Колаген

• 106 561
  • 151
  •   2
Отговори
# 135
Не ви знам възрастта и здравословното състояние,но хормоналните проблеми и промени и дефицитите се отразяват на косата.От там трябва да се започне.

# 136
На 35 + съм вече.От известно време гледам разни марки колаген,но тази тема въобще не ми е позната.Може ли да ми препоръчате нещо което действа?

# 137
Зависи за какво ти трябва.Прегледай темата назад и ще се ориентираш за какво да гледаш при избора си.

# 138
Зависи за какво ти трябва.Прегледай темата назад и ще се ориентираш за какво да гледаш при избора си.
Ами най вече за кожата и косата.Искам и килограми да сваля,но нз дали колагена подпомага и за това.

# 139
Вземи си тип 1и3,дали ще има резултата,който очакваш не е напълно сигурно.С колаген не се отслабва

# 140
По-важно е да се увеличи приемът на протеин в ежедневното хранене.

# 141
Здравейте,
Някой има ли мнения за този продукт за стави ( колаген + хиалуронова киселина )

Препоръчаха ни го от една ортопедична клиника ,поради  гонартроза втори тип ,и проблеми с лумбалните прешлени,като изключително добър ,на фирмата Валентис !!!

И ако някой е пил колаген ,от който да е доволен,нека ми каже !

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 21:49 от Royalty3

# 142
Посочено е,че колагена е тип 2 ,но с други добавки.Възможно е дадената доза да е оптимална,но не се знае колко ще се усвои.Аз бих си взела максимално изчистен,за по-добър ефект.Тип 2до сега не съм приемала   и не мога да дам мнение.

# 143
Здравейте,
Някой има ли мнения за този продукт за стави ( колаген + хиалуронова киселина )

Препоръчаха ни го от една ортопедична клиника ,поради  гонартроза втори тип ,и проблеми с лумбалните прешлени,като изключително добър ,на фирмата Валентис !!!

И ако някой е пил колаген ,от който да е доволен,нека ми каже !
Две години пих колаген, най-различни видове, заради поставена ми диагноза коксартроза. Този от снимката ми го изписа една много начетена млада рехабилитаторка, като обясни, че е по-ефикасен, защото има малка молекула. Лекарите изписват колаген, за да не оставят хората без надежда. Специално хирурзите са по-склонни да го отрекат, защото искат да ви оперират. Каква е истината? След двегодишно задълбочено проучвате имам мнение, което си изградих, без да го налагам. Колагенът е почти безполезен е, напразно си давате парите! Изследванията, които паказват ползи са на самите фармацевтични фирми, които го произвеждат. Колагенът е белтък, който се разгражда в тялото като всеки друг и няма гаранция, че ще отиде точно в ставата. По-добре яжте повече месо, яйца...и т.н., защото това е строителият материал. А това, което помага за ставни и костни проблеми е кинезитерапия и специални упражнения за мускули и за разтягане на цялото тяло, не само на болния участък, които да правите с постепенно увеличаване на натоварването, цял живот. Крайното лечение е операция. Това е мой личен опит. Преди 2 години ми казаха, че трябва веднага да си оперирам тазобедрената става. С упражненията се чувствам много по-добре и засега отлагам операцията.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 14:42 от CelesteTT

# 144
Всички колагенови пептиди са с малка молекула и това не е нещо нвиждано до сега както някои го представят.Да колагена си е белтък и се разгражда като такъв,впоследствие помага на организма да създаде собствен такъв.Тези процеси не са толкова елементарни и участие имат много фактори.Как всичко се случва при някой не означава,че същото ще е и при другите.Дали е безполезен?За мен не е!В момента виждам чудесен ефект върху кожата си например.

# 145
На мнението на CelesteTT съм.
Кожата, косата, ноктите може да си подобрите и с протеин на прах или с правилните храни, витамини.

# 146
Съвсем различни неща са,от години се храня основно протеиново и изследвам витамини и минерали.

# 147
Не са.
Синтетичният протеин, дори и под формата на колаген, нямам как да знаете как ще що приеме и преработи организма ви.

# 148
Аз виждам резултатите върху себе си.Това,че някой не вижда резултати е съвкупност от много фактори и не означава, автоматично,че колагена "не работи"

# 149
И аз съм на мнението на BasilA и CelesteTT за колагена - разгражда се в стомаха и тялото си произвежда какъвто протеин му е нужен. Няма как да се таргетира къде да отиде. Това не ми пречи да си пия, но не си правя илюзии.
Хубаво е, ако виждате резултати каквито търсите, но дали е от колагена или от нещо друго...
Писала съм и преди, като започнах да пия преди 2 години и ми спря косопада. Можех да се закълна, че е от него, но реално може и да е едно голямо съвпадение. Преди няколко месеца започна пак да пада, а не съм спирала колагена, така че...Няма как да се докаже причинно-следствена връзка.

Общи условия

Активация на акаунт