Колаген

• 106 502
  • 151
  •   2
Отговори
# 120
Не почивам аз, пия вече почти 2 години. Няма какво да се почива от колаген. Той си се усвоява като белтъчини. Тялото го разгражда на аминокиселини и от тях си произвежда каквото му е необходимо. Не се усвоява директно като колаген.
Течните са пълни със захар, нищо чудно че никакъв положителен ефект не е имало от такъв + концентрацията надали е била кой знае колко.
Виждате ли ефект ?

# 121
Ами не знам какъв ефект се очаква да се види. И да има, няма как да знам, защото не мога да сравня със същия период, ако не пиех. Просто няма как да се прецени.
Започнах го понеже ми капеше косата. Спря месец след като започнах приема и от тогава не съм го спирала. Друг ефект, който да отдам директно на колагена не съм видяла. Дали косата спря да пада заради него обаче, също не мога да твърдя категорично.

# 122
Аз си взех колаген на Витаголд. Кога е най удачно да се пие ? Сутрин или вечер ?

# 123
  • София
Аз си взех колаген на Витаголд. Кога е най удачно да се пие ? Сутрин или вечер ?
Важното е да е на гладно. Ако е чист, без вит. С може спокойно и вечер. Но да е на празен стомах наистина (не като приятелка, хапна нещо леко и след 10-15 минути пи колагена). И поне 30 минути след него да не се яде.
Трудно е да се каже дали има ефект, то не е маска за коса, за да има веднага видим ефект. Ние, жените, започваме да губим колаген още след 35г, та вероятно само спада да наваксваме, Е достатъчен ефект, но не е забележим. При мен усещам устните си по-плътни (не ми е била това целта, винаги съм си имала сочни устни 😊). Но пък нито проблема с коляното изчезна само с приема на колаген (там установих повече ми помага глюкозамина, или комбинацията му с колаген), нито ми изглади бръчката м/у веждите (осезаем ефект в/у кожата на лицето виждам от приема на хиалуронова киселина на капсули, като пак не съм спирала с колагена). Та всичко е строго индивидуално, а и никой не знае как е щял да се чувства / изглежда, ако не приемаше колаген на тези години (в този период). Т.к. в тази тема напоследък често се задава един и същи въпрос - има ли ефект? Пробвайте, пийте го правилно поне 3м и си преценете.
Под правилно имам предвид чист колаген на прах (не течно сладко сиропче), разтворен в хладка вода/чай, на гладно, вит. С се приема през деня, поне по 5г колаген на ден (аз приемем от известно време по 10г). И така.

# 124
+ колагена отива там където е на-нужен.Някой може да иска гладка и опъната кожа ,но организма да има нужда да възстанови ставна връзка например.

# 125
  • София
+ колагена отива там където е на-нужен.Някой може да иска гладка и опъната кожа ,но организма да има нужда да възстанови ставна връзка например.
Да, точно! Или, ако има вътрешно възпаление, отива първо там.

# 126
Здравейте, срещам рекламата на PURELOGICOL - някой има ли опит с него?  Наричат го гръмко "peвoлюциoнeн продукт",  единствeния чист колаген и т.н.

# 127
Не го бях срещала,нищо впечатляващо не видях.Не видях потенцията на 1 капсула,но по всяка вероятност е много ниска,а цената е оле мале.Такива реклами заобикалям от далеч.За тези пари може да се намерят много по качесствени варианти.

# 128
Капсули - не. Дозата в капсули е смешка.

# 129
  • София
Здравейте, срещам рекламата на PURELOGICOL - някой има ли опит с него?  Наричат го гръмко "peвoлюциoнeн продукт",  единствeния чист колаген и т.н.
Стана ми любопитно и се поразрових - единствено в Ремедиум (от 3-4 сайта, които наотворих) са написали състава, та в 1 капсула има 600мг колаген. Сигурно е добър, но ще трябва поне по 10 капсули на ден и то на тази цена - ухааа! Поредният продукт, за който потребителят си плаща основно за рекламата.

Снощи видях голям билборд на друг продукт - много хубав и шарен, но не запомних марката. Направи ми впечатление, че е хем колаген, хем протеин - шантава работа. Grinning То реално малко антиреклама си правят - да, колагенът е вид протеин, но когато се приема с храна се усвоява от тялото като "нормален" протеин и се губи смисъла да се дават пари за колаген (по-добре една пържола да се изяде).

# 130

Аз го пия от години и подкрепям с 2 ръце.
Ефектът е видим след 3-ия месец.Освен върху косата,кожата и здравината на ноктите,идеално се отразява на възпаление на лигавиците. Не преувеличавам-аз имам хроничен гастрит,колит и след редовен прием винаги имам облекчение.Но най-бърз ефект се усеща върху растежа и блясъка на косата,еластичността и свежестта на кожата и здравината на ноктите!

# 131
Имате ли опит с тези два вида?

Интересуват ме точно стави и сухожилия. Марката има варианти и за коса, кожа, нокти, но красотата май не ми е чак толкова важна.

# 132
А за колагена на Баровски и Киров знаете ли нещо, отзиви? BK-Collagen Peptan.
Телешки се води

# 133
Това не е чист колаген,а шипково брашно с добавени съставки,едната от които този колаген.Не са посочени никакви количества и вероятно е добавен,колкото да го има и в заглавието и за реклама.

# 134
Да и аз предположих, че е така. Иска ми се нещо което ще се отрази добре и на косата ми, доста изтъня последните години, незнайно от какво.

Общи условия

Активация на акаунт