Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря! За много автори ме подсетихте, а споменахте и такива, които не бях чувала. Много полезни коментари!
Трилъри не.

Мила Атова, както е казал Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече. Simple Smile
Тя чете много бързо, нека има повече книги. Аз я успокоявам, че Читанката е като Градската библиотека и няма да свършат книгите. Дори й купих калъфче с картинка старинна библиотека с много рафтове, лампи и стълби за качване до рафтовете, за атмосфера.
Първата вечер, когато й дадох киндъла й обясних само как да прелиства напред назад. казах й горе да не докосва. На другия ден, към 11ч. звъня да питам как се справя. Ами тя прочела книгата, но не посмяла да ни звънне, да не ни събуди. Давах наставления как да стигне до съдържанието и да си отвори нова книга. Минахме и през блокиране и рестартиране на киндъла. Справя се, въпреки възрастта и не се разделя, непрекъснато е до нея, или е в чантата. Единствено не съм я научила да си сваля сама книги от Читанката. Но няма нужда да я уча и на това, аз  й свалям периодично, тя се ориентира коя е прочела и коя не е.
По едно време каза, че й писнало от Поаро и беше сменила , но сега пак се е върнала на него. А всичко тръгна точно заради Поаро, че много й се искаше пак да си препрочете няколкото книги на Агата Кристи и  беше помолила приятели да й търсят още. Така й купих киндъла, да не се чуди от къде да си търси книгите, които иска.

Гришъм аз го харесвам, но се съмнявам на нея да й хареса.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 23:43 от Diorela

# 541
Джефри Арчър е междужанров автор -  има и книги, които са с криминални нишки, но. не само. А разказите му са доста добри.

# 542
Включвам се в подкрепа на Дж. Арчър, любим автор.
Рошличке,разкази е моментно занимание, не може човек да се потопи в историята и да "заживее" с героите. Онзи ден приключих "Блудната дъщеря" уникална книга. А най-любимата ми-Затворник по рождение. И още Каин и Авел, Търговецът, Аферата Ван Гог просто прекрасни житейски истории с крими елемент. А пък Хрониките на Клифтън са 7 книги хем криминални, хем приключенски. Моля, да прочетеш поне една от тези и да споделиш. Simple Smile Малко стана чаршаф, но много го обичам Джефри.

# 543
Ааа, "Аферата Ван Гог" съм я чела (отдавна), хич и не се сетих, че е негова! Scream
Даа, няма общо с "Колчан", по-добре е.

Междужанров автор ми хареса като определение.
Пак казвам - не е лош, но не го слагам до криминални Холмс, Поаро, Гамаш, Монк.
По-различен ми е като стил.
Но май трябва да си припомня "Аферата" и да си опресня спомените. Blush

# 544
Ще сваля всичко, което предлагате, пък тя да си прецени дали й харесва. Ако не, да си започне друга книга. Поне е лесно, не е както с хартиените, купуваш една за подарък и ако не я хареса, кофти.

Мисля си и за Дашиъл Хамет, аз го харесам.

# 545
  • София
Сидни Шелдън препоръчвам с много и неочаквани обрати.
"Ако утрото настъпи","Лекарки", "Кой се страхуава от мрака"
"Гневът на ангелите" ,"Спомени от полунощ", "Диамантената империя"
"Кръвна връзка" и още много заглавия-някои от тях са филмирани.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 00:57 от lite16

# 546
Понеже не намирам тема за биографии и автобиографии, кои са вашите любими такива, които сте чели? Жанровете след няколко прочетени се оказа, че ми допадат.

# 547
Понеже не намирам тема за биографии и автобиографии, кои са вашите любими такива, които сте чели? Жанровете след няколко прочетени се оказа, че ми допадат.
Чудесна книга за Екатерина Велика има на Анри Троая. Или за Мария Стоарт, Стефан Цвайг. Интересна е и автобиографичната “Пеперудата”, Анри Шариер.

# 548
  • София
Аз онзи ден свърших книгата за живота на Киану Рийвс...ми интересно започна, после ми стана по еднообразна...доста ми я хвалеха преди това.

# 549
"Моята лична борба" на Карл Уве Кнаусгор на мен лично много ми хареса. Интересно, не докато я четох, а по-късно си дадох сметка.

# 550
Не знам дали е точната тема, поправете ме ако не е, но може ли да ми препоръчате книги от ICU, сега чета “Карай плуга си през костите на мъртвите” и много ми допада, таа ще се радвам да прочета и книги на други автори. Преди години съм чела и Скаридата от тях, но нямам спомен за какво беше.

# 551
  • Свети Влас
Съжалявам не съм я чела и не мога да препоръчам други книги на такава тематика.

# 552
Savii, на Олга Токарчук най-много харесвам “Чудати разкази” и сборникът с три кратки творби - “Гардеробът”, бих ги препоръчала, ако не са вече прочетени.

# 553
  • Бургас
Клайв Къслър - пълно е в Читанка.

# 554
Моля за препоръка на книги, подобни на "Самодивски сезени"

Общи условия

Активация на акаунт