Нашите орхидеи – тема 31

• 37 295
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Не съм много запозната с листото, но това че е с централен цветонос, и то втори(ако онова до него е отрязан вече такъв) според инфо от тук и от клипчета може да означава че загива.. или ще изкара бебе от някъде в последствие(ако е борбена).
Аз по случайност имам една такава, купена по снимка, на която не се виждаше че е с централен.
В момента има едно листо и бебе избило отстрани на розетката. Не знам дали ще я бъде, на вода е..

# 406
  • София
ама и листото не изглежда много читаво. Черната част по-мека ли е

# 407
  • София
Листото изглежда проблемно, но и на едно от тези в дясно има в основата тъмно петно /може да е от снимката/. Такава не бих я слагала при другите поне месец. И бих я поливала с фингициди всеки път. Не изглежда много добре Sad

# 408
Черната част е по-мека (все едно е мухъл) ,а на др листа няма...Да отрежа листото добра идея ли е?

# 409
  • София
Аз бих го отрязала. За другото петно погледнахте ли или е от снимката?

# 410
Ще го резна,друго петно не виждам на пръв поглед,утре на дневна светлина ще видя по-обстойно!

# 411
  • София
За това говоря:

# 412
Това е като завит на охлювче цветонос или израстък някакъв

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 11:12 от believe_

# 413
Така като го гледам, това е основата на цъфналия цветонос. А защо се е усукал така, само мога да гадая.

believe,
Почисти добре листата и изрежи петната. Режи здрава тъкан, най-добре цялото листо.
Ако искаш, публикувай снимка след почистването.

# 414
  • Русе
Не изглежда много добре фалчето, но е хубаво и дано успее да се съвземе!
Мен ме радва една ванда в момента, но както е тръгнала скоро май няма да има откъде да отваря цветоноси. Не пуска нови листа, не изглежда добре, но цъфти за трети път тази година.

# 415
  • Варна
Све разкошна е Heart Eyes От опит казвам, по-добре само цветоноси, отколкото само листа Grinning
При мен започва да цъфти колманара, изненадващо по това време, на всичкото отгоре с цветоноси от две булби. Дано е добър знак....

# 416
Вещица, направо сърцебиене получих Broken Heart
Скрит текст:
А съм баш пред кабинет на кардиолога... смятам с лечебна цел да мина през магазин за орхидеи, който е през 3 пресечки от кабинета Smiling Imp

# 417
Такааааа, лекаря каза "Само положителни емоции!" и ето ги и тях Heart Eyes

Довечера ще разравям минитата, че са преполяти и в гъба... Камбрията е с нови растежи, даже цветоносче на едната млада булба Blush

# 418
  • София
Ох, peneva_a, това розовкото мини Heart Heart Heart
От къде са?

# 419
От орхидеи.бг
Тази камбрия си я избрах преди 2 месеца онлайн, не я поръчах и после нямаше налични... А в магазина ми се усмихваше иззад кафеникавката, каквато имам и зад белите фалчета, чакала си ме е Sunglasses

Розови мините имаше поне 4 вариации на форма и оцветяване/шарка на цвета Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 11:28 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт