Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 87 257
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте пак. Ще питам тук и, ако не успеете да ми помогнете, ще пусна нова тема.
Преди доооста години имах една книга на Сидни Шелдън. Само че във времето ми изчезна - не знам дали съм я дала на някого и не ми я е върнал или просто при преместването съм я изгубила. Много искам да я прочета пак, но не се сещам за заглавието й. Разказваше се за една жена - измамница, която правеше сериозни измами. Една от измамите беше с една машина за печатане на фалшиви пари - успя да я продаде за много пари, тъй като убеди купувача, че парите, които печати машината са неразличими от истинските, а всъщност тя му показваше истински банкноти. После направи една измама на един кораб, като си беше организирала едновременен турнир с двамата най-добри шахматисти. Работеше в екип с някакъв мъж. Имаше и някаква измама с един много скъп диамант. Само това си спомням от книгата. АКо някой се сети за заглавието, ще съм много благодарна. Днес четох резюметата на книгите му, но до момента така и не я открих

# 706
Здравейте пак. Ще питам тук и, ако не успеете да ми помогнете, ще пусна нова тема.
Преди доооста години имах една книга на Сидни Шелдън. Само че във времето ми изчезна - не знам дали съм я дала на някого и не ми я е върнал или просто при преместването съм я изгубила. Много искам да я прочета пак, но не се сещам за заглавието й. Разказваше се за една жена - измамница, която правеше сериозни измами. Една от измамите беше с една машина за печатане на фалшиви пари - успя да я продаде за много пари, тъй като убеди купувача, че парите, които печати машината са неразличими от истинските, а всъщност тя му показваше истински банкноти. После направи една измама на един кораб, като си беше организирала едновременен турнир с двамата най-добри шахматисти. Работеше в екип с някакъв мъж. Имаше и някаква измама с един много скъп диамант. Само това си спомням от книгата. АКо някой се сети за заглавието, ще съм много благодарна. Днес четох резюметата на книгите му, но до момента така и не я открих
Здравейте, книгата се казва "Ако утрото настъпи" за Трейси Уитни. Добрата новина е, че това е само първата част от поредица от книги, проследяващи живота и съдбата на главната героиня - "Нощта преди разсъмване", "Безразсъдно".
Приятно четене!
Flowers Hibiscus

# 707
Много, много благодаря Hug

# 708
Здравейте търся шведска книга за подарък на мъж , може ли помощ?

# 709
  • Свети Влас
Криминални и трилъри
„Ловеца на зайци“ от Ларш Кеплер – напрегнат трилър с брутален сериен убиец и интригуващо разследване.

„Хипнотизаторът“ от Ларш Кеплер – първа книга от поредицата с инспектор Юна Лина, подходяща за фенове на психологически загадки.

„Смъртта отива на оглед“ от Андерш де ла Моте и Монс Нилсон – криминален роман с британски привкус и шведска атмосфера.

🌍 Исторически и социални романи
„Императорът на лъжите“ от Стив Сем-Сандберг – базиран на реални събития от Холокоста, с дълбока човешка драма.

„Ще се удавят в сълзите на майките си“ от Юханес Анюру – провокативен роман за тероризма, идентичността и бъдещето.

🧠 Философски и екзистенциални
„Вълчи бяг“ от Шерщин Екман – размисъл за живота, старостта и природата, с мъжки герой в центъра.

„Пътуване до края на света“ от Хенинг Манкел – роман за порастването, мечтите и търсенето на майка.

😂 Хумористични и приключенски
„Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ от Юнас Юнасон – забавна и абсурдна история с много приключения.

„Пророчицата и идиотът“ от Юнас Юнасон – нова доза хумор и социална сатира от същия автор

# 710
Много благодаря !

# 711
Само минавам .. ако има фенове на Бърдаров - излиза новата му книга.

Ако се поръча сега ще има и послание с автограф.

# 712
  • Свети Влас
Angelima, дано съм ви помогнала !

# 713
Здравейте, моля да ми препоръчате книга подобна на "Гръцко кафе", Катерина Хапсали.

# 714
  • Свети Влас
„Сливовиц“ – Катерина Хапсали Вторият роман на авторката, който също преплита лична история с философски търсения. Разказ за жена на ръба на екзистенциална криза, която преминава през болка, приятелство и откриване на вътрешен дом.

„Живот в скалите“ – Мария Лалева Мистичен и емоционален роман, който също се развива в малко българско селище. Историята преплита съдби, любов, смърт и прошка – с усещане за предопределеност и духовна дълбочина.
 „Жажда“ – Захари Карабашлиев Макар и по-различен стил, този роман също изследва човешката уязвимост, изборите и вътрешните конфликти. Подходящ за читатели, които търсят силни емоции и философски пластове.
„През девет планини“ – Катерина Хапсали Сборник със стихотворения, които улавят женската сила, болка и нежност. Ако ти харесва поетичният език на „Гръцко кафе“, тук ще го откриеш в концентрирана форма.
„Тяло под роклята“ – Дълбоко психологически роман, който изследва женската идентичност, травмите и пътя към себе си. Подходящ за читатели, които търсят вътрешна истина.
„Една и съща нощ“ – Христо Карастоянов Исторически роман с личен поглед към съдбата на Гео Милев. Макар и различен по стил, носи същата интензивност и размисъл за човешката съдба.

# 715
Много благодаря! Чела съм "Жажда", но ще потърся някои от останалите автори, заинтригуваха ме! Hug

# 716
  • Свети Влас
Радвам се, че помогнах

# 717
Искам да си купя някакви хубави (съвременни) български книги, но ми е много трудно да отсея наистина добрите. Жанрът е без значение, въпреки че до момента най-много ми харесва Бърдаров (Абсолво те, Аз още броя дните) и Виктория Бешлийска (Глина, Нишка). Само Георги Господинов не искам повече да чета. Под хубави имам предвид да има нещо уникално в тях, дали заради език, стил на писане, новаторски похвати или идеи, не е важно.
Сега чета Възвишение, а следваща в списъка ми е Рана. Всичко друго са добре дошли предложения.

# 718
Деян Енев

# 719
В търсене на нещо подобно на "Нишка", ми препоръчаха тук "Тайната на Димана" - невероятна книга, бие по точки "Нишка" за мен.

Общи условия

Активация на акаунт