Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 351
  • 767
  •   1
Отговори
# 330

Това са пълни глупости. П-то е неосъществимо, също както и шахматната подредба на чинове (2-местни).

Ами осъществимо си е, точно срещу такива криви подредби бях в старото училище, буква П, кръгли маси, даже е "модерно" децата да се усучат приятно в опит да видят нещо. Ето едно подобно https://www.bulnews.bg/article/38687

# 331
  • София
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Virusolog-Mladite-hora- … at-merkite-994505

Тя съобщи резултати от изследване, според което престоят на 100 кв. м на 10 души при спазване на дистанция, при проветряване на помещението и в присъствието на пресимптомен в него, безопасният период за незаразяване е три часа. Това знание е много важно особено сега, преди началото на учебната година.

И още една статия https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bivsh-zdraven-ministur- … d-opasnost-994472

Да, но пък присъствието на 30 души без дистанция в 50 квадрата непроветряемо помещение веднага вдига безопасния престой на 8 часа.

Какво ще рече при проветряване на помещението?
Постоянно открехнат прозорец или еднократно проветряване преди да влязат?
Аз го разбирам като открехнат прозорец, което няма как да стане в зимните месеци.

Аз го разбирам като отворено лице - пр. на 100-те квадрата да има отвори 3x5м постоянно или с кратки затваряния.

Аз тук виждам място за прЕко сили 16 души. Къде ги туряме останалите 10 (минимално) до 20 (почти максимално) ученика?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 11:53 от katiABV

# 332
  • София
Като чета такива статии:
https://dariknews.bg/novini/sviat/v-italiia-uchilishtata-se-podg … ta-godina-2237895
и се ядосвам как продължават да ни дават за пример европейските държави, в които щяло да се тръгне присъствено. Да, организират се за присъствено, но с мерки, а нашите какво направиха?  Най ме е яд за двойните чинове - те обезмислят всякаква идея за спазване на дистанция...

# 333
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Virusolog-Mladite-hora- … at-merkite-994505

Тя съобщи резултати от изследване, според което престоят на 100 кв. м на 10 души при спазване на дистанция, при проветряване на помещението и в присъствието на пресимптомен в него, безопасният период за незаразяване е три часа. Това знание е много важно особено сега, преди началото на учебната година.

И още една статия https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bivsh-zdraven-ministur- … d-opasnost-994472
Тук се говори за 10 кв на 1 човек. Мисля, че има разлика.
 В класната стая, на всяко дете се пада по около 2 кв . СУПЕР !!!

# 334
Темата само за ученици да четвърти клас ли е ?
Или част от пишещите не са виждали гимназисти. Какви квадрати, какво нещо?
Сега отидох до гаража-42кв.м. и си представих вътре 27 бр. като синът ми-1.85 м висок с 46номер обувки....Ами то са като сърдели вътре, айде девойките по дребнички, че да има поне малко място за момчетията. Говоря за девети клас, а по големите?
Стайте не са големи в училищата, как да се спазва дистанция вътре.

# 335
  • София
Гимназистите няма нужда да ги гледаш вкъщи, а на хората с деца в начален курс проблемът йм е, че няма кой да ги гледа.

# 336
  • София
Гимназистите няма нужда да ги гледаш вкъщи, а на хората с деца в начален курс проблемът йм е, че няма кой да ги гледа.
както и да ги образова... Grinning Малко дете - първолаче: някой трябва да седи с него и да показва, да го гледа как изпълнява, да му обяснява, да прави диктовки, да решават задачи. Отделно то не може да се оправи с технологичната страна само - мейли, класруми, видеочат, тайпинг на клавиатура и пр. Съвсем не е само да го гледат като на забавачка. Ако няма нон-стоп възрастен, спокойно годината за такова дете ще е нулева по резултати.

# 337
То ясно, ама присъствено е за всички, а не само 1-4кл. И което се отнася за малките, като условия важи със същата сила и за големите ученици. Даже те да по-рискови, точно защото са самостоятелни с транспорт, контакти и пр.
Редакция:
А и в многоот училищата учат деца 1-12кл. На две смени. Как точно ще се изолират едни от други. На малките контактите са по ограничени.
И учителите- ползват една и съща учителска стая и т.н Абе всички са така омешани, то вътре в сградата е като кошер.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 14:59 от щастлива мама

# 338
Темата само за ученици да четвърти клас ли е ?
Или част от пишещите не са виждали гимназисти. Какви квадрати, какво нещо?
Сега отидох до гаража-42кв.м. и си представих вътре 27 бр. като синът ми-1.85 м висок с 46номер обувки....Ами то са като сърдели вътре, айде девойките по дребнички, че да има поне малко място за момчетията. Говоря за девети клас, а по големите?
Стайте не са големи в училищата, как да се спазва дистанция вътре.
Ако визираш мен, също имам гимназист / 9 клас / миналата година класната стая беше доста голяма, но пак не е достатъчно . Да сте виждали 15 годишни ,в присъствие на "себеподобни" , да спазват дистанция. И да го видя ,няма да  повярвам . Тук не става въпрос за възпитание , а за поведение на възрастта

# 339
Вече няма да има гаджетаааа😭

# 340
  • София
Защо да няма гаджета?

# 341
Заради дистанцията. Която си представяте абсолютно нереално.

# 342
  • София
При любовните дела дистанцията не играе.

# 343
  • Ямбол
Твърде утопични са очакванията на някои по отношение на маски и дистанция, но няма как да им се обясни, докато не се убедят с очите си, а това едва ли ще стане. От такива родители често се чува - моето дете такива неща не прави, защото не го е виждала в училище как се държи.

# 344
Вече няма да има гаджетаааа😭
                  Тук вече се смея с глас!!! Те в ДГ имат гаджета ,ти за големите забрана вкарваш!!! Yum Yum Yum
                   Даже става по-кофти...нашето гадже се пренесе почти по цял ден у нас и обратно.....ако не са у нас са у гаджето. Smiling Imp
                   Като чета тук и направо се шашвам.....ДЗ се пукат по шевовете от деца и още се обаждат ,даже се сърдят,когато им се обяснява реда,а вие искате нулева година и ДО. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт