Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 40 797
Темата е информационна, но всъщност няма отговори?

# 46
 • Мнения: 330
Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо?

Изключително важно е. За програмирането е малко по-специфично, защото зависи от насочеността на детето, но изучаването да дигиталните технологии прави децата подготвени и конкурентноспособни за начина на живот, който ни предстои.

Аз искам да попитам дали имате намерение да направите курсове по дигитални технологии  и  за по-малки деца.

# 47
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 17 561
Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо? - Пандемията изправи децата пред необходимостта да използват новите технологии по нов начин - да се обучават. Доброто владеене би им помогнало в бъдеще с все по-всеобхватното използване на технологиите в личния и служебен живот.

# 48
 • Мнения: 459
Да, дигиталните технологии са бъдещето на нашите деца.

# 49
 • Мнения: 2 182
Очаквам да обявите приема през септември и повече информация

# 50
 • in Wonderland
 • Мнения: 5 532
Разбира се,че е важно това е бъдещето на света.

# 51
 • При децата ми
 • Мнения: 3 934
Важно е. В свят на технологии няма как да не е важно. Трябва да са запознати за да бъдат конкурентни на пазара на труда.

# 52
 • Мнения: 49
Има ли възможност за дистанционно включване в някой курс? В нашия град няма школа на Телерик. Миналата година синът ми, тогава в седми клас, пътуваше веднъж седмично в друг град, което беше доста неудобно за всички ни. Другият проблем беше, че там групата беше доста разнородна с деца предимно от пети и шести клас, 2-3 от седми,  и се движеха твърде бавно с материала. Моят син не беше особено доволен от този факт.
Иска по възможност да се включи в интензивен курс дистанционно с по-сериозна работа, домашни, проекти.
Здравейте, stone!

Винаги когато е възможно курсовете са присъствени. Възможно е преминаване онлайн, за да се съобразим с препоръките на здравните власти, но всички курсисти трябва да са готови да присъстват на място.

Аз също се интересувам от дистанционно обучение, обмисляте ли да предоставите такава възможност?

А какво мислите за програмиране от деца в предучилищна възраст, например 4-6-годишни?

В обученията могат ли да се включат и възрастни или са специално разработени и предназначени за деца?

Здравейте, H0uSse_Baby!

Ние вярваме, че програмирането, също като чуждите езици, се усвоява най-лесно в ранна детска възраст и е важно програмата да е съобразена с конкретната възрастова група. Ние сме разделили програмите си в 2 възрастови групи: 4-7 и 8-12 клас, съобразявайки материала с възрастта на учениците и се преподават на достъпен за тях език.

Колко време трае убочението? Не е ли прекалено вредно за зрението за деца под 14 годишна възраст?

Здравейте, Магси!

Школите ни са с продължителност 100 учебни часа в рамките на една учебна година. Технологиите са част от света, в който живеем и професиите на бъдещето ще са свързани с тях. Ние стъпваме върху естествения интерес на децата към технологиите, които така или иначе използват в ежедневието си, и им помагаме от потребители да станат техни създатели. Прекомерната им употреба е еднакво вредна за всички възрасти, затова препоръчваме да се спазват остановените здравословни правила за работа с компютър.
  Пред компютъра да се седи удобно, без напрежение на тялото.
   Дисплеят да бъде на нивото на очите. Разстоянието между очите и дисплея — минимум 500 mm, между очите и клавиатурата — минимум 450 mm.
    Мониторите да се нагласяват така, че да няма отблясъци и отражения.
     Препоръчваме да се спазва изискването: 45 мин. работа, 15 мин. почивка.

     Разбира се,че е важно дистанционното обучение. Но виждам ,че нашият град Благоевград не включен.В Благоевград няма ли да провеждате обучение. Възрастните могат ли да участват в обучението,защото за нас родителите е важно да бъдем в помощ на децата си.

     Здравейте, geri123456789!

     Предлагаме школа по Дигитални науки за 4-7 клас в с. Абланица, област Благоевград. Можете да проверите дали има друго населено място, до което бихте пътували. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     Моят въпрос е свързан с работата в екип. Дали при програмирането я насърчавате, или индивидуалната работа е по- добрата опция?

     Здравейте, mariat!

     И двете са много ценни умения, които всеки програмист трябва да развива.

     Интересувам се за дете 3 клас. Как става кандидатстването, къде и кога се провеждат заниманията?

     Здравейте, Soul Free!

     За възрастова група 1-3 клас в София си партнираме с CoderDojo България и очакваме да обявят информация за своите школи през 2020-2021 година в края на септември. Можете да следите нашия уебсайт, уебсайта на CoderDojo и страницата ни във Facebook за новини.

     Детето ми се записа в “Дигитални науки”. Може ли подробности какво по-точно ще се изучава?

     Здравейте, DayInMay!

     Повече информация за програмата по Дигитални наукида получите  по време на безплатния ни
     уебинар на 10 септември от 18:30 ч. https://www.facebook.com/events/2725198144472806/

     Има ли вариант за дистанционно обучение. Нашия град го няма в описаните, а всичко взупи много интересно.

     Здравейте, HrisAni!

     Винаги когато е възможно курсовете са присъствени. Възможно е преминаване онлайн, за да се съобразим с препоръките на здравните власти, но всички курсисти трябва да са готови да присъстват на място. Можете да разгледате различните локации по градове и да изберете най-близкия и удобен за вас град, в който имаме школа. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     Разбира се, че е важно.
     А има ли вариант за програмиране и от деца в предучилищна възраст?

     Здравейте, Vanja77!

     Не предлагаме обучения за предучилищна възраст. Нашите програми са разделили в 2 възрастови групи: 4-7 и 8-12 клас, съобразявайки материала с възрастта на учениците и се преподават на достъпен за тях език. За възрастова група 1-3 клас в София си партнираме с CoderDojo България.

     Моят въпрос също е за възможността за дистанционно обучение, особено през дългите летни ваканции.
     Също ако може да препоръчате учебник по С++ откъдето децата да могат да си припомнят това, което са забравили и да донаучат, ако нещо са пропуснали.

     Здравейте, Валя*!

     Винаги когато е възможно курсовете са присъствени. Възможно е преминаване онлайн, за да се съобразим с препоръките на здравните власти, но всички курсисти трябва да са готови да присъстват на място.
     Препоръчваме следните учебници по С++:
     - Информатика за 9. клас - втора част, Програмиране на С++, Лилия Иванова, Виолета Вазова, Иван Стоянов
     - Първи стъпки в програмирането на C / C++, Бисерка Йовчева, Ирина Иванова
     - Втори стъпки в програмирането на C / C++, Бисерка Йовчева, Ирина Иванова, Петър Петров
     - Алгоритми, програми и задачи - ръководство за начална подготовка по информатика за олимпиади и състезания, Емил Келеведжиев, Зорница Дженкова

     Ако има в Русе с радост ще се запише. Има ли вероятност скоро да има и в нашия град?

     Здравейте, viki_com!

     Предлагаме школа по Разработка на игри за 8-12 клас в Русе. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     Искам да попитам, къде става обучението в Пловдив, по кое време на деня и седмицата, и как става записването? Има ли достатъчно места за всички желаещи, да се обучават? Става въпрос за двама четвъртокласника Simple Smile
     Изключително е полезно днес децата да изучават дигитални тенологии, програмиране и не само..
     Бъдещето е в технологиите, днес повечето деца са будни и с голям интерес към компютрите!
     Аз също се интересувам, за гр.Пловдив- къде може да се запишем?💻

     Здравейте, ilik123 и Aurellia!

     Можете да проверите в секция „Школи“ на нашия уебсайт като търсите по възраст и град. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     Важно е разбира се за децата да бъдат с добри дигитални умения. Ще следя кога и какво ще стартира във Варна и може да се включим.

     Здравейте, Despina!

     Предлагаме школи по Алгоритмично програмиране за 4-7 клас и Дигитални науки за 8-12 клас във Варна. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     На мен въпросът ми е къде се провежда обученито (физически), на един адрес, или има различни локации - за София питам. Иначе е много важно изучаването на дигитални технологии, защото те все повече навлизат и ще са необходими за все повече сфери. Освен това отрано се развива логическото мислене.

     Аз също се интересувам къде в София и как точно в момента ще се провежда обучението, предвид епидемиологичната обстановка. Дали има вариант за онлайн, въпреки че сме в София.

     Здравейте, _di_di_ и 🍀HAPPY 🍀!

     Винаги когато е възможно курсовете са присъствени. Възможно е преминаване онлайн, за да се съобразим с препоръките на здравните власти, но всички курсисти трябва да са готови да присъстват на място. В секция школи на нашия сайт има адрес и график на школите, от които можете да филтрирате по град и възраст. В София обученията се провеждат в залите на Училищна Телерик Академия, която се намира в кв. Младост 1А, ул. Кръстьо Раковски 30. https://www.telerikacademy.com/school/locations

     Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 14:27 от Училищна Телерик Академия

     # 53
     • Мнения: 1 499
     Да, изучаването на програмиране и дигитални технологии от учениците в днешно време е особено важно за тях. Това е в основата на бъдещото им развитие и кариера.

     # 54
     • Мнения: 49

     Аз също се интересувам за най-малките ще има ли дистанционно/он-лайн обучение?

     Здравейте, bialata3!

     За възрастова група 1-3 клас си партнираме с CoderDojo България и очакваме да обявят информация за своите школи през 2020-2021 година в края на септември. Можете да следите нашия уебсайт, уебсайта на CoderDojo и страницата ни във Facebook за новини.

     С радост бихме се включили в програмите за 1-3 клас, но доколкото се ориентирах в гр. Русе не се предлагат за тази възраст. Ако имате информация дали скоро се предвиждат програми за тази възрастова група моля да споделите.

     Здравейте, dilyankataa
     За възрастова група 1-3 клас в Русе бихте могли да се ориентирате към занятията на CoderDojo. https://www.coderdojo.bg/ruse

     Синът ми, 7 клас, се интересува възможно ли е това обучение да е дистанционно?

     Здравейте, 1905vv!

     Винаги когато е възможно курсовете са присъствени. Възможно е преминаване онлайн, за да се съобразим с препоръките на здравните власти, но всички курсисти трябва да са готови да присъстват на място.

     Аз искам да попитам дали имате намерение да направите курсове по дигитални технологии  и  за по-малки деца.

     Здравейте, Зодия Телец!

     За възрастова група 1-3 клас си партнираме с CoderDojo България и очакваме да обявят информация за своите школи през 2020-2021 година в края на септември. Можете да следите нашия уебсайт, уебсайта на CoderDojo и страницата ни във Facebook за новини.

     # 55
     • Мнения: 273
     Защо не направите същото разпределение за възрастни?

     # 56
     • Мнения: 5 003
     Смятате ли, че изучаването на програмиране и дигитални технологии е важно за учениците и защо?
     Важно е за тези деца, които имат интереси в тази област.

     За 4 клас какъв е графикът - през седмицата или събота/неделя?

     # 57
     • Мнения: 349
     За мен е задължително, защото бъдещето е в дигитализацията във всяка област.

     # 58
     • Мнения: 1 001
     Важно е за тези ученици, на които им е интересно. Иначе е добре да се изучава,  т.к. според мен променя начина на мислене - да е по-рационално

     # 59
     • Мнения: 2 204
     Много интересно изглежда, аз бих се записала с удоволствие, н о ввче няма как Wink
     В малките градове, областни, ще има ли такива школи и достатъчно квалифицирани ще са преподавателите им? И цената каква е?

     Общи условия

     Активация на акаунт