Нашите орхидеи – тема 31

• 37 245
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
А ако намаля водата и към нея и прибавя малко разтворена тор за растеж пак няма да стане, така ли?
торът за цветята НЕ Е това, което са витамините за хората. Тори се само здраво растение, не на всяко поливане, никога я зимни периоди. Торът е  отрова за млади болни и спящи растения.

# 571

Това е едната ми красота. Цъфти като луда, а на тази снимка е в началото. Като я взехме беше едвам жива. А другата ми също е бяла сега, (взех я синя), но цветовете са по-малки.

# 572
Много благодаря за съветите! 💞

# 573
  • Бургас
Добро утро Hug

# 574
Здравейте,
Една от орхидеите ми започна да гние. Реших да я реанимирам, изрязах пожълтелите корени и я присадих. След това листата и изсъхнаха. Сега има живи корени и цветонос. Какво мога да направя за нея, за да пусне пак листа?

# 575
Пожълтели?А меки ли бяха?

# 576
Не мога да кажа. Не знаех, че и това трябва да се гледа.

# 577
Корените се прочистват само ако са меки или изсъхнали. Това, че цветът им е променен, не означава, че растението гние или пък е болно. Ти просто си го унищожила.  Изчети информацията от първата страница. Аз не съм супер цветарка, но тук прочетох и научих някои основни неща  за орхидеите.
Нищо, даже и да не се оправи растението, ще се възнаградиш с ново!

# 578
  • София
а как решихте, че гние, ако не знаете дали е било меко?

# 579
Листата пожълтяхяваха едно по едно и окапваха.
Като я пресадих започнаха да изсъсхват. Искам да подчертая, че останаха доста корени, не съм и изрязала цялата коренна система. По скоро отрязах един, който беше доста разклонен.

# 580
Аз пък си купих 3 кактуса от Лидл и съм доста доволна. Препоръчвам! Купих ги преди 1 седмица и забравих да ги поливам и те оживяха!!! Да провам ли и аз с орхидеи?

# 581
Имам фялчета 2 от Лидл, живи и здрави.
А иначе имам едно алое от там, егати здравото нещо. Забравям да го поливам по няколко месеца, живее си. Забравих го миналата зима на терасата, замръзна, пукнаха се част от листата(нали са много,, водни,,) другите си оживяха.

# 582
Аз пък си купих 3 кактуса от Лидл и съм доста доволна. Препоръчвам! Купих ги преди 1 седмица и забравих да ги поливам и те оживяха!!! Да провам ли и аз с орхидеи?
Орхидеите треябва да забраевяте да ги поливате в този сезон поне две седмици. Кактусите пък зимата вообще не се поливат и трябва да са на хладно.

# 583
Аз моите орхидеи ги поливам веднъж седмично по мъничко. Вие на  2 седмици ли ги поливате?

# 584
  • Бургас
Аз не ги поливам, а ги кисна в кашпите някои на три седмици сега зимата други на четири и повече седмици, в къщи е влажно, не сме на парно. Имам два уреда за обезвреждане в две стаи.

Общи условия

Активация на акаунт