Нашите орхидеи – тема 31

• 37 243
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз също ги кисна във вода, един път седмично и един път месечно торя.

# 586
От моите всяка си е със собствен характер и нужда за вода. Ена я поливам всяка седмица и е напълно суха до следващото поливане.
От малкият опит, който имам забелязах, че белите и по-светлите разцвенки са по-водолюбиви. Чувстват се добре при по-често поливане.
А пък тези в затворена система, откакто съм ги насадила не съм поливала, най-вероятно около месец ще издържат така. За тях още нямам наблюдения.

# 587
  • Варна
И аз си отдъхнах от поливането. У нас не е много топло и поливам много рядко.... Чак взех да се кахъря дали няма да умрат от изсъхване 🤪 Ще вляза в историята с това- първия човек, уморил орхидея чрез неполиване 😃
Иначе си имам сурвачки за Нова година ❤ Доста дълго се задържаха, чак не мога да повярвам 💕

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 13:24 от BЕЩИЦА

# 588
Малките, които са ми в саксии деветки ги кисна доста често, може би на 6 дни. Големите - между 15 и 20 дни. В къщи е топло.

# 589
  • София
аз поливам веднъж на 30 дни. Имам аквариум и влажността е около 50%. Темп. 22 градуса

# 590
Аз лично лятото поливам на две седмици, зимата на 30-40 дена. Живеем на море със средногодишна влажност над 70%. На парно сме но това не ни суши въздуха. Имаме влагоуловители които едвам успяват сега, зимата,  от 80-90% да я направят 62-65%.

# 591
  • Бургас
И в къщи влажността е около 70% с влагоабсорбатора сега се сваля до 60-65% като през ден изхвърлям по 3-4л. вода. Ориентирам се кога да поливам от саксията ако е лека и суха отдолу. Ако има конденз и е влажна не поливам. Днес нагледах цимбито на село още не е цъфнало

Нямам търпение дали тази година ще ме зарадва с цвят.., вече повече от месец не е поливано.

# 592
  • Мадрид / София
Водата от климатика е чудесна за поливане на растенията. Почти като вода от осмосис.

# 593
  • In transit
Водата от климатика е чудесна за поливане на растенията. Почти като вода от осмосис.
А тази от сушилнята? Тя нали се води дистилирана?

# 594
  • Мадрид / София
Знам само за тази от климатика от домашните уреди. Можеш да питаш някой специалист дали става.

# 595
Водата от влагоуловителя пък е абсолютно неподходяща. Абсолютно ви съветвам да не правите като мен. Съсипах си два големи бенджамина, здрави прави до тавана двайсетина годишни - умряха от някакво гъбично като почнах да ги полив с нея вода ,уж пречистена през въгленов хепа филтър била... чак се покриха с бяла плесен. От тогава такива води просто ги изливам в канала. С чисто сърце.

# 596
  • Варна
На мен и водата от климатика ми се вижда неподходяща по същата причина. Освен след основно почистване на системата не бих рискувала, като нищо ще им докарам я гъби, я друга някоя гад.

# 597
  • Бургас
От сушилнята не бих ползвала кондензираната вода, поне моята мирише на капсулите, които ползвам. Аз поливам с чешмяна вода, която е престояла.

# 598
  • Варна
Директно от чешмата наливам аз, хич не ги гевезя вече. Беше то преди 10 години Laughing

# 599
  • Варна
И водата от климатика не е много подходяща. Преди месеци четох една статия за тази вода, ако я намеря ще я постна. За по- засукани видове орхидеи водата от Лидъл е идеална- 10 л. за около 2-3 лв. Аз фалчетата ги поливам с чешмяна вода, докато другите видове с дъждовна или вода (... обратна осмоза). Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт