Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 797
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
"Не се казвам Мириам" от Майгул Акселсон - в момента я чета и ми е интересна - разказва се за живота на една циганка, преживяла Аушвиц и Равенабрюк, за медицинските експерименти с деца в циганските лагери и отношенията между различните фракции затворнички.

# 346
Скрит текст:
Някой ако може да препоръча книги за холокоста освен Последна спирка Аушвиц, Приспива песен в Аушвиц, Татуировчикът, Библиотекарката, Пътят на Силка, Ключът на Сара и Списъкът на Шиндлер.
Marilyn3, Едит Егер - “Изборът”, Еди Джаку - “Най-щастливият човек на света”, както и книгите на Ремарк ❤.

# 347
Изгледах филм “Моя грешка “ или culpa Mia . Видях , че е базиран на книгите на Мерцедес Рон и е трилогия .
Има ли ги книгите на български и как се казват , за да потърся и купя, защото намирам английски и руски , а това не ме устройва .

# 348
  • Майничка
Скрит текст:
Някой ако може да препоръча книги за холокоста освен Последна спирка Аушвиц, Приспива песен в Аушвиц, Татуировчикът, Библиотекарката, Пътят на Силка, Ключът на Сара и Списъкът на Шиндлер.
Marilyn3, Едит Егер - “Изборът”, Еди Джаку - “Най-щастливият човек на света”, както и книгите на Ремарк ❤.
+ "Голи сред вълци" на Бруно Апиц.

# 349
Някой може ли да ми препоръча добра книга за правилно дишане? Имам някакви идеи, но бих искала да прочета мнения от първо лице, ако има такива!💞

# 350
  • Варна
Здравейте. Може ли да ми препоръчате автор/ книга в стил Сара Адисън Алън- леки, магични, завладяващи истории развиващи се в Англия.
Набелязала съм авторка Мануела Инуса, дали се доближава до Сара Адисън?

# 351
Здравейте, препоръчайте ми някоя добра книга за бизнес. Simple Smile

# 352
Весела приказка за 3-годишни, моля? Не дълга.

# 353
  • Sredets/Burgas
Ето за тази се сещам на прима виста:

# 354
Весела приказка за 3-годишни, моля? Не дълга.
Поредицата на Свен Нордквист за Петсън и Финдъс - страхотни и забавни историйки с чудесни илюстрации.

# 355
Хубави разкази? Закачливи, но и дълбокомислени, може би съвременни? За ерудирана и стилна дама на около 67 г.

# 356
Разкази - “Островът”, Лиляна Михайлова, “Млък”, Радослав Бимбалов, разкази на Деян Енев, “Чудати разкази”, Олга Токарчук,   “Марковалдо”, Итало Калвино…
Допълвам - и разказите на Йорданка Белева и Веселина Седларска (все още нямам преки впечатления, но мисля, че заслужават внимание).

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 22:46 от fenyx

# 357
  • Майничка
Джефри Арчър - "Колчан пълен със стрели" и "Тревата там е по-зелена".

# 358
Благодаря за отговорите! И за предишните Simple Smile А някой чел ли е "Квит сме" на Уди Алън? Колебая се между нея и тази на "Тревата..." на Арчър. Всъщност ми се иска да е нещо по-хумористично, да се разведрява жената ,но остроумно...

# 359
  • Майничка
Много харесвам Уди Алън, но хуморът му е твърде специфичен, залагащ на абсурда. Ако не го бях открила на млади години, сега би ми бил изтощителен и невротичен.
При Джефри Арчър има една леко старомодна обстоятелственост, но много жив и елегантен изказ и винаги завършен сюжет.

Общи условия

Активация на акаунт