Нашите орхидеи – тема 31

• 37 229
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Някой има ли от божествените синьо тюркоазени орхидеи?

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди една-две странички писа собственичка на такова боядисано чудо. Wink сега са бели.

# 617
  • Варна
Флокс е, цветът е променен най-вероятно поради по-ниската осветеност, а преди е расъл буйно, защото тогава му е било времето за растеж, не се коси Hug Сега е важно да извади цвят. Пробвай ако имаш възможност в почивните дни да го извадиш на по-хладно.... Даже може и за повече време. Току-виж пък този стрес му подействал освежаващо на мерака за цъфтеж Simple Smile

# 618
Вещи, твоите напъпили булби от миналата година ли растат? При мен са от тази пролет и са наполовина по-малки от твоите. Мисля, че не са достигнали зрялост за цъфтеж. Поне където съм виждала цъфнало нобиле, винаги е на по-големи булби. Те на първата година ли трябва да цъфнат принципно?

И аз мисля сега почивните дни да го подържа на хладно.

# 619
преди една-две странички писа собственичка на такова боядисано чудо. Wink сега са бели.

Може би става въпрос за моя пост.
Това е боядисания ми фаленопсис. На новия цъфтеж си стана снежнобяла, като другата.
 На самото стебло си личеше как е вкарвана боята.

# 620
не помня кой писа. Simple Smile наистина.
но вече в няколо теми се обсъждат боядисаните красавици и как стават бели при нов цъфтеж. Simple Smile

# 621
  • Варна
Вещи, твоите напъпили булби от миналата година ли растат? При мен са от тази пролет и са наполовина по-малки от твоите. Мисля, че не са достигнали зрялост за цъфтеж. Поне където съм виждала цъфнало нобиле, винаги е на по-големи булби. Те на първата година ли трябва да цъфнат принципно?
Да - младите булби цъфтят. Чувала съм, че понякога и от старите може да излезе цвят, но принципно.... бабите цвят не дават GrinningStuck Out Tongue Winking Eye
А моите лятото много вода им слагах, предполагам затова доста дръпнаха в размера. Стараех се да не оставям да се сбръчкват. И са в МНОГО ТЕСНИ саксии - това, дето постоянно се говори. Дясната е в чашка за безалкохолно - там са четири булби - и все още не смятам да пресаждам. Лявата, понеже там са поне десетина булби, е в кутийка от хайвер, от малките, май е 250мл.

# 622
Моята красавица така и не избеля..... А го чаках с такова нетърпение...

# 623
  • Варна
Тази по-горе също няма да стане Бяла . Боядисват и бледорозови разцветки вече. Тази ще бъде такава, като гледам тъмния кант и тъмните нишки  по цветовете

# 624
може нещо да не съм разбрала - очаквате да избелеят ;и?
те не избеляват. остават си сини до прецъфтяване. новите отворени пъпки може да са по-бледо сини.
бели са на следващия цъфтеж.

# 625
  • Варна
Бях писала, че мисля да окача Дендито фаленопсис на блок. Днес успях да си взема необходимите материали и се задействах. Не изчаках да прецъфти, пък и това е въпрос на време, т.к. цветчетата са му доста позавехнали. Simple Smile
Взех корен от мангрово дърво ( обработено е и не е необходимо да се изварява, третира с фунгициди и подобни дейности), свински опашки, кука, въже и използвах последният си сух сфагнум. Simple Smile
Подготовката за бъдещата дейност.
Скрит текст:
Тук са вече окомплектовани нещата. Simple Smile
Скрит текст:

А тук вече e закачен блока. Ще направя по- хубава снимка когато има слънце, че сега  хем е мрачно, хем има контражур. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 18:42 от floren

# 626
А алуминиевите щори не стават ли твърде студени през зимата за растението?

# 627
  • Варна

Растението е на около 15-20 см. от щорите, макар и да не личи на снимката. Не вярвам да има проблем. Simple Smile

# 628
Тази по-горе също няма да стане Бяла . Боядисват и бледорозови разцветки вече. Тази ще бъде такава, като гледам тъмния кант и тъмните нишки  по цветовете

Ще те изненадам. Синята орхидея, която постнах по-горе е абсолютно бяла в момента.

# 629

Растението е на около 15-20 см. от щорите, макар и да не личи на снимката. Не вярвам да има проблем. Simple Smile
Щом е толкова далече, надали. Видя ми се, че опира в тях, а  като знам моите колко ледени стават в студеното време....

Общи условия

Активация на акаунт