Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 725
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!!
Може ли да ми препоръчате тъжни книги, такива които просто ще ми съсипят психиката и ще ме накарат да рева?
Малко странно звучи да, но тези книги са ми най - интересни...
Днес разгледах книгите на Достоевски...
Може ли да си кажете мнението за книгите му и дали си заслужават

"Хиляда сияйни слънца" Халед Хосейни

# 496
  • София
На Халед Хюсейни всички са много тежки.

Гладният прилив.
Оризовата майка.
Където пеят раците.

Аз много ревах на Живот в скалите.

# 497
Отива една жена при лекаря

# 498
Здравейте, моля препоръчайте ми хубави книги за известни кралици и кралския двор, които да са исторически достоверни, или поне да имат доза истина

# 499
Здравейте, моля препоръчайте ми хубави книги за известни кралици и кралския двор, които да са исторически достоверни, или поне да имат доза истина
Две книги на Джил Пол:
"Тайната съпруга" и "Изгубената принцеса".
Исторически достоверни до момента на стрелбата по царското семейство на Русия в Ипатиевата къща. След това са представени две измислени истории. В първата книга за оцеляването от стрелбата на княгиня Татяна, във втората - за княгиня Мария.

# 500
Две книги на Джил Пол:
"Тайната съпруга" и "Изгубената принцеса".
Исторически достоверни до момента на стрелбата по царското семейство на Русия в Ипатиевата къща. След това са представени две измислени истории. В първата книга за оцеляването от стрелбата на княгиня Татяна, във втората - за княгиня Мария.
Благодаря!

# 501
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Кралица Марго" на Ал. Дюма
"Мадам дьо Помпадур" на Клаудия Циглер
"Императрицата" на Пърл Бък
"Екатерина Велика" на Анри Троя
"Елизабет, кралицата" на Сали Бидъл Смит
"Маргрете I Датска. Великата кралица на Скандинавието" на Ана Лисе Марстран-Йоренсен
Тези съм чела и ми харесват, сещам и една и за Сиси (Елизабета Австрийска), но забравих автора.

# 502
Скрит текст:
"Кралица Марго" на Ал. Дюма
"Мадам дьо Помпадур" на Клаудия Циглер
"Императрицата" на Пърл Бък
"Екатерина Велика" на Анри Троя
"Елизабет, кралицата" на Сали Бидъл Смит
"Маргрете I Датска. Великата кралица на Скандинавието" на Ана Лисе Марстран-Йоренсен
Тези съм чела и ми харесват, сещам и една и за Сиси (Елизабета Австрийска), но забравих автора.

Имате ли "Екатерина Велика" на Анри Троя и "Маргрете I Датска. Великата кралица на Скандинавието" на Ана Лисе Марстран-Йоренсен в електронен вариант?

# 503
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не, на хартия ги имам всички. Особено за Екатерина Велика книгата е стара и изобщо не е издавана електронно.

# 504
Ако не държиш на жанра художествена литература, можеш да погледнеш книгите на Ростислав Ботев от поредицата "Личният живот на...". Писал е за Екатериана Велика, Изабел Кастилска, Мария Терезия, Елизабет I.

# 505
Интересни предложения! Аз прочетох "Тайният дневник на Мария-Антоанета" на Кароли Ериксън. В книгата пише че е "художествена творба, а не опит за историческа реконструкция на събитията". Някои от героите са били реални исторически фигури, други - не. Беше интересна, но ще е по-интересно ако наистина всичко е реално.

# 506
Ако искате реално – "Мария Антоанета" на Стефан Цвайг...

# 507
Точно това чета в момента. Харесва ми как пише Стефан Цвайг

# 508
Морис Дрюон — Железният крал / Желязната кралица
според мен в читанка може да ги има

# 509
Братя Карамазови на Достоевски

Общи условия

Активация на акаунт