Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 188
  • 665
  •   1
Отговори
# 90
Daisy, коластрата няма нужда да е голямо количество, тя е много гъста и концентрирана. Скоро ще мине в преходно мляко и ще става все по-бледа и течна, докато дойде същинското мляко. С този процес количеството става все по-голямо. Качеството е по-важно от количеството. Simple Smile
Роди се на 18.08 вечерта, изчислявам че днес е 3ти ден, в болницата дават 40 мл мляко🤔
Днес дадох коластра и искаше още, дали леко полека да намаля ам когато давам коластра, а не колкото пие.
И сметките ми в мл грешни ли са🤔

# 91
Нямам опит с АМ, но то далеч не е като коластрата, а концентрацията му се изчислява като количество за същинско мляко мисля. Така ,че ми се струва логично да се дава повече АМ....А винаги дават малко повече, защото някой път бебетата плюят, оливат се....
Аз също (и двата пъти) се притеснявах дали супата достатъчно, но се насилих да вярвам на себе си и бебето. Дори и да се налага да кърмя на час. При мен се получи, но отнема време. Пък зависи и от бебето колко бързо се измаря, някои с 3-4 всмуквания изпиват ,колкото друго за 10 Simple Smile. И кърмене с кърмене няма еднакво. Всичко е ориентировъчно.
За захарта във водата...прави се заради физиологичната жълтеница. Но аз лично вода не давам....

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 16:03 от Harista

# 92
Моята госпожица много бързо се измаря на гърда и заспива. През цялото време галя петички, щипя рямото... не се събужда. Взех си везна - за 30 мин. суче около 30 мл. Изцеденото мляко днес не го иска, едва 30 - 40 мл. си пийва от него. На 12 дена е, не знам как да я държа будна, за да яде. Между храненията прави по 2 до 4 часа паузи.
Някой съвет? Ще съм много благодарна.

# 93
Много сложно ми изглежда смесеното хранене.
Те сучат различни количества всеки път. Нямам как да знаем колко АМ трябва да изпият, ако изобщо има нужда. 
Май можеха да приемат повече от колкото е нужно, следователно раздут стомах и повръщане.
Опитайте само с кърмене, ако иска след час/два пак .
Помня, че каката в болницата едва сучеше, но явно е било достатъчно. Вкъщи за 4 дена си беше върнала килограмите. От гърдите ми бликаше мляко навсякъде (скоро намерих следи по нощното шкафче 😅). Тя се даваше, гълташе и въздух, по-силни колики, рефлукс.  Наяждаше се за 5мин.

# 94
Аз снощи го дохраних моят син с АМ и цяла нощ спахме. Само две будения за по 20мин. инаше. Днес взех ел.помпа, за да видя колко кърма имам. Явно не му стига и остава гладен и затова е кисел.
Ако не изцедя поне 80-90мл., ще трябва да додавам АМ отново.

# 95
Пак съм аз 😄
След кърмене изцеждах 120+мл кърма. И не стигах до краят, но бебето се хранеше много добре.
Сестрата на ММ нищо не можеше да изцеди , но и нейното добре се кърмеше.
Явно при всички е различно.
Не знам как ще се справя с момченцето, все още не искам да ми се докосват гърдите. С каката се травмирах с отбиването .

# 96
Моята госпожица много бързо се измаря на гърда и заспива. През цялото време галя петички, щипя рямото... не се събужда. Взех си везна - за 30 мин. суче около 30 мл. Изцеденото мляко днес не го иска, едва 30 - 40 мл. си пийва от него. На 12 дена е, не знам как да я държа будна, за да яде. Между храненията прави по 2 до 4 часа паузи.
Някой съвет? Ще съм много благодарна.
Моят младеж е същия, изобщо не може да се храни от гърда, заспива и ме ползва за биберон. Също щипкам, тупкам дупе, няма будене и дори стиска силно устни, ако тръгна аз да му подавам зърното. В редкуте случаи, в които не заспива и адски нервен, рита, реве.... За това му давам от шише, но явно нямам и много кърма, на три часа абсурд да изцедя нещо. Най-много три пъти в деня по 60мл и давам АМ останалите пъти. Чувствам се гузно, все си мисля дали съм дала всичко от себе си, но с всеки изминал ден става все по-трудно, защото от шише си му е лесно, даже спейки яде.

# 97
  • Denmark
Момичета, колко време след раждането зарастват тези шевове? Аз нямам много, но е доста неприятно. Поръчах от България Цикатридина крем, сложих няколко пъти и сега ми се е зачервило вместо да зараства. Sad

# 98
Marayah, аз родих на 14.08 следобед. До вчера си мислех, че ще умра - на всяко леко мръдване сякаш шефовете се врязваха в жива рана. Вчера вече почувствах облекчение. Мия се с вода (и леко с ръка, за да се измие добре всичко засъхнало!) след всяко ходене до тоалетната, а след голямото ходене и с препарат. След водата изплаквам с отвара от смрадлика, приготвена, както пише на опаковката. След това подсушавам.Освен това 3 пъти на ден пръскам цикатридина като преди това пак съм промила с вода и смрадлика и съм подсушила. Върху превръзката слагам един от бебешките памучни тампони и така болезненото триене намалява.
Това е схемата, която ми казаха като ме изписваха от болницата.
И е много важно да не сядаш или да сядаш на една страна, на която няма шевове. С кърменето е малко трудно да не сядаш, но ще трябва да си намериш местенце и по-полегнали позици.
Дано скоро си по-добре!

# 99
Минавам и аз да се отчета - днес се роди Александър, 3860 гр, 53 см. На термин с индукция по мое желание.
Разказ накратко - вчера бях при моя АГ и му казах, че искам ако през нощта не тръгне, днес да пуснем окситоцин.
Той ме прати в болницата от снощи да приспя и за късмет цяла нощ бях с нерегулярни, но болезнени контракции.
Сутринта в 6,30 ч ми включиха система с 3 см разкритие, по-късно ми спукаха мехура. Контракциите се засилиха доста и на 6 см сложихме упойка. Да, амааааааа... Упойката ми спря контракциите. 2 часа в почти пълен застой чакахме да ме пусне упойката, за да ми започнат отново. През това време си подскачах на пилатес топка, за да наместя бебо, поне това да не ме боли докато действа Simple Smile успях да го наместя с около час скачане. Упойката ме пусна и започнаха силни контракции, качиха ме на магарето и с 4-5 напъна родих. Бебчо излезна с лакътя напред и ме поразкъса малко, та сега и аз съм шита, но като цяло съм добре. След един стабилен сън ще съм пушка Simple Smile

# 100
Maraya, кремчето явно ти " задушава " мястото и за това се зачервя. Ако имаш възможност ползвай спрей, оставяй хубаво да изсъхне мястото. До тогава третирай с крема, но ако е много добре подсушено. Бельото да е памук,че синтетиката спарва.
Имам вътрешни и външни шевове ( сама се разкъсах) и външните са на такова място , че винаги се мокрят като пишкам. След нужда обливам със студена вода , после смрадлика и подсушавам внимателно. Щипеше ми само първите два пъти, после нищо не усещах. Но след прегледа,този шеф, който ми разкъсаха и новите рани ме болят повече от тези след раждането и от сряда насам болят все еднакво силно....
Kitty, 2-4 часа е нормално. Имай предвид ,че се броят от началото на сукането , не кога е приключило.
Дори и да спи може да суче. Пробвай също да щипеш леко мекото на ухото, да милваш бузката, да подръпваш леко гърдата от към ъгъла на устата, леко да повдигнете тялото на бебето или са го завъртиш....

# 101
  • Denmark
Благодаря ви, момичета! Знам, че рана трябва да се остави да диша ама как да стане с това кървене и превръзки Sad  При всяко ходене до тоалетната използвам и вода и внимателно подсушавам, но явно не достатъчно. За смрадлика не се сетих да помоля мама да ми донесе.. Ще пробвам останалите съвети, благодаря отново, bebiflebi Flowers Hibiscus Harisa, надявам се скоро новите рани да са по-добре!

Дари, честито! Да е жив и здрав Александър и на теб бързо възстановяване! Hug

Моето бебче го целувам ако заспи докато хапва Innocent използвам всяка възможност. Sweat Smile

# 102
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Дари,честито бебче, дошло си е точно на рермина!

И аз пръскам шевовете с Цикатридина спрей два пъти на ден, през другото време само с вода. Но те повечето конци се резорбираха, в сряда ще отида на контролен преглед при АГ. Боли ме само като ставам и лягам  или сядам настрани Grinning Затова кърмя само в легнала позиция до бебето на спалнята, по друг начин не мога. И предишния път бях така. Вечер изпращам таткото и баткото да спят отделно Disappointed

# 103
Хариста, благодаря за отговора!
Още веднъж пожелавам на теб и на всички останали, които още ги мъчи болката от шевове или др. - бързо възстановяване.
Дари Дункова, честито бебче! Да е живо и здраво, щастливо и с много късмет! Много да ви радва! Бързо възстановяване на теб!
Леко, безпроблемно и успешно раждане на все още чакащите!

# 104
Честити бебчета, момичета 😊Да растат здрави и много игриви  🤗 А на вас бързо възстановяване 🙂

Аз леко почвам да се отчайвам. Бебето ми го изписаха с жълтеница, още не може да отмине, а мина седмица от изписването. Вчера взех кантар и се депресирах, въобще не е наддал, колкото изписването е, а по таблиците трябва да си върне теглото, с което се е родил. Много е поспалив, ако не го събудим, въобще няма да се сети да яде. Казаха че е от жълтеницата. Изцяло на кърма е и вероятно ще трябва да дохранвам 😭 Никога не съм искала да кърмя, струвало ми се е много болезнено, но се оказа приятно преживяване и сега ми е много тъпо. Ще изчакаме до няколко дни да дойде педиатърката и евентуално да каже. Кърмя го по 1 час и постоянно е побутване, пощипване.  Изнервям се, бебето усеща, дърпа се от мен и само при татко си е спокоен 😐

Общи условия

Активация на акаунт