Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 385
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Предполагам, че вече няма да можете да ги водите с кашлица по една седмица.

# 421
  • София

Да... "Ненормалните родители" си лекуват децата в домашни условия, за да може да не връщат същата инфекция на такива като твоите, които не им пука и задържат децата само и единствено ако изглеждат пред умиране.
Аман от такива като теб!
И да, така е, и в детската градина беше същото - имаше хора, които се грижат за здравето на децата си и това на околните, а има и такива като теб, на които им е все тая, стига да паркират някъде отрочетата. Няма да забравя как една просто си заряза детето, врътна се и си излезе - а сестрата се молеше и й обясняваше, че детето е с тежък белодробен проблем, вероятно с пневмония... Оная просто си излезе! И - какво да го правят - вкараха го въпросното детенце (което не беше виновно за ситуацията) в групата. 2 дена след това моето беше болно, а 3 дена по-късно - и аз. Аз си изкарах 2 седмици на легло. Щото тя - въх! - не можела да отсъства от работа. Е, аз трябваше да мога вместо нея - така или иначе трудно ставах от леглото до по-далеч от тоалетната.

ПС
Ирис, разбира се, че ще могат. Който е бил безочен преди ще бъде и сега. И като няма никакви отговорности и санкции разписани, учителите пък изобщо няма да се занимават. Най-много да си седят повечко зад катедрата и да си отворят прозореца при нея.

# 422
Искрено се надявам да не сте права.
Малкият е в градина, но липсата от училище води и до загуба на учебен материал. А за мен това си е съществен проблем.

# 423
Дали съм права, или не ще се разбере скоро, така или иначе, тъй като децата ни едва ли учат заедно, това е проблем на други родители.

Моето е вече голямо, на практика в горнита класове децата също ходят хремави и кашлящи. Сега контролът се предвижда да елиминира това. От гледна точка на училището разбирам защо така са написани Насоките и се надявам да се спазват за всички. Според мен по удачния вариант за родителя при положение, че детето е с неразположение, за което при обикновени условия не ходи на лекар, да не го праща в училище, а да може да бъде задържано в къщи с бележка от родителя няколко дни, докато се изясни има ли нужда от посещение на лекар. Щеше да е много добре, ако бяха увеличили тези дни, които са само три, но явно няма да го направят. Аз лично съм разочарована от това.

Въобще не допускам вариант в училището на детето ми да няма филтър или да не гледат сериозно на него.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 13:26 от Iris04

# 424
  • София
Малкият е в градина, но липсата от училище води и до загуба на учебен материал. А за мен това си е съществен проблем.

Спокойно. Ти и такива като теб ще си ги водите, точно както и преди. И ще се чувствате много яки и велики и хитри, надхитрили системата и вкарали оная тъпа патка от бг-мама в болница (2 пъти до момента по такива причини). Ще праскате картите за белот вечер под съпровод на яка чалга и ще се хилите дебелашки. Няма санкции = няма отговорност. Никой не носи лична отговорност за спазването на инструкциите = не се спазват. Съвсем както и досега.

ПП
Ирис, добре е да допуснеш и да се замислиш за различни начини на действие в различни ситуации, изхождайки от позицията, че филтър няма да има. Понеже няма да има.

# 425
Дали съм права, или не ще се разбере скоро, така или иначе, тъй като децата ни едва ли учат заедно, това е проблем на други родители.

Моето е вече голямо, на практика в горнита класове децата също ходят хремави и кашлящи. Сега контролът се предвижда да елиминира това. От гледна точка на училището разбирам защо така са написани Насоките и се надявам да се спазват за всички. Според мен по удачния вариант за родителя при положение, че детето е с неразположение, за което при обикновени условия не ходи на лекар, да не го праща в училище, а да може да бъде задържано в къщи с бележка от родителя няколко дни, докато се изясни има ли нужда от посещение на лекар. Щеше да е много добре, ако бяха увеличили тези дни, които са само три, но явно няма да го направят. Аз лично съм разочарована от това.

Въобще не допускам вариант в училището на детето ми да няма филтър или да не гледат сериозно на него.
При по-големите деца, това е по-лесен вариант. Сготвите им една супичка, звъннете 2-3 пъти да ги видите как са докато работите и всичко е 6. Ама когато наистина не може да отсътваш от работа през седмица, понеже ту едното ту другото кашлят си става проблем.

# 426
Ами не знам, Кати, ще видим. Както казах, страшно много ми пречи това, че няма възможност просто да го оставиш в къщи за няколко дни без да се посещава лекар. Ще видим, трудна година ще е.

# 427
  • Бургас
Като чуя, че някой си води болно детето на училище само и само да не изпускало материал и издивявам. Ама то ако е зле да не мислите, че слуша какво му се говори и преподава? Аз съм ходила болна на училище и, повярвайте ми, последното нещо, на което съм обръщала внимание е материала. Единственото, което съм искала е да заспа там на чина. То за една седмица отсъствие нищо съществено няма да изтърве. Като оздравее ще навакса за един уикенд.
Като чета масово коментарите на хора във Фейсбук си мисля, че на много хора не се е отразило това неизпускане на материал.

# 428
  • София

Абсолютно си права - при това отсега още си представям опашките пред лекарските кабинети заради бележките - и тук-таме някой наистина болен сред тях... в коридорите, впрочем, проветрение и дистанция принципно няма, а всички, особено истински болните и трудно дишащите, ако не са с лигавник, са с маска под носа - да не би случайно да вземе да спре някой бацил.

# 429
  • София

Не ми се мисли какво ще става пред лекарските кабинети... Щото ако наистина бъде върнато от училище ще му трябва или извинителна бележка или бележка, че е здраво. Или просто на другия ден си отива, както си е било, понеже родител и (евентуално) телефонен лекар не са преценили, че е нужно физическо посещаване на лекар?

Не, видях в Насоките, че ще може да се върне на училище само с бележка, че е здраво. Значи трябва задължително да се посети лекар.
И досега трябваше да се посети лекар, който да издаде бележка за извиняване на отсъствията и евентуално да назначи лечение + да не забравяме болничен лист за родителя, който се издава първия ден. Но от сега насетне в доста случаи (тези, в които се налага назначаването на лечение, както и болничен лист) ще се ходи два пъти - веднъж за лечение и болничен, и веднъж накрая, когато индивидчето е здраво - за удостоверяване на обстоятелството.

# 430
Пред много лекарски кабинети в момента има табели със симптоми на ковид (температура, кашлица) да ходиш в спешното. В някой поликлиники мерт Т и не пускат ако си с повишена.

# 431

Е, как да не е права?
Свърши вече с това кашляне и сополивене по градините и училищата.

# 432

Спокойно. Ти и такива като теб ще си ги водите, точно както и преди. И ще се чувствате много яки и велики и хитри, надхитрили системата и вкарали оная тъпа патка от бг-мама в болница (2 пъти до момента по такива причини). Ще праскате картите за белот вечер под съпровод на яка чалга и ще се хилите дебелашки. Няма санкции = няма отговорност. Никой не носи лична отговорност за спазването на инструкциите = не се спазват. Съвсем както и досега.

ПП
Ирис, добре е да допуснеш и да се замислиш за различни начини на действие в различни ситуации, изхождайки от позицията, че филтър няма да има. Понеже няма да има.

Кати, що не успокоиш топката. Какви са тия обиди?

# 433
И аз много не разбирам КАТИ

Доколкото четох, само някой да се изкашля, и го затварят някъде изолиран, докато не си го вземе родител.
А, и му нахлузват маска.

# 434
  • Варна
Е тъй де, но нали и за градините разпоредбите били същите, което не пречило да се водят спокойно кашлящи деца. Значи и за училищата може да очакваме същото, щото нали материалът да не се пропуска.

Общи условия

Активация на акаунт