Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 400
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Не е моя интерес. Аз работя, ако детето отсъства работодателя ми губи, държавата губи, понеже вместо да получава данъци плаща обезщетения. Детето губи, понеже тъпее вкъщи здраво. Не е моя интерес!

# 451
Да, и тук в чужбина досега се ходеше масово на ДГ, ясла и у-ще със сополи, кашлица, хриптящи гласчета, и докато детето не вдигнеше 38 градуса и не отпаднеше напълно не се стоеше у дома.
Стоенето у дома е било винаги ден-макс два, никога дете не е отсъствало по седмица заради грип или кашлица..

Надявам се тази порочна практика да се преустанови.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 17:51 от Анонимен

# 452
  • София
Това е тръпката. Как немедецински персонал ще поставя диагнози по собствено усмотрение?!? Реално и мед. сестрата няма нужните познания. И кво правим?!?
ПС: Децата ми посещаваха градина с кашлица след ИП т.е. новите мерки бяха в сила. И аз смятам, че като родител мога да преценя кога детето ми е зле и кога кара лека настинка на крак.

1. "Леката настинка на крак" друг някой може да вкара в болница. Мен, примерно.
2. Ковид децата го карат или изобщо безсимптомно, или като "лека настинка на крак" в повечето случаи. Но пък пръскат вируси щедро край себе си.

И думите ти са пряко доказателство за моята теза: безочливи родители, на които да не им пука изобщо за другите, винаги ще има. И понеже са по-нагли, те винаги ще побеждават. Ще си занесат отрочето, заедно с антибиотика при нужда, ще го оставят на входа, ще се врътнат на токчета и ще си тръгнат. Пък останалите хора кучета ги яли - те нали не са си нарушили спокойствието, "преценили са".

Аз не разбирам вие се притеснявате за децата ви или че ще заразят някой рисков роднина?!? Едно здраво дете ще го изкара като "лека настинка на крак". Защо се психясвате?
Не се хваля, че децата ми ходят болни. Идеята ми е, че в единия случай си беше абсолютно обикновена настинка, доказано и във времето, но ако някой разбирач беше решил, че детето е с ковид щеше да ми разкаже играта с ходене по мъките и то за нищо.

Когато твоето пръскащо патогени край себе си дете зарази моето то заразява мен и ме вкарва в болница. Години преди ковидът изобщо да се пръкне. Да не мислиш, че ти лично си изобретила безотговорността към здравето? Не, имаше си ги такива като теб и преди.
Единият случай се доказал за безобиден за твоето семейство, другите случаи, в които си ги водила да заразяват на ляво и дясно, не са били толкова безобидни за вас. Как са се отразили на останалите на бас, че изобщо не си и помислила да провериш - теб какво те интересуват техните проблеми, в крайна сметка. Важното е, че е имало кой да отглежда твоето отроче когато ти е било удобно.

Разбира се, ако директорът, сестрата и възпитателите бяха финансово отговорни за задържането на дете със симптоми (не непременно на ковид - кашлицата е признак на нещо,  освен, ако не е алергична) и можеха да бъдат глобени в такава ситуация детските градини, ясли и училища щяха да бъдат безопасна среда, да.

Това предлагам от много време, но... не мисля, че е в нечий интерес да се приеме. Е, само на съвестните родители, но ние пък сме малцинство.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 21:54 от katiABV

# 453
Това е тръпката. Как немедецински персонал ще поставя диагнози по собствено усмотрение?!? Реално и мед. сестрата няма нужните познания. И кво правим?!?
ПС: Децата ми посещаваха градина с кашлица след ИП т.е. новите мерки бяха в сила. И аз смятам, че като родител мога да преценя кога детето ми е зле и кога кара лека настинка на крак.

1. "Леката настинка на крак" друг някой може да вкара в болница. Мен, примерно.
2. Ковид децата го карат или изобщо безсимптомно, или като "лека настинка на крак" в повечето случаи. Но пък пръскат вируси щедро край себе си.

Аз за това се грижа за здравето на цялото семейство. Да сме със силен имунитет.
Даже от всички аз съм най-рискова и пак не се притеснявам, че някой ще ме зарази.

# 454
Кажи за миналата, нали за сезонен грип говориш?

# 455
  • София
Пънк гърл, това само говори за степента на твоята безотговорност ,подкрепена от безотговорността на медицинската сестра в градината, учителките и директорката. Естествено, ти си в правотата си да си гледаш твоя си интерес - детето трябва да е на градина, защото така искаш, пък дали е сополиво или не - голяма работа.

Обаче такива са като минимум 70% от родителите. Виждаш ги с лигавниците и Пинокиовските носове. И сега няма да станат нито по-отговорни, нито по-интелигентни. Затова ни е страх. Не от вируса като такъв, а от "преценяващите" плоскоземковци, дето не вярват в това и онова, а вярват в нещо си друго.

Не е моя интерес. Аз работя, ако детето отсъства работодателя ми губи, държавата губи, понеже вместо да получава данъци плаща обезщетения. Детето губи, понеже тъпее вкъщи здраво. Не е моя интерес!

С други думи казано - твоя интерес. Не дай Боже да трябва да си погледаш болното дете за някой и друг ден и да го забавляваш сама! УжасТ! То веднага почва да тъпее - и как иначе, като ти забиваш нос в телефона, вместо да играеш с него...

Колко точно на година?
За съжаление няма изминала цяла година, за да се даде бройка, но пък и статистиката в момента е толкова манипулирана.

Глупости. Нищо й няма на статистиката - има я и по години, и по държави, и по райони, и по причини, и по възраст. Само желание трябва да се потърси.

# 456
Да, и аз смятам, че е грип, но практиките при него най-накрая се надявам да променят регламентите при всички грипове, настинки и заболявания при децата.

Защото досега дете със зелени сополи като река по месец- два си ходят на грaдина и у-ще, кашлят с месеци и никой не ги спира да ходят ако нямат и температура.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 09:14 от Анонимен

# 457
Пънк, много си сладка Simple Smile
Само, че мен пък не ме мързи, за твое съжаление.
В световен мащаб вследствие на сезонния грип умират от 290 000 до 650 000 души годишно.
Затова март това ви беше основната дъвка, понеже през март смъртните случаи на коронавирус в света бяха към 3000, а малко хора си обясняват експоненциално нарастване и сравняваха световни данни за година с данни за конкретни няколко огнища за кратък период от време.
Виж в worldometer колко са в момента от март до сега.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
А не е минала година.
Да те карам да анализираш растеж и тенденция мисля, че е излишно, пак ще те домързи.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 22:43 от Cygnus

# 458
Щях да кажа, че сестрата и учителките са за бой,  ама като знам от моя приятелка учителка как си оставят децата на входа с все сополите и бягат бързо... То и на учителките не им е лесно.

Една даже си беше изпратила детето на лагер на морето и вечерта се обадила да каже на учителката, че в багажа на детето има капки за уши, щото Гошко го боляло ушето преди да тръгне. Сварила ги вече в Бургас пред спешното. Защо го пуснахте, щом сте знаели, че е с възпалено ухо? Ами да не изпусне лагера, детето, да не седи в къщи...

# 459
  • София
Ох, пак ли ще разнасяме бележчици. Това ми е едно от най-противните неща - да чакам за бележка в поликлиниката.

# 460
  • София
Щях да кажа, че сестрата и учителките са за бой,  ама като знам от моя приятелка учителка как си оставят децата на входа с все сополите и бягат бързо... То и на учителките не им е лесно.

Да, и този манталитет очевидно не се е променил по време на "ИП"-то. Даже се гордеят с постиженията си - "надхитрили са системата". Нямам никакво основание да си въобразявам, че след като тръгнат училищата на 15-и ще е с нещо по-различна ситуацията. Само дето там пък изобщо никакъв контрол на входа няма и не се очаква.

# 461
Става дума за кабинета на личен лекар, това ми сподели близка. Аз лично не съм ходила до моята.

# 462
Това лекар ли е, или фризьор.

# 463
Не знам, то по добре такъв, отколкото да си прави опашки както преди, на които като идеш за бележка си заобиколен  от кашлящи и кихащи, а като влезеш вътре да няма ни маска ни дезинфекция и да ти вика, за какво ти е тоя парцал.
Лошото е, ако не си вдига и телефона, че аз пък за такъв знам.

# 464
Здравейте,
Детето ми ще бъде във втори клас. У дома има хронично болен,с ТЕЛК. Има ли вариант за моето дете учебната година да е неприсъствена?

Общи условия

Активация на акаунт