Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Майничка
Какво правите ако една книга не ви върви добре откъм четене. В смисъл, по принцип четете бързо и голям обем ако е интересна книгата, но някои пък не. Оставяте ли ги или ги измъчвате докрай?
Вече ги отлагам за след пенсия.😄
Преди ги дочитах, даже повтарях, за да видя защо така трудно ми е вървяло, но с годините подкарах през просото...

# 601
И аз спрях да се инатя и да дочитам. Има толкова други интересни книги, за да губя време с посредствени или трудно четящи се.

# 602
Добре, значи няма да се обвинявам, че не съм успяла да вникна в дадена книга и че само аз не успявам да разбера това творчество😀
На Мама греши съм минала стоте страници, но ми е мега сухо за момента. Ще има ли някакъв проблясък или да я зарязвам?

# 603
Книга, която не ми допадне, вече не дочитам- само преглеждам диагонално, ако все пак ме интересува сюжетно. Времето не е безкрайно, а има толкова много интересни книги, които също ни чакат.

Честито Рождество Христово!
Бъдете здрави и откривайте добрите книги!

# 604
Има книги в които историята може да е добра, но авторът пише по начин който грам не ми допада. Хич не се и мъча с такива вече - има и много други интересни, които бих прочела с удоволствие. Предимно това надделява пред любопитството ми, иначе до някое време и аз го правех това с прелистване набързо че трябва да разбера аз какво ще стане по-нататък Grinning Мъка си е, вече решавам че не съм чак толкова любопитна.

# 605
Азара., "Мама греши" и аз не я дочетох Wink

# 606
Азара., "Мама греши" и аз не я дочетох Wink
Мхмм, още не съм особено напреднала. 130 страници са прочетени. Най-вероятно ще я зарежа и ще изгледам филма.
Стига да не е като Планината помежду ни. Толкова разлики във филм и книга…. До последно бях разочарована..

# 607
  • България <3
Здравейте, много харесвам Вечната Амбър и Мадам дьо Помпадур. Можете ли да ми препоръчате подобни 🙂

# 608
Вечната Амбър беше дълги години любимата ми книга(личи си и по ника Simple Smile).Нещо подобно исторически любовни романи са поредицата Бриджъртън.Много ми харесаха,има и хумор,любов,интрижки.Осем книги са за осемте деца на една виконтеса и как се женят един по един.Даже има сериал по книгите.

# 609
"Панаир на суетата" Уилям Мейкпийс Такъри

# 610
"Любовникът на лейди Чатърли"

# 611
На "Панаир на суетата" се смях с глас. Типично английски хумор. Когато за първи път видях заглавието "Панаир на суетата" не знам защо си помислих,че тази книга е убийствено сериозна,тежка и депресираща,но нищо подобно.

# 612
Моля препоръчайте ми книга подобна на "Терез Ракен" на Емил Зола.

# 613
Вие имате ли периоди, в които се чувствате ‘ изтощени’ от прекалено четене? Имам огромен списък с книги, обожавам четенето, особено някоя интересна книга. Обаче като ми стане интересна и не се спирам докато не я прочета. Денонощно четене. Следователно последния път прочетох една поредица от три книги за общо по-малко от три дни. От тогава мина над един месец и не се чувствам ‘готова’ да чета. А ми се чете.
Пробвам се да започна някоя книга, но на първите страници ми омръзва.
Имате ли такива усещания и как се справяте с тях?

# 614
Ти каквото и да правиш денонощно, четене или друго... все ще те измори.
И аз съм с големи списъци, то няма насмогване Grinning И вместо да се скъсяват, само добавям към тях, ужас е просто. Все се шегувам че трябва да стана вампир че да ми стигне животът, обаче подозирам че тогава пък ще продължа и през дългия си живот да добавям още книги дето искам... Joy
Сменям жанра като не ми спори четенето. Че в моите списъци има и романи, но има и по-сериозни четива. Като не стане с едното, пробвам от другото. И от двете обичам да чета, но ми носят различни неща - в единия случай информацията и да си начеша любопитството, а в другия край просто добрата история и "изключване" от реалността. Та, сменям стимула.
Ако и така не стане - ми хубаво, те няма да избягат. Отделям по повече време да изгледам видеа и подкастове, които също се трупат застрашително, оставени "за друг път" Grinning Все ще ми се дочете пак, нямам случай да не се е. Филми също, евентуално, просто аз супер рядко гледам филм и не са ми на дневен ред на мен лично.

Общи условия

Активация на акаунт