Египет /Тема 10/

• 52 965
  • 890
  •   1
Отговори
# 540
 Отивам се на бързо да споделя - вчера на обяд кацнахме в Хургада. Времето е доста топло, но духа ураганен вятъра, на моменти чак не може да се ходи, така щяло да е цяла седмица. Хотела е супер /Desert rose/, храната също. От търговците пред магазинчетата може да полудееш Simple Smile
Маски не носим, само ни мерят температурата на влизане в ресторанта.
Като се приберем ще споделя подробно, че то и пътуването в тия ковидни времена си е цяла сага - влачим цяла папка с документи, постоянно някой иска тестове,  декларации...

# 541
  • София
Отивам се на бързо да споделя - вчера на обяд кацнахме в Хургада. Времето е доста топло, но духа ураганен вятъра, на моменти чак не може да се ходи, така щяло да е цяла седмица. Хотела е супер /Desert rose/, храната също. От търговците пред магазинчетата може да полудееш Simple Smile
Като се приберем ще споделя подробно, че то и пътуването в тия ковидни времена си е цяла сага - влачим цяла папка с документи, постоянно някой иска тестове,  декларации...
                                                                           С нетърпение ще чакам още отзиви за почивката. Харесахме хотела и направихме резервация още миналата година. Заради Ковид отложихме. Сега твърдо сме решили да пътуваме. Искаме да е края на август, началото на септември. Надявам се, че няма да е непоносимо горещо, а Ковид ще е  намалял. Моля, сподели повече за хигиената. Пожелавам ти незабравима почивка и само положителни емоций.

# 542
За тези, които са през Абакс, искат ли ви по 50лв. за тестове да платите към Абакс, на мен ми казаха, че ги плащам с резервацията, не на място в Рамус. Получихте ли документи за полет на 17.04. вече.

# 543
Здравейте,
Коя агенциия препоръчвате,която предлага офертите за Хургада на Абакс

# 544
Желая Ви незабравима почивка с много положителни емоции!
Чакаме да споделиш още впечатления.Трябва ли да имаме задължително аква обувки?На каква цена пазарите сувенирите/магнитчета,шалове, картуш и др/?

# 545
За тези, които са през Абакс, искат ли ви по 50лв. за тестове да платите към Абакс, на мен ми казаха, че ги плащам с резервацията, не на място в Рамус. Получихте ли документи за полет на 17.04. вече.
Тестовете ги платихме на Абакс, после в Рамус ходихме с ваучери и не плащаме нищо

# 546
Платихме ги на Абакс, после в Рамус ходихме с ваучери и там не се плаща нищо

# 547
Благодаря за бързият отговор, а как ви издадоха касов бон, няма ли изскване да се носи с теста и в колко екземпляра го дават теста.

# 548
Благодаря за бързият отговор, а как ви издадоха касов бон, няма ли изскване да се носи с теста и в колко екземпляра го дават теста.
Не ви трябва касов бон, само теста на английски. Дадоха ни го в 1 екземпляр, снимах го още 2 пъти, че искат копие в хотела, на летището само го поглеждат.

# 549
Емералд нямат места, може ли съвет относно Jaz Makadina и Baron Palace Sahl Hasheesh, ако има някой, който е почивал там. Хотелите са доста различни, но е важно добро отношение и байсейни с подгряване да има.

Ние се върнахме вчера от Jaz Makadina. Имаше и добро отношение и басейн с подгряване и... хубава храна, страхотен риф в залива, хладна вода 22-23С Simple Smile С още информация да помогна?

# 550
  • София
jmatrozova, може ли малко повече инфо за рифа и плажа? Каква е дълбочината на морето при рифа, с понтон ли се влиза? Има ли някаква част от морето на плажа, в която има пясък по дъното?

# 551
jmatrozova, може ли малко повече инфо за рифа и плажа? Каква е дълбочината на морето при рифа, с понтон ли се влиза? Има ли някаква част от морето на плажа, в която има пясък по дъното?
Като цяло дъното пред Макадина е пясъчно и няма проблем с влизането. До рифа може да се достигне и с понтон, и лесно с плуване за около 2-3 мин. До самия риф става плитко и може да се стъпи на пясък. Около и над рифа е до няколко метра дълбочина.
Предварително бях проучила и наистина така се оказа, че най-хубавото място за шнорхел обаче е в посока вляво от Макадина в залива. Върви се около 10 мин по плажа, пред хотел Fort Arabesque. Там е супер лесно влизане и направо се стига рифа след няколко метра, голяма красота. Основен проблем според мен е не влизането или дълбочината, а температурата на водата. Беше си студено за по-дълъг престой вътре, дори си наех къс неопренов костюм от дайвинг клуба, което помогна донякъде, но не съвсем Simple Smile

# 552
  • София
Много благодаря за полезната информация! Flowers Tulip

# 553
Здравейте,
Някой от Пловдив, който е пътувал, как стои въпросът с ПСР-те. На страницата на Рамус пише, че резултатите се получават до 48 часа, но ако трябва да направим тестовете в четвъртък, а пътуваме в събота сутринта, как и откъде да си вземем резултатите... Или в този случай дали можем да ги направим тестовете в сряда?
Летим на 17.04, а от агенцията все още нямаме никаква информация за тестовете и полета.

# 554
Здравейте,
Някой от Пловдив, който е пътувал, как стои въпросът с ПСР-те. На страницата на Рамус пише, че резултатите се получават до 48 часа, но ако трябва да направим тестовете в четвъртък, а пътуваме в събота сутринта, как и откъде да си вземем резултатите... Или в този случай дали можем да ги направим тестовете в сряда?
Летим на 17.04, а от агенцията все още нямаме никаква информация за тестовете и полета.

Общи условия

Активация на акаунт