Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Майничка
1."Да прекосиш Африка" 1 и 2 на Соня и Александър Пусен,
2. Всичко на Колин Таброн, много ми харесва как пише този човек.

# 526
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За Африка препоръчвам книгите на Корине Хофман "Бялата масайка". Авторката описва в няколко книги живота си с воин масаи след като се влюбва безумно в него и заживява в пущинак в саваната.

# 527
Много благодаря, за дадените предложения Simple Smile. Хубав ден от мен

# 528
Моля, препоръчайте ми автори на приключенски романи, за да ги сваля от Читанката.
Научихме свекърва ми да ползва електронен четец и изчете куп книги, непрекъснато чете. Четат й се криминалета и приключенски. Вече започнах да се изчерпвам от към идеи какви книги да й сваля.

# 529
Криминални - Борис Акунин, Александра Маринина, Пиер Льометр - има ги в Читанка. "Китайски загадки" - Роберт ван Хюлик също.
Приключенски се сещам само за деца и юноши подходящи.
Ако сваляш от Читанка, там имаш избор по жанр.

# 530
Благодаря за предложенията.
Тя харесва Агата Кристи, Артър Конан Дойл и други от този тип. Свалила съм й доста криминалета. Тези, които препоръчваш, приличат ли на тези, които тя харесва?
Приключенски съм й свалила Жул Верн, Емилио Салгари, Майн Рид, 3-те книги за Кати на Астрид Линдгрен.
Ами давай и юношески, може да й харесат, на 80+ ще се подмлади. Simple Smile

Свалям през директния линк за киндъл, а там са по автори. Но дори и да ги потърся първо по избор по жанр, ако авторите са ми непознати, може да не уцеля хубави книги. Затова питах за препоръки.

# 531
"Планината помежду ни", Чарлз Мартин, "Животът на Пи", Ян Мартел
Джеймс Оливър Кърууд, Уолтър Скот се сещам от класическите автори.

# 532
Щом харесва тези автори, може да погледне и на Джери Арчър, Дейвид Балдачи, Майкъл Конъли.

# 533
Не съм сигурна, че ще хареса трилъри.  Колебая се дали да й сваля Лий Чайлд. Може и да пробвам с някой трилър.
А.К.Дойл и А.Кристи са доста продуктивни и са написали много крим. романи, та с тях съм я позаредила.  Но днес ми се оплака, че й останали малко непрочетени. Много бързо чете. Simple Smile

# 534
  • Майничка
Каролайн Греъм "Убийства в Мидсъмър" (няколко части има), Джефри Арчър, Кен Фолет, Уилбър Смит, Артър Хейли, Луиз Пени, Робърт Лъдлъм ...

# 535
О, сетих се и за Лий Голдбърг - поредицата за г-н Монк. Сигурно ги е чела на младини, но ако не - историите на Авакуум Захов от Андрей Гуляшки.
От приключенските - Джек Лондон, Карл Май. Много добри криминалета пише Серхио Рамирес, но едва ли са в Читанка.
Може би е време да я запознаеш с Карлос Руис Сафон - ще има да си чете дълго време.

# 536
Момичета, чудесни сте!
Да,  Серхио Рамирес го няма в Читанката.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 15:42 от Diorela

# 537
Джеймс Хадли Чейс  е много продуктивен и с много приятни криминалета. Смятам също, че Дюма с Тримата мескетари, Желязната маска, Граф Монте Кристо би предизвикал интерес.

# 538
Щом харесва тези автори, може да погледне и на Джери Арчър, Дейвид Балдачи, Майкъл Конъли.
Аз, например, Джефри Арчър не харесвам особено. Не че е лош, просто това, което съм чела не го наричам криминален роман. Помня една книга като име, "колчан, пълен със стрели " и хич не помня какво се разказваше в нея. Май отделни разкази? Rolling Eyes

Джеймс Хадли Чейс, да. Много да. Също се присъединявам към препоръката и за Луиз Пени (с Инспектор Гамаш), Робърт Лъдлам, "Убийства в Мидсамър". Мисля, че и Лий Чайлд съм чела и харесала. Но отдавна са всички тези и много-много не ги помня.

Поредицата за Монк от тук разбрах, че ги има в Читанка. С удоволствие ги изчетох.

Харесвам Матю Райли и Джеймс Ролинс. Ако дамата си пада по трилър с елементи на конспирация.
(Вижте примерно "Седемте смъртоносни чудеса " )

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 23:34 от Рошличката

# 539
Дали са доста идеи вече. Аз добавям Джон Гришам, макар да не е точно този тип криминалета, но за разнообразие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт