Нашите орхидеи – тема 31

• 37 291
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Пенева чести красоти. Само положителни емоции да ти носят от сърце. Камбрията ароматна ли е?

# 421
Да, аромата леко напомня жасмин Simple Smile

# 422
  • София
peneva_a, благодаря. Знам си, че не трябва да гледам там Wink
Да са здрави и цъфтеливи!

# 423
  • Варна
Пеневааааааа, малеййййй Heart Eyes Все от таз’ аптека да си купуваш лекарствата след преглед  Wink Hug

# 424
  • Бургас
Току що си поръчах субстрат за Милтониопсис, някоя и друга саксия и да не е само това и една орхидея Asian Sun от орхидеи бг. Решила съм като дойде субстрата да разделя Милтонията, че и е тясно сякаш и от август не е цъфтяла а има много нови бубли, но не искат да цъфтят. Следя една миди сякаш вади цветонос от странно място от страни под най горното листо, ще изчакам да се поддаде може и друго да е.

# 425
от август не е цъфтяла
Мая, как отглеждаш милтонопсиса, за да цъфне? Аз нямам домашен цвят досега, няколко нови булбички покараха, но растат доста бавно. Част от новите листа са на хармоника. Мислех, че са преполяти, засуших, новите пак са на хармоника. Някъде бъркам в отглеждането.

# 426
  • Бургас
Аз си мисля, че листата стават на хармоника, когато се засуши много. Това по мои наблюдения. Лятото иска по често поливане поне моя на 5 дни предвид жегите, сега по на рядко седмица 10 дни. Забелязах, че обича слънчево място, не директно. Беше му чудесно на перваза североизточно изложение, стъклото на дограмата е матирано с фолио и не пече директно сутрин до обяд. Сега е много разперен и не мога да го сложа на перваза, в хола е на югозападно разположение, но сякаш по ме му харесва.

Днес ми бляснаха едни паяжинки в едната камбрия, която взех наскоро. Веднага се мобилизирах и отидох до Агроаптеката взех Нипсоран, предлагаха ми някакви готови пръскала отказах. Сега и нея ще дебна до изтребване на скарите.

# 427
Здравейте, имам една орхидея която не знам как се казва .. ако някой е запознат и сподели ще съм благодарна!

# 428
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
фаленопсис.
като гледам кашпичката - мини.
а като гледам цвета на листото отпред - изгоряла от слънцето. Simple Smile а може само от светлината да изглежда така.

# 429
фаленопсис.
а като гледам цвета на листото отпред - изгоряла от слънцето. Simple Smile а може само от светлината да изглежда така.
Да, беше ,но сега е добре . Прецъфтя ,пресях я и сега се очаквам двата нови цветоноса да пораснат ,за да км се радвам ![/img]

# 430
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
фаленопсис.
Да, беше ,но сега е добре . Прецъфтя ,пресях я и сега се очаквам двата нови цветоноса да пораснат ,за да км се радвам !

Simple Smile заедно ще стискаме палци.

# 431
Мая, благодаря! И аз се затруднявам да намеря правилното място вкъщи, заради светлината. При мен саксиите бяха на южен прозорец, но навътре в стаята без директно огряване, и май им беше добре. После преместих на източен прозорец, оттогава спряха да растат. За поливането, явно прекалено съм ги засушила. Все ме е страх да не мухляса нещо.

# 432
Phloxx, на моите орхидеи във вода, мисля, че им хванах цаката с поливането. Оставям им около 1 см. вода в съда, само колкото да са им топнати връхчетата на корените. Като я изпият ги оставям 1-2 дена на сухо, пълня съда и ги оставям около час хубаво да набъбнат коренчетата, отливам водата и пак оставям съвсем малко на дъното. Старите корени са с активни връхчета, избиват и нови, и растат. В стаята темп. е 17 - 25 гр.
За сега нямат мухъл, нито стават лигави На източен прозорец са.

# 433
Браво, Сисли! Щом корените растат, всичко е наред. Дано видиш и цветонос скоро!
Не забравяй да ги храниш, прекаления растеж на корени може да е признак, че не им стигат и усилено търсят хранителни вещвства.
При мен една приводнена скоро цъфна от стар цветонос, но само с две цветчета. Явно не съм я хранила достатъчно. Тя е мъничка, и слагах с пипета само по няколко капки тор, за да не я пресиля. Много трудно се намира баланса.

Специалистите по цимбидиум, моля за съвет! Трябва ли задължително да закрепя цветоносите на пръчки, или могат да си висят свободно? Дали ще се прекършат цветоносите? Искам да ги оставя да падат свободно, но не се сещам да съм виждала така.
А саксията е сравнително тясна и висока, ще се чудя как да я закрепя, за да не се катурне.

# 434
  • Бургас
Phloxx и на мен ще ми е интересно някой с опит да се включи.
Утре ще ходя до вилата да видя мойто цимби до къде е стигнало с цветоносите. Ще трябва и да го полея, че от повече от три седмици не е поливам. Прави ми впечатление, че орхите на студено нямат почти и повече от месец нужда от поливане. Имам две орхи заточени там едната подарък от сина бяла оцветена в синьо сега пуска цветонос и една упорито нецъфтяща. За момента още няма цветонос от три и половина години е при мен, някаква лилава беше, но упорито инатлива.

Общи условия

Активация на акаунт