Египет /Тема 10/

• 52 823
  • 890
  •   1
Отговори
# 705
И при нас в автобусите си имаше тоалетна. На пирамидите не сме се сещали за такава въобще, синът ползва автобусната на връщане.

# 706
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Имам желание да пътувам с дата 12.05.2021г.
Колебая се между хотел Албатрос Цитадела и Дезърт роуз.

От изчеенето до тук оставам с впечатление, че един от основните оператори е ТЕЗ тур. Там цената на екскурзията за тези дати е с 200 евро по-евтина от тази в Онекс тур, където първоначално гледах.
Да разбирам ли, че Онекс купуват от Тез тур и разликата в цената е комисионната им?

Също така ще се състоят ли тези полети, тъй като знаете, всичко е свързано с платени отпуски, замествания от колеги и тн Simple Smile

И последен въпрос има ли тоалетни по екскурзиите на пирамидите?

Благодаря Simple Smile
;

Не, Онекс си е съвсем различна фирма. Тез тур също, Абакс, Емералд също. Всички си имат отделни полети и програми.
Разликите в цените зависят от ценообразуването и ценовата политика на конкретната фирма. Няма правила, че всички ще продават един пакет на една и съща цена.

Полетите се потвърждават 21 дена преди пътуване. Предвид ситуацията се случва да бъдат анулирани такива. За момента само Абакс изпълниха абсолютно всички обявени дати от февруари месец насам.

Колкото за Албатроса - хотелът бих го препоръчала за възрастни, за деца по-скоро не. Основен недостатък е, че няма къде да се разходите извън него. Погледнете го на картата.
Desert rose не е толкова луксозен, но пък е със супер плаж и местоположение.  Доста дати е с изчерпани места обаче, а и му вдигнаха цената чуствително - гони Jaz Aquamarin.

Тоалетна има в музея в Кайро. По време на прехода Кайро - Хургада се прави спирка за почивка при една група крайпътни заведения, където си има всичко нормално - тоалетни, закусвални, магазинчета.

# 707
Здравейте на всички. Днес в 8 сутринта имахме полет към Хургада. Полета мина супер. Настанени сме в хотел Jasmine Palace Resort.До сега имахме обяд и вечеря. Всичко беше супер вкусно. Нямахме много време да се попечем, но почивката тепърва започва. Разходихме се набързо, хотела е много голям, с доста басейни и собствен плаж. От хотела дават и хавлии.За сега сме много доволни. Купихме си от магазинче в хотела сим карта с Интернет. За 15 долара взехме 10 GB, което е супер, но се пазарихме за това. За сега всичко изглежда супер и много яко, но екскурзията тепърва започва. По-нататък ще споделя още мнения. Чао за сега:)
Благодаря много, Kaliopa! Ние летим след седмица и сме във вашия хотел. Пишеше,че на 10 мин.от хотела има мол, а някъде около него и пазар.Ше съм благодарна ако споделиш дали сте ги посетили. Приятна почивка и незабравими емоции!
Здравейте. Да на 10 мин е мола, но не е кой знае какво, все едно сте в България. По пътя за мола има магазинчета и сергии, но са малко по-скъпи от тези в града, защото се намират срещу другите хотели. В града има много пазари и магазини и там е хубаво да се отиде и пазарлъка да върви😃

# 708
Някой получили вече SMS с отмяна на карантината, пробвах да звънна на СРЗИ, но дава заето постоянно.

# 709
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
искаш ли да провериш теорията ми за връзката между смс за сваляне н акарантината и проверката от личния лекар? Simple Smile

# 710
st. Dobri, какво се прави звъня на личната и питам дали съм все още под карантина ли.

# 711
Някой получили вече SMS с отмяна на карантината, пробвах да звънна на СРЗИ, но дава заето постоянно.

Вчера писах - аз получих, мъжа ми, сина ми, знам и за още двама от нашата екскурзия.Не съм звънила на никого. В  събота дадохме пробите, следобед. В неделя към 10.00 получихме резултати, пуснахме в РЗИ уведомленията на прикачен файл. Към 14.00 някъде ни върнаха мейли със съобщения, че карантината е отменена.
Аз бих звъннала директно в РЗИ да питам, ако ме бяха забавили.

# 712
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в РЗИ не вдигнаха.
обадихме се на личната, тя отвори нещо в системата и ние веднага получихме смс.
може да е случайно съвпадение, но може и да е някакъв вид потвърждение. не знам.

# 713
Аз пуснах към СРЗИ вчера към 16,20ч/ тогава получих резултата/, но още нищо нямам.

# 714
Търси ги, имаш право да си питаш.

# 715
Здравейте! Предстои ми почивка в Египет  и се чудя каква сума да си обменя - за малко сувенири, интернет карта, бакшиши и  евентуално други дребни разходи.И само долари ли , и на място да обменя в местна валута? И колко хладно става вечерно време- тънко яке или суичър да добавя в багажа?

# 716
Ами на нас ни бяха достатъчни само долари. Така и не купихме местна валута. Не ни и потрябва никъде.

# 717
Някой ползвал ли е програмите на Абакс за Шарм ел Шейх-мнения за организацията и хотел?

# 718
За бакшиши по 1$ аз носех около 20 , зависи от Вас колко ще дадете на персонала, за интернет карта между 10-15$ , аз ползвам Ориндж / Orange и съм доволна около 10GB, носех техни 70 паунда около 7 лв, бяха ми останали, ползвах само за тоалетна около 5 паунда на човек.
PS  Получих отмяна на карантината малко след 16,30 ч., не се свързах по тел. със  СРЗИ.

# 719
Запазих през посредник на Тез тур. Притеснява ме, че първия ден в Кайро е свободен и ми се струва загуба на време.
Не знам можеш ли да излезеш пред хотела ... Безопасно ли е?
За сметка на това втория ден е музея и пирамидите в един ден. Честно казано ме притеснява това, защото ми се струва, че ще е претупано.
Вие какъв опит имате?

Общи условия

Активация на акаунт