Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 715
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Бихте ли ми препоръчали някаква по-скоро художествена книга, свързана с блокадата на Ленинград или в краен случай Великата отечествена война?

# 511
"Мадоните на Ленинград" засяга темата с блокадата, но не е задълбочена и отразяваща съществена фактология, а по-скоро чиклит с исторически привкус. Не знам дали би те удовлетворила такава книга, на мен ми се видя наивна и твърде лековата.

# 512
# 513
  • Майничка
"Двамата капитани" на Каверин.

# 514
Благодаря! Heart
Ще пробвам първо "Двамата капитани", а после и "Мадоните на Ленинград" - от анотацията не изглежда да е кой знае колко впечатляваща, но мисля, че си заслужава да се прочете. В крайна сметка безполезна книга няма, а, сетих се за една... Ювенилно море Joy

Белла, ще потърся книгите на английски.

# 515
Малко по-различно от търсеното е, но може да погледнете дали няма да е интересно и “Аз - снайперистката. В боевете за Севастопол и Одеса“ - Людмила Павличенко.

# 516
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Записки на блокадния човек" Лидия Гинзбург

# 517
... а после и "Мадоните на Ленинград" - от анотацията не изглежда да е кой знае колко впечатляваща, но мисля, че си заслужава да се прочете.
Не знам дали си заслужава, но пък ще я прочетеш за един следобед, много леко и неусетно върви. На мен ми харесаха описанията на картините в Ермитажа, които са най-хубавото в книгата и са наистина доста правдоподобни, аз се сещах кои са картините, четейки спомените на героинята за тях. И отговаря на търсенето ти, защото едната времева линия е точно по време на блокадата на Ленинград, но не описва политическите конфликти и военните действия, а как хората оцеляват в тези тежки времена. Мисля, че съм я оценила с 3 * в Гудрийдс.

# 518
За тъжни книги препоръчвам :
Хиляда сияйни слънца , Ловецът на хвърчила , Съдбовен път на Кристин Хана , Чудо от дълбините на сърцето , Островът на Виктория Хислъп . Тези книги са ме разплаквали .

# 519
Здравейте, моля препоръчайте ми хубави книги за известни кралици и кралския двор, които да са исторически достоверни, или поне да имат доза истина

Има много в тоя жанр. Филипа Грегъри и нейната "Другата Болейн" ми идва наум. Аз харесвам книгите на Алисън Уиър. Писала е романи за 6-те жени на Хенри VIII. Тя е историк по професия и нейните са от най-достоверните, които съм чела, но все пак са художествена проза и са увлекателни. Не знам дали са преведени.

Харесва ми и трилогията на Хилъри Мантел въпреки че е повече за Кромуел.

# 520
Здравейте, бихте ли ми препоръчали някой пътепис или книга, написана от пътешественик, в която описва някаква различна страна, например някоя в Африка или някакво племе, знам ли, неща, които са далечни за нас, но мистични и сме като попивателни.
Може и друг тип подобни книги да ми препоръчате, но търся такава за подарък, за човек, който обича да се потапя в тях и да си " пътува " поне в мислите си. Знам, че е прочетен вече пътеписът на някакъв автор относно Бостуана и Нигерия, както и една за нос Хорн. Нещо друго , което ви е впечатлило има ли ?

# 521
На мен ми харесват книгите на Изабела Шопова, особено книгата ѝ за Антарктида - “На юг от разума”.

# 522
  • Бургас
Не е пътепис, не точно, но ако е за дама грещо препоръчвам "Мъглите на Серенгети"

# 523
Не е пътепис, но я препоръчвам горещо, което ме подсеща, че е добре идните месеци да я препрочета - Шантарам от Грегъри Дейвид Робъртс. Описва живота в Индия на автора. Много красива книга. По действителен случай.

# 524
"От Индия" - Херман Хесе, "Бразилия" - Стефан Цвайг", "В равнината на змиите" - Пол Теру (пътуване по мексиканската граница".
Много хубава книга за Африка е "Извън Африка" от Карен Бликсен, тя не е пътепис, но е за живота на авторката, която има кафеена ферма в Кения.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 21:20 от Rayna13

Общи условия

Активация на акаунт