Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 87 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Мани.. един от най-големите ми страхове е, че няма да ми стигне живота да прочета всички книги, които искам .. 🥲
Аз чета различни жанрове, даже не се придържам никога към един. Обичам да ‘експлорвам’.
Ами ще си дам още малко време. 😀 надявам се другия месец най-късно да е дошла музата за четене.

# 616
  • Свети Влас
Не ми се е случвало. Ако не чета то е, защото нямам време, покрай работата.

# 617
  • Сред мелниците
Завиждам ви, на вас,  със списъците с книги.
Аз,  в последните години имам обратния проблем - трудно намирам книга, която да мога да завърша без да се насилвам.
С годините ставам все по-претенциозна ли, изчетох ли всичко което си струва , хаха!
Или пък ни залива море от некачествена литература?
Или просто ни залива море Simple Smile ...кой знае.  А там трудно се намира перла.
Вече не знам, кои теми да преровя за да си намеря нещо неистина добро.

# 618
Аз се улавям че в тия натрупани "чакащи" в последните години се нареждат все по-малко романи... Та може и да има нещо. Или на мен претенциите ми са повече, или наистина излизат по-малко неща които да ми привлекат вниманието. Щом почнах да се мръщя и на неща препоръчани от приятели с които си познаваме вкусовете, може пък и от мен да е Grinning

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 21:47 от natka

# 619
И моят страх е че няма да ми стигне животът... Нови рядко вече купувам, имам, а и класики желани нечетени...

# 620
  • София
Колкото толкова, важното е, че четем и си доставяме удоволствие и наслада за самите нас.

# 621
Здравейте, бихте ли препоръчали книга която да може да се чете и от мъж и от жена?

# 622
На първо четене се сещам за "Един аристократ в Москва", Еймър Тауълс, "Силата на кучето", Томас Савидж, "Лунно сияние", Майкъл Шейбон, Амели Нотомб...
Предполагам, че и всякакви криминални, трилъри, биографии, исторически и класически книги също биха се харесали.

# 623
Поредица "Париж на чудесата", Пиер Певел

# 624
Трилъри от типа на "Кестеновия човек" препоръчвам аз. Но зависи какво обичате да четете, някакви антиутопии също, аз ги обожавам. Примерно някоя кратичка - "Фермата на животните". Агата Кристи - Десет малки негърчета. Подарих я на мъжа ми за рожден ден, прочете я за нула време, а той не е от най- четящите. Мъжете като цяло не са от най-търпеливите и обичат кратки книги, действието в които се развива бързо, за разлика от нас, жените, на които ни харесват дългите описателни разкази.

# 625
Моля да ми препоръчате интересна книга, художествена литература, за взаимоотношенията на родителите и вече поотрасналите им деца, тийнейджъри и младежи, за грешките в тези взаимоотношения и т.н. Съвременна или класика, няма значение.

# 626
"Облак с форма на камила" - Алина Нелега

# 627
Благодаря, ще я потърся.

# 628
Здравейте, ще се радвам да препоръчате нещо леко, оптимистично, уютно.
Подобно на поредиците на Ребека Рейзин, Мануела Инуса, Джули Каплин. Revolving Hearts

# 629
Книгите на Франсис Мейс мисля, че отговарят на такъв тип търсено четиво.

Общи условия

Активация на акаунт