Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 225
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
При нас ги нямаше тези проблеми, защото нямаха класове онлайн въобще, а всеки си работеше по платформите сам у дома.
Учителката изпраща няколко задачи за ден-два работа у дома електронно, един емейл на седмицата и един чат по час по Зумм с децата за общи приказки и дотам.

Детето след това си сяда, ако желае, изпраща електронно на учителя отговорите или със снимка и това е.
Нямаше оценки, не беше задължително да се правят тези задачи и децата се оформяха с оцените, които са получили до Март.

# 76
https://www.actualno.com/education/kunchev-pediatrite-shte-imat- … news_1492060.html
и Кунчев се е изакал по темата. Голямото криене и измъкване от тестуване по най-различни формални причини ще започне още на 15.09.
Дистанционно ще има, за деца с определени заболявания по списък. Т.е. на учителите ще им остане само надеждата, че точно при тях няма да има дете в списъка, чиито  родители са пожелали ДО. И Вълчев е съгласен. Е сега, да си му мислят как ще го организират, щото не можело въобще и изобщо и по принцип и тук и сега.
А колкото до злоупотребите с диагнозите- това също предстои. Само да видим списъка.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 19:11 от ra2

# 77
Нищо ново. Повтаря това, което министър Вълчев каза пред БНР преди два дни. То няма как и да е друго при положение, че работят заедно за изготвяне на прословутия протокол.

# 78
  • Бургас
А как успяват при включени камери, насочени към лицата и листите им, да пишат в месинджър и да търсят в интернет?

камерата няма такъв голям обхват, че да вижда всичко. нито ще види, ако някой е седнал встрани от ученика, но извън обхвата на камерата, и му решава задачките.

преписваха мощно и си подсказваха постоянно в паралелния чат, това съм го видяла с очите си.

Да, камерата няма да го обхване, но определено си личи, когато някой вместо в камерата гледа някъде настрани или ако пише на друго устройство някъде под екрана погледа му е надолу. Не познавам човек, който да може да пише в месинджър и да говори едновременно.

# 79
https://www.actualno.com/education/kunchev-pediatrite-shte-imat- … news_1492060.html
и Кунчев се е изакал по темата. Голямото криене и измъкване от тестуване по най-различни формални причини ще започне още на 15.09.
https://www.actualno.com/education/prashtat-laboranti-v-uchilish … news_1486423.html това на мен ми изглежда обратното, нали уж нямаше да тестват
пп сега виждам че е стара информацията

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 21:34 от Sparkles

# 80
  • София
А как успяват при включени камери, насочени към лицата и листите им, да пишат в месинджър и да търсят в интернет?

камерата няма такъв голям обхват, че да вижда всичко. нито ще види, ако някой е седнал встрани от ученика, но извън обхвата на камерата, и му решава задачките.

преписваха мощно и си подсказваха постоянно в паралелния чат, това съм го видяла с очите си.

Да, камерата няма да го обхване, но определено си личи, когато някой вместо в камерата гледа някъде настрани или ако пише на друго устройство някъде под екрана погледа му е надолу. Не познавам човек, който да може да пише в месинджър и да говори едновременно.

Става дума за преписване, а не за подсказване при устен изпит пред камера...

# 81
Те все едно за работа с 6 цифрена заплата кандидатстват с тези оценки... Голяма драма как някой подсказвал и някой преписвал, винаги го е имало и ще го има. Да ги накарат да го пишат ръкописно, поне да го прочетат и да им влезе нещо в главата. Нали НВО-та, матури и кандидатстудентски се гледат, а не оценки от изпитване.
Моите най-трудните и тежки изпити бяха тези, при които беше разрешено да ползваме каквото искаме. Винаги може да се зададе въпрос или задача, която да покаже доколко си усвоил материала.

# 82
  • Майничка
Аслъ, ама за много съвременни деца (и родителите им) шестицата е тяхно конституционно право и като не им я дават, те ще си я вземат сами с всички възможни средства, съхранявайки дзена на умствените си клетки. Сладури!😁

Обикновено става въпрос за умни деца, за които материалът не би бил проблем, ако му обърнат нужното внимание, но положението е адски демотивиращо за хлапета, които се опитват да играят по правилата, а знанията им са около средното. Те пък очакват сериозно поощрение за старанието си и се влиза в една безсмислена и безплодна спирала.

# 83
  • София
Зависи от стила на учителя и какво точно търси като ефект.  Всеки въпрос така може да бъде зададен, че пищовът под формата на учебник или нещо друго да са напълно неизползваеми.

Най-тежките ми изпити са били такива, при които е можело да се ползват всякакви материали.

ОК дайте пример как да проверя дали е усвоена формулата за намиране корените на квадратно уравнение или формули на Виет.

С по-"засукани" задачи. Учителката ми по математика от гимназията даваше възможност за избор на класните - сложни задачи с ползване на всички формули, написани на листче, или елементарни задачи с директно заместване на добре наизустените формули. Впрочем, вторият вариант така или иначе носеше максимална оценка от... 4 ... ако не ме лъже паметта, може и 5 да е било.

ПП
Волфрам няма да ти извади всички междинни етапи от решението.

Но пък може да се учи 3 седмици ДО и да ги викат на групи за изпитване/тестове.

Това не е лоша идея - със сигурност би проработила в гимназията. В прогимназията... може би. За началния етап, ясно, изключено.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 00:19 от katiABV

# 84
  • Майничка
Кати, кой изобщо говори за Волфрам в училище!
 Децата ползват Матуей,  Фотомат, Матпикс. Даже и аз, дето съм далеч от математиката, си ги ползвам, като трябва да проверявам дълги изрази с дроби на дребната.
Проблемът с оценяването в ДО не е как да съставиш заданието, другаде е.

# 85
  • София
много сте наивни, ако смятате, че на учителите им пука и се стремят да проверяват реални знания. и те, както повечето хора в наши дни, гледат да вървят по най-малкото съпротивление и просто да мине и да си бегат...
хич не им пука кой преписвал, кой знаел и кой баба му правила презентацията.

пред очите ми се разигра весела история, в която едно елитно столично училище прави онлайн пробен изпит за своите седмокласници, за да оттренират формата на НВО и да си оценят нивото на подготовката. без камери, без следене, за време, с Google Forms. моето дете работи честно, нали е пробен изпит, да видим каква е реалността на знанията... докато то се трудеше, аз гледах как в чата на класа върви задружно решаване на задачите и отговаряне на въпросите - със стиковка на отговорите и верификация от външни помагачи. после госпожите по БЕЛ и МАТ обявиха резултатите и внезапно казаха - ми сега тия резултати ще ви ги нанесем като оценки от изпитване, нищо, че беше пробен изпит....

# 86
Леле, аз каква уста щях да отворя, при такава ситуация. От къде на къде ще решават такива неща постфактум?

# 87
# 88
На мен ми струва адски нелогично да карантинират цял клас, без да се направи тест. От къде на къде ще трябва да стоиш вкъщи 14 дни без доказано заболяване?!? Да разпуснат децата на ДО за 14 дни - да. Но да те затворят вкъщи без доказано да си заразен е пълна простотия.

# 89
  • Ямбол
То не беше много сложно да се стигне до този извод. Точно за същото говоря и аз. Учители няма, а ДО на отделни деца ще е неефективно, освен това и ще струва скъпо. Явно са преценили, че няма смисъл за толкова малко желаещи, да се товари системата допълнително. Остават си другите варианти за който се страхува.

Общи условия

Активация на акаунт