Египет /Тема 10/

• 52 024
  • 890
  •   1
Отговори
# 810
Вече е обсъждано в темата. Допълнителните чартърни полети основно са организирани в събота. Разбира се, че има и в други дни, но тези са най-много. Не разбрах повода за писаното пост преди този. Отговарям на питане. Обясних, че дали ще си направиш тест в Хургада преди да се върнеш в България или след като пристигнеш, същия ден, при работещо РЗИ, не е от особено значение. Което си е така.
Ако полетът е в делничен ден тестът пак се прави веднага, при пристигането, излиза на следващия ден, уведомяваш РЗИ и ако то работи, ти връща отговор същия ден. Най-много да изгубиш 1 работен/учебен ден.
И да, в момента проблемите с ковидната криза са  едни от основните, свързани с организацията по пътуването. Това се съобразява основно и от туроператорите, и от самите превозвачи. Просто се налага.

# 811
  • София
При нас не сложиха в карантина децата - 15 и 10. Само мен и мъжа ми. Но вече трети ден (в събота изпратих отрицателните тестове) никой не ми  отговаря за отмяна на карантината. От нашата група всички получиха потвърдителен мейл още в събота. Аз не съм им звъняла, но и не спазваме карантина с мъжа ми след като сме си изпълнили всичко по правилата. Ако им звъня, на кой номер трябва да е, че не вдигат май винаги.

# 812
Вече е обсъждано в темата. Допълнителните чартърни полети основно са организирани в събота. Разбира се, че има и в други дни, но тези са най-много. Не разбрах повода за писаното пост преди този. Отговарям на питане. Обясних, че дали ще си направиш тест в Хургада преди да се върнеш в България или след като пристигнеш, същия ден, при работещо РЗИ, не е от особено значение. Което си е така.
Ако полетът е в делничен ден тестът пак се прави веднага, при пристигането, излиза на следващия ден, уведомяваш РЗИ и ако то работи, ти връща отговор същия ден. Най-много да изгубиш 1 работен/учебен ден.
И да, в момента проблемите с ковидната криза са  едни от основните, свързани с организацията по пътуването. Това се съобразява основно и от туроператорите, и от самите превозвачи. Просто се налага.

Благодаря за уточнението, но ми прави впечатление че говорите малко наизуст и продължавате да твърдите, че РЗИ задължително връща отговор на хората - "най-много да изгубиш 1 работен/учебен ден". Аз за пореден път ви казвам, че масово РЗИ НЕ връщат отговори, особено в София. Ето аз съм се прибрала преди месец, вече да съм изгубила 20 работни дни. Заблужавате хората.

Позволете ми да знам с какво се съобразяват туроператорите, работила съм в такъв немалко години. Излитане и пристигане в почивни дни не е от вчера и не е заради Ковид, както вие го представяте.

# 813
Цитат
Благодаря за уточнението, но ми прави впечатление че говорите малко наизуст и продължавате да твърдите, че РЗИ задължително връща отговор на хората - "най-много да изгубиш 1 работен/учебен ден". Аз за пореден път ви казвам, че масово РЗИ НЕ връщат отговори, особено в София. Ето аз съм се прибрала преди месец, вече да съм изгубила 20 работни дни. Заблужавате хората.

Позволете ми да знам с какво се съобразяват туроператорите, работила съм в такъв немалко години. Излитане и пристигане в почивни дни не е от вчера и не е заради Ковид, както вие го представяте.

Ужас. Laughing

Никога не съм твърдяла, "че масово РЗИ НЕ връщат отговори" или че връщат такива. За РЗИ София дума не съм обелвала, не съм имала работа с тях. Като чета - и слава Богу. Не знам къде го прочете ти това това, но не е мое твърдение. Би било добре първо да се чете, а после да се пише и то с нападателен тон. А ако се и осмисли след като се прочете - нямаше да има такова неразбиране.

Самоцитирам се:

Цитат
Полетите не случайно кацат тук в събота. Веднага се прави тестът. Излиза в неделя, пускаш го в РЗИ и от там, поне на нашата група, й отвърнаха още същия ден, неделя, за отмяната на карантините. В понеделник всички си бяхме на работа.
Ако има проблеми, то те не са в по-късното тестове в лаборатория и в получаването на резултатите от тестовете, ами в бездействието на някои РЗИ, които, макар и уведомени, не сторват нищо за отмяна на карантината. И от Хургада да им пишеш - все тая.

Цитат
Не всички. Ние бяхме във Варна и РЗИ - Варна бяха изключително коректни с изпращане на уведомленията за отмяна на карантината.
Ако не ви вдигат телефони - пишете им онлайн.

В момента туроператорите, вкл. Абакс, правят всичко възможно за туристите точно поради ковид проблема да се организира тестване възможно най-бързо и удобно.
За РЗИ те не носят отговорност. Техните договори са с лабораторията, не с РЗИ. Пиша за десети път - ако някое РЗИ не си свърши работата, кога и как ще се тествате е без значение. Smiley

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 17:01 от Judy

# 814
Никога не съм твърдяла, "че масово РЗИ НЕ връщат отговори". Би било добрепърво да се чете, а после да се пише.

Последвайте си съвета в такъв случай.
Аз за пореден път ви казвам, че масово РЗИ НЕ връщат отговори, особено в София.

Judy, ако си редактирате поста за 10-ти път, ще стане като с Абу Даби вчера Wink Пък после кой какво прочел, разбрал.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 17:01 от mokka

# 815
За енти път - РЗИ - София не съм обсъждала.
Четете бе хора, да не пълним темата с излишен спам.

# 816
Окей, хайде да четем Simple Smile

Дали?

# 817
Опитай. Ще ти е само от полза.

Окей, хайде да четем Simple Smile

Дали?

Особени затруднения с четенето?
Да постна в цялост и да подчертая нужното, тогава, за улеснение:

И да, в момента проблемите с ковидната криза са  едни от основните, свързани с организацията по пътуването. Това се съобразява основно и от туроператорите, и от самите превозвачи. Просто се налага.

И о, да, чудеса - "когато РЗИ си гледа работата", ти връща отговор. Нашата група го получи в деня, в който изпрати резултатите. Макар че беше неделя. Както вече писах няколко пъти. Понеже има и хора, които работят. И е редно да им се признае.
Laughing
Къде четете "София", къде - други неща - не знам. Но очевидно имате някакви трудности.

# 818
Ох, драга, хайде изберете си на "ти" или "вие" ще ми говорите най-сетне, пък после ме поучавайте за четенето. И то какво да прочета, като всеки пост редактирате по 10 пъти?

Целта ми беше да предупредя хората, че не всяко РЗИ отговаря, камо ли до ден-два, както вие обяснявате на всяка страница. Без значение дали става дума за София, но все пак мисля че е полезно, след като голяма част от чартърите кацат в София. Който ме разбра, ме разбра Wink хубава почивка на всички.

# 819
  • Beyond the Frontiers
РЗИ работят нон стоп. Нямат почивен ден. Количеството информация за обработка не е малко.

На 5.05 пуснах имейл с резултат в 23:30, на 6.05 получих отговор в 00:45. Т.е. в рамките на час, в почивен ден, посред нощ я свалиха.
Три пъти съм пращала резултати и трите пъти в рамките на няколко часа я сваляха.
Знам и за клиенти, при които имаше забавяне. За такива, които въпреки, че са били в чужбина, не фигурираха като хора под карантина и т.н.
При личния лекар може също да се провери дали сте въобще под карантина.

# 820
Здравейте!
Един технически въпрос по темата:
Полетът ми на връщане в БГ каца в събота в 19.00 часа. Някой има ли информация за работеща лаборатория по това време на деня (освен тази на летището, но там цените им не ми харесват).
Благодаря!

# 821
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Полетът ми на връщане в БГ каца в събота в 19.00 часа. Някой има ли информация за работеща лаборатория по това време на деня (освен тази на летището, но там цените им не ми харесват).
Благодаря!
Рамус Дружба. Имат и бусчета безплатни.

# 822
  • София
Здравейте!
Благодаря!
Само централната лаборатория на Рамус в Дружба 1. Те се съобразяват и с пристигащите полети, тъй като имат договор с ТА да обслужват техните клиенти.
Вие може би не сте с Абакс, защото при тях цените на тестовете са преференциални и по-ниски.
Освен това можете да си направите вече антигенен тест след пристигането, който е по-евтин. Също така можете да се тествате и в неделя. Имате 24ч., за да го направите.

# 823
При нас не сложиха в карантина децата - 15 и 10. Само мен и мъжа ми. Но вече трети ден (в събота изпратих отрицателните тестове) никой не ми  отговаря за отмяна на карантината. От нашата група всички получиха потвърдителен мейл още в събота. Аз не съм им звъняла, но и не спазваме карантина с мъжа ми след като сме си изпълнили всичко по правилата. Ако им звъня, на кой номер трябва да е, че не вдигат май винаги.

За РЗИ София ли става въпрос?
https://srzi.bg/bg/kontakti
Има и електронен адрес - може и да им се пише.

Скрит текст:
Ох, драга, хайде изберете си на "ти" или "вие" ще ми говорите най-сетне, пък после ме поучавайте за четенето. И то какво да прочета, като всеки пост редактирате по 10 пъти?

Целта ми беше да предупредя хората, че не всяко РЗИ отговаря, камо ли до ден-два, както вие обяснявате на всяка страница. Без значение дали става дума за София, но все пак мисля че е полезно, след като голяма част от чартърите кацат в София. Който ме разбра, ме разбра Wink хубава почивка на всички.

Обръщението е под всякаква критика. Няма да го обсъждам.
Не съм виновна, че обсъждаш нещо, което приписваш като мое мнение, а то го няма въобще.
Satisfied
Никой не е спорил никъде, а аз никога не съм твърдяла, че "всяко РЗИ отговаря". Не разбрах как ти хрумна и по каква причина тръгна да нападаш. А и е без значение. Ти ми теслеми, че съм писала за РЗИ София, за което никога не съм споменавала до този си пост и то във връзка с питане за контакти. Напротив - цитирах стари мои мнения, от преди вчера /мога да пусна и от преди две седмици дори - няма какво да им коригирам, няма и как Laughing/ още, в които твърдя обратното, но като не четеш, а си решаваш сама нещо си на своя глава, иде излишно.
Другият път първо прочети, цитирай това, с което не си съгласна, а не си измисляй. Омазва се темата така.
Слагам в скрит текст, за да не ставам причина за това продължаващо омазване повече.

# 824
Дами, изобщо не разбирам каква ви е драмата с отговора на РЗИ и защо ви притеснява това кога /и дали изобщо/ ще ви отговорят?!
Излиза ви отрицателния резултат, пращате го на мейла и си отивате на работа /или където там има да ходите/. Какви отговори, какви 5 лева?!

Общи условия

Активация на акаунт