Колаген

• 91 178
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
Аз ползвам този:

Доволна съм.
Здравейте,
и аз си всех този.
Пише, че се пие при профилактичен ежедневен прием – по 5 гр., а при конкретни оплаквания или нужди – по 10 гр дневно.
Аз оплаквания някакви конкретни нямам.
За кожа, нокти и стави ще го пия.
Според вас как бихте го приемали и трябва ли да взимам допълнително вит. Ц?

# 61
  • Ст Загора
Хубаво е с Вит ц.
Аз поръчах тизи

# 62
Тези колагени на таблетки, според мен не правят нищо. Просто количеството е обидно малко, за да има някакъв ефект.

# 63
  • Ст Загора
Ми при мен има ефект върху ноктите.

# 64
  • София
Аз ползвам този:

Доволна съм.
Здравейте,
и аз си всех този.
Пише, че се пие при профилактичен ежедневен прием – по 5 гр., а при конкретни оплаквания или нужди – по 10 гр дневно.
Аз оплаквания някакви конкретни нямам.
За кожа, нокти и стави ще го пия.
Според вас как бихте го приемали и трябва ли да взимам допълнително вит. Ц?
Аз пия същия от известно време. Няма в състава си витамин С, затова пия допълнително по 100 мг. вит. С.

# 65
  • София
Тези колагени на таблетки, според мен не правят нищо. Просто количеството е обидно малко, за да има някакъв ефект.
Има изследвания, че организмът не може да усвои повече от 4-5гр колаген на един прием.
Не знам дали е коментирано в темата (случайно попаднах на нея сега), за да се усвои където трябва, колагенът трябва да се приема на гладно, без да се смесва с други протеини, иначе се усвоява като "обикновен" белтък.

# 66
Не се заблуждавайте, при всички случаи се усвоява като обикновен белтък.
Стомашните киселини го разграждат до съставни аминокиселини и после тялото си произвежда от тях каквото му трябва.

# 67
Доволна ли сте от този колаген? Искам да го приемам колаген заради сковаността, схващанията и пукането на ставите, особено когато си легна да спя.
Чувала към добри отзиви за Proenzi Flexi Asu за ставите и хрущялите. Какво мислите за него?
Доколкото разбрах разликата между колаген I и колаген II е, че при колаген I е за кожата, ноктите и косата и е против бръчки, а при  колаген II е за ставите, хрущялите, сухожилията и костите. Правилно ли съм разбрала разликата им?

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 19:21 от Анонимен_7

# 68
  • Бургас
Да, уж е така. Аз пих  месеци последователно и от двата типа,   файда никаква, нито за стави, нито за коса или кожа, повече няма да си давам парите за безсмислици, то май колагенът не се усвоявал от организма на човек, уж само някакви аминокиселини, а дали от тях ще се произведе някакъв колаген, е много под въпрос

# 69
Е, то си е така че се разпада до аминокиселини, като всеки друг погълнат протеин. Усвоява си се, просто това е то усвояването му. На тялото ти му е все тая откъде ще ги получи, за да си произведе колаген трябва да ги има всичките и достатъчно. Добавките с колаген просто набавят аминокиселините наведнъж всичките, иначе и от няколко източника да ги получите пак ще ви свършат работа. И още условия има,  разбира се. Пък и те не са някакви супер специални само за колаген да служат в тялото, така че няма гаранция къде ще се окажат най-нужни в даден момент, може и действително да не стигнат всичките точно до това. Не знам поглъщането на гладно как го гарантира че ще стане, знам че го препоръчват но поне мен не са ме убедили все още. Това си е лично мнение де, може пък и аз да не съм права точно за това на гладно.
Но ако някой си представя че ей така ще глътне колаген пък той директно ще "се усвои където трябва" - в бръчки, в стави или другаде... е няма как да стане. То все едно да изям пържола от бут и да искам да отиде направо на мускул на моите бутчета Grinning Хубаво звучи, ама малко по-сложно се случва. Евентуално.

# 70
Сега ме подсетихте, че в някаква здравна рублика по телевизията говориха за колагена. И специалистът каза, че колагенът не се усвоява, защото отива директно в стомаха и стомашната киселина я унещожава. Бях забравила този факт. Отдавна беше тази рублика. Добре, че не съм си дала парите за колаген.

# 71
Не го унищожава... съвсем нормално храносмилане си протича. Като на всеки друг протеин, те всички така се вкарват в употреба.

# 72
  • София
Това, което аз знам и спазвам:
1) на гладно (ми като давам пари и инвестирам в нещо, да направя каквото мога, да се усвои максимално)
2) да са колагенови пептиди (по-лесно усвояване, по-малка молекула, или нещо такова)
3) пие се продължително време - ако има леко възпаление в организма, колагенът първо отива там, та след това вече към стави, коса, кожа, нокти.

Факт е, че колагенът в тялото намалява много с годините, тъй че каквото мога, правя. Simple Smile

# 73
Включвам се и аз в тази тема, да се обогатяваме взаимно.
Подкрепям мнението на Аня. И аз знам следните по-важни аспекти:
- далеч от кафе и на гладно
- за тип 1/3 - дневна доза около 6 гр. За тип 2 - зависи от мерната единица (формулата)/вида на колагена. За тип 2 преди време от невролог ми беше препоръчан Коланол, тъй като колагенът в него бил от нов вид - неденатуриран. От този вид, аз например, приемам 40 мг.
- ако се пият и двата вида, то следва да са с отстояние един от друг, например единият сутрин, другият вечер, иначе взаимно се унищожават
- като цяло се пият по-продължително, особено, ако не са с цел превенция, а за конкретен проблем. Аз правя приеми по 2-3 месеца, като редувам видовете.
Поправете ме, ако нещо не е така. Като цяло се образовам от темата за Iherb. Blush
Въпреки многото мнения и конспирации, че човек не може да добави колаген от добавки и се дават пари на вятъра, аз вярвам, че това не е така.
Слънчев ден! Heart Eyes

# 74
Колагенът по принцип има почти нулева усвояемост поради липсата на хормоналните предпоставки да се насочи към тъканите, в които искаме.
Вече няколко пъти срещам това твърдение, в различни източници  ... В същото време приемам колаген с надеждата да помогне за стави, колене. Хвърлям ли парите си на вятъра?
Как мога, възможно ли е изобщо, да възстановя изгубения хрущял?

Общи условия

Активация на акаунт