Египет /Тема 10/

• 52 767
  • 890
  •   1
Отговори
# 795
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
написала съм го неясно. съжалявам.
ограниченият са за Египет, заради Рамазана.
ще трябва да попитам за подробности, но по спомен от преразказаното - ограничават се масовите мероприятия, не се разрешават посещения в някои публични обекти...
и по този повод ще си имам мъж седмица по-дълго. Simple Smile

# 796
  • София
Благодаря за коментара. Аз не казвам, че има проблем, просто искам да си организирам време за ПСР теста, че ако се налага да се чака, трябва да отсъствам от работа. Предполагам, че много скоро ще ми дадат точни указания от агенцията, но исках предварително да си осигуря свободно време за тестване без да затормозявам с такова питане туроператора.  Ще го предвидя за четвъртък сутрин в такъв случай и благодаря още веднъж.

Здравейте,
Интересува ме кога правите ПСР тестовете преди пътуване за Египет, т.е един или два дни по-рано? Трябва да планирам време за това ако се наложи да се чака.  От агенцията с която ще пътуваме все още нямаме инфо за това, както и за полетите, а  остава по-малко от седмица до заминаването ни.
Документите се изготвят в седмицата преди пътуване - няма нищо странно.

За полета в събота обикновенно посочват като срок за тест сряда - четвъртък. За полета в неделя четвъртък - петък. Вече 3 месеца вървят така програмите и няма проблем.

# 797
Здравейте,отзиви за Сизър Палас аквапарк имате ли?Мой близки ще пътуват и не успяват да открият мнения за хотела

# 798
  • Sofia
Отивам на инфотур в Марса Алам, всички хотели ще обиколим, в 3 ще спим. Ще пиша...
Супер! Simple Smile Приятно и ползотворно пътуване! Ще очаквам с нетърпение отзиви и подробности.
Галактик, винаги ми е било любопитно, на тези инфотурове взимате ли навлеци? Аз ще бъда много тиха, като куфар и по-ниска от тревата. 😊😂

# 799
  • София
Здравейте,
Как бихте реагирали ако вечерта на петия ден преди пътуването ви до Египет получите обаждане от турагента, че направената от вас резервация е анулирана поради допуснати грешки при плащането от агенцията към мястото за настаняване и вече няма места в самолета? Преди това сте получили имел с потвърждение на резервацията ви и втори имейл в отговор на отправено преди малко повече от седмица запитване в който отново ви уверяват, че всичко е наред. А вие всичко сте планирали и чакате с нетърпение денят на полета ви?

# 800
  • Beyond the Frontiers
Отивам на инфотур в Марса Алам, всички хотели ще обиколим, в 3 ще спим. Ще пиша...
Супер! Simple Smile Приятно и ползотворно пътуване! Ще очаквам с нетърпение отзиви и подробности.
Галактик, винаги ми е било любопитно, на тези инфотурове взимате ли навлеци? Аз ще бъда много тиха, като куфар и по-ниска от тревата. 😊😂

Simple Smile случва се. Взимала съм съфорурмка на инфотур в Турция 2 пъти. Дамата беше по-запалена от повечето колеги. Но това не е почивка, яко обикаляне е.

Здравейте,
Как бихте реагирали ако вечерта на петия ден преди пътуването ви до Египет получите обаждане от турагента, че направената от вас резервация е анулирана поради допуснати грешки при плащането от агенцията към мястото за настаняване и вече няма места в самолета? Преди това сте получили имел с потвърждение на резервацията ви и втори имейл в отговор на отправено преди малко повече от седмица запитване в който отново ви уверяват, че всичко е наред. А вие всичко сте планирали и чакате с нетърпение денят на полета ви?

Видях коментарът ви и в групата във фейсбук. Много, много неприятно. Агентът ви със сигурност също е бесен и най-вероятно е пробвал всички варианти. Имам идея от къде е дошъл проблема.
За дата 16.05 има места по програмата за Хургада, Шарм, Марса Алам. Не можете ли да се прехвърлите?

# 801
  • София
Ще изчакам утре да получа официален отговор и ще реша какво да правя. В момента съм прекалено ядосана, безкрайно наранена и за това сондирам вашите мнения. Искам да взема правилното решение, но нямам варианти с промяна на дати, тъй като много хора са ангажирани вече - гледане на децата, ползването на отпуски и какво ли не. Толкова стриктна организация направих и много ме е яд от допусната грешка, ако това е причината наистина.

Simple Smile случва се. Взимала съм съфорурмка на инфотур в Турция 2 пъти. Дамата беше по-запалена от повечето колеги. Но това не е почивка, яко обикаляне е.

Здравейте,

Видях коментарът ви и в групата във фейсбук. Много, много неприятно. Агентът ви със сигурност също е бесен и най-вероятно е пробвал всички варианти. Имам идея от къде е дошъл проблема.
За дата 16.05 има места по програмата за Хургада, Шарм, Марса Алам. Не можете ли да се прехвърлите?

# 802
  • Beyond the Frontiers
Обикновено в сряда и четвъртък излизат резултатите от PCR тестовете за ден събота. Положителни има винаги. Такава е ситуацията. Има хипотетичен шанс да се появят места.
Хургада с Кайро нали?

# 803
  • Асеновград
Ние утре сутрин летим за Кайро с Онекс Тур. Преди малко взех отрицателните ПСР-и, ще сме в хотел Jasmine Palace в Хургада, а в Кайро ще сме само 1 нощувка в Oasis Pyramids. Ще пиша за отзиви и за хотелите.

# 804
Весело да си изкарате! Ако знаете как ми се ходи. Ние нали на 04.04 трябваше да летим, но отказахме резервацията и поне фирмата се оказа коректна и ни върна парите. Да сме живи и здрави догодина ще идем, а дотогава ще се радвам на вашите разкази.

# 805
Аз мисля да не отлагам чак за догодина. След кой месец е подходящо да се ходи там - октомври? Не понасям горещините. Макс 30 градуса....

# 806
Октомври - ноември биват. Ако е за море. Ако е за екскурзия и декември бива. Ние обаче съчетахме екскурзията с два дни къпане на Червено море и затова решихме април да е. И така направихме.

# 807
  • София
Скрит текст:
Здравейте, замисляме да "уплътним" неучебните дни на децата около 24 май с едно бягство до Египет, но някои детайли ни убягват.
Пътували сме отдавна, когато бяхме с 2 деца, сега вече са три - не виждам по офертите възможности за настаняване. Някой да има опит, инфо? Най-голямото е на 15, ще го броят за възрастен, но дали има такива стаи, апартаменти? Все срещам настаняване 2+2.
И друго да попитам, според новата заповед важаща от 01.05., ако си влезем в Б-я с ПСР или бърз антигенен тест отрицателни не сме поставени под карантина. Някой интересувал ли се е от възможността да направи теста преди завръщането в БГ? Конкретно за Хургада ме интересува. Натам сме насочили вниманието си в момента.
А защо да се прави теста в Хургада преди завръщането? Ако, не дай си боже, излезе някой от вас положителен, какво ще правите?
Хмм.. Не го бях помислила от тази гледна точка. Всъщност става дума за децата (възрастните сме ваксинирани) и си мислех, че е добре да си влезем у нас с готов тест, за да си се върнат веднага на училище. Иначе като се знае активността на РЗИтата може и да си откарат под карантина някой и друг ден...Понеже пътуването би било до затворен комплекс с уж все тествани и ваксинирани туристи, си го представям, че почти е изключена вероятността да се заразят...Но ме замислихте!
Да разбирам, че масово прибиращите се в момента си се тестват тук и после чакат отмяна на карантина и няма инфо за тест на място?

# 808
Полетите не случайно кацат тук в събота. Веднага се прави тестът. Излиза в неделя, пускаш го в РЗИ и от там, поне на нашата група, й отвърнаха още същия ден, неделя, за отмяната на карантините. В понеделник всички си бяхме на работа.
Ако има проблеми, то те не са в по-късното тестове в лаборатория и в получаването на резултатите от тестовете, ами в бездействието на някои РЗИ, които, макар и уведомени, не сторват нищо за отмяна на карантината. И от Хургада да им пишеш - все тая.

# 809
Какво значи неслучайно кацат в събота? 😂 Години наред чартърите летят петък и събота, корона има от 2020, айде стига.

Да разбирам, че масово прибиращите се в момента си се тестват тук и после чакат отмяна на карантина и няма инфо за тест на място?

Разбирай, че всички се тестват тук, чакат си резултатите и ги пращат в РЗИ. От там нататък може и да не получите отговор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт