носител на вируса го предава. Цели се прекъсване на веригата от контакти.
Ето това доказва безмислието на цялата процедура. Ти може да си се сблъскал с вируса и да си го преборил и никой нито може да каже кога, нито дали, при липса на симптоми. Но ако си контактен трябва да се изолираш, защото хипотетично може да заразиш още някой.

# 94
Няма противоречие, след като не се формира имунитет
 Това е коварното в случая - никой не е предпазен, а веднъж изкаралият го е възможно и да е по- уязвим. Не е шега, дами. Увреждат се трайно дробове, сърце или нервна система.

# 95
  • Майничка
Принципът е ясен, но в момента, реално, РЗИ не винаги налага задължителна карантина дори на контактни от семейството или местоработата на човек с ковид. Може би заради болничните, но е факт.
Интересно как ще се процедира при ученик с родител или друг член от домакинството с положителен тест? Карантинира се и се включва временно в група за ДО или си ходи присъствено на училище? Защото, ако се закачи към вече трайно фиксирана група извън конкретното училище, може да се окаже, че те са на друг етап от материала...
Подозирам, че накрая пак ще прехвърлят топката на директорите и оттам на учителите.

# 96
Няма противоречие, след като не се формира имунитет
 Това е коварното в случая - никой не е предпазен, а веднъж изкаралият го е възможно и да е по- уязвим. Не е шега, дами. Увреждат се трайно дробове, сърце или нервна система.
Няма как да пребориш вирус и да не изградиш имунитет. Питайте всеки лекар и ще ви го потвърди. Въпросът е, че имунитета може да е за няколко месеца, години или цял живот. А при положение, че вирусът мутира и да се изолираме и да не се изолираме, няма да го спрем /и ще умрем:smiley:/.

# 97
Мангъровщини. Карат според стар учебник. Вирусът си е башка.

# 98
  • Ямбол
Някой от вас, които се притеснявате от вируса, спрял ли е да ходи на работа присъствено?

# 99
  • Варна
Не. И до магазина не съм спряла да ходя. И до мола се отбивам, представете си. Но съм с маска. Работя сама в стаята, хората, които влизат при мен също са с маски. Дали пък няма някаква разлика с присъственото обучение без маски? Мисля, че това сме се спукали да го повтаряме, защо трябва да го пишем отново и отново?

# 100
Лиляна, надали някой от тези, които се "страхуваме" (неточна дума - реалистично преценяваме риск) не е в условията, в които ще са децата. Не съди от опита си в Ямбол за ситуацията в Сф. и големите градове.

# 101
  • Ямбол
Аз съм учител, ще работя с много хора, съпругът ми работи в магазин, пак много хора, малкото дете е ученичка, пак хора, синът е студент по медицина и пак хора, че и в болници. Как да се пазя?
Мисълта ми е, че хората си премерват риска и са много малко онези, които имат възможност да се изолират.

# 102
Аз ще бъда студентка за първа година в СУ и ме притеснява огромната натовареност, пълните автобуси на градския транспорт, които са неизбежни, предвид огромните разстояния в София. Каквито и предпазни средства да има човек, когато в един автобус са нагъчкани един до друг много хора, е невъзможно да се предпазиш от потенциален носител на вирус. От тази гледна точка това не е обмислено. Освен това - в общежитията пак има събиране на голям брой хора, няма как някой да ограничи студентите, да им каже - "Тази вечер няма да се събирате, няма да организирате купони" и т.н. Да, съгласна съм, че вече малко по малко трябва да се връщаме към нормалния си живот преди вируса, но нека да е малко по-плавно. Седим си у дома вече близо половин година и изведнъж се отварят училища, университети... рискът е голям. Основните притеснения на повечето хора са за възрастните роднини, които имат вкъщи. Един 20-годишен човек ще прекара вируса леко, в някои случаи почти незабележимо, но ситуацията няма да изглежда така при една 80-годишна баба например.

От друга страна, за първокласниците е особена необходимост да бъдат присъствено на училище, защото тогава се учат да пишат, да четат, изграждат основни умения и представи за училището като институция и фактор в техния живот, затова не си представям как 6-7-годишни деца ще стоят пред компютрите при евентуално ДО. Въпросът е изключително труден за решаване, винаги ще има недоволни и ощетени, компромисен вариант конкретно в случая според мен лично е труден за намиране, да не кажа граничещ с невъзможност.

Според мен ще е добре университетите да започнат дистанционно, а училищата присъствено. Повечето ученици си живеят по домовете, съответно родителите оказват контрол върху здравословното им състояние и при наличие на евентуален проблем, родителят е този, който може да прецени дали детето му се нуждае от престой вкъщи, или не, докато студентите в по-голямата си част са студенти в друг град, липсва родителският елемент и съвестна грижа за здравословното състояние...

Това са само мои мисли, не казвам, че са най-правилни или разумни, просто така виждам нещата, пречупени през моята 19-годишна призма.

# 103
  • Варна
Премереният риск означава ДО за всички. Неслучайно в цивилизования свят годината стартира дистационно, хората продължават да работят хоум офис и т.н. Обаче тук си затваряме очите, защото така е по-лесно. Както е и по-лесно да праснеш едно елементарно квадратно уравнение, че да си отбелязал, че уж си свършил работата когато някой е научил формулата на дискриминантата - а дали разбира същността и практическото приложение на квадратните уравнения, не се тревожат. Само че образованието не е наизустяване, а приучване към критично мислене, а да ме прощавате, но с учители като списващите от Ямбол, това няма как да се случи, ако ще и на луната да открият училище. А и с този министър на образованието, който включително и днес по тв нищо не каза, защо се хабят да  пазят децата.

# 104
  • Варна
Студентите са пълнолетни, какъв родителски контрол? То ако на голям човек трябва някой да му виси на главата и да взема решения вместо него къде е тръгнал да студентства в друг град? Точно щото децата живеят с родители, баби и дядовци е малоумно да ги метнат присъствено с тъпото оправдание, че децата боледуват леко.

Общи условия

Активация на акаунт