Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 440
  • 561
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички родили момичета! Много се радвам за всички ви, гушкайте си бебоците!! ❤
Моето борбено момче е почти готов да си дойде вкъщи, вече сме на финална права!! 🙏🏻 След вече два месеца + престой нямаме търпение да го изпишат и да си го гушкаме.. 🍀

# 211
Лансинох ползвам и аз за зърна.
Честито на новите мами.
Аз още когато се прибрах от болницата си бях върнала килограмите, а сега май даже съм надолу. Имам много леко коремче, което с времето ще се прибере.
Гони ни безсъние през нощта и много се надявам да успеем да го увладеем скоро Sad

# 212
И аз да се включва, вчера в 38 г.с с планово секцио се роди сина ни Самуил, нека всички бебета бъдат здрави и благословени!

# 213
Толкова е хубаво да виждам всеки път хубави новини!
Да са живи и здрави всички новодошли бебенца и техните родители!
За кърменето вече са казали кремчето. Понякога може да има болка ако бебето не засуква правилно или хваща само зърното. Може да пробвате да смените позата.
И ние вече се опитваме да се кърмим. Първо предлагам гърда после шишето. Надявам се в скоро време да преминем само на вариант гърда, че това цедене е много досадна работа. Поздрави от нас! Бъдете здрави и бързо и леко раждане на мамите в очакване на великото събитие!

# 214
Flowers Hibiscus diana_, Орхидея Кактусова, cecinka92, sir_varna, честити бебоци! Да растат живи и здрави, а на вас бързо възстановяване!

mommy_v, ще се гушкате вкъщи с малката маймунка скоро. Браво на бебока, че си е наддал добре. И той иска да се прибира вече душицата Blue Heart

# 215
Някоя от вас обмислила ли е след раждането да си сложи спирала? Ако да, каква точно? Чувала съм и имам доста познати момичета, които много лесно отново забременяха след раждането и се притеснявам от този факт. Засега не обмисляме второ дете и мисля след като родя да си сложа такава спирала. Вие какво мислите ?

# 216
Честито на всички родили! Да са живи и здрави бебоците ❤️
Към родилките мами, изцеждате ли се, докато ви донесат бебетата? Ако да какво я правите коластрата, при положение че тя е най-важната за бебчетата, как я съхранявате? Че на мен с първото в болницата ми бяха казали да я изхвърля, тъй като няма как да стерилизирам помпата всеки път, а не искам да я хвърлям този път.

# 217
  • Terra incognita
Не може ли да си сложиш стерилизатор на нощното шкафче?

# 218
Ехааа, какъв бебевалеж! Добре дошли на всички нови душички! Бъдете здрави и щастливи Simple Smile

Mommy_v, дано скоро сте си заедно вкъщи Simple Smile

Yeaha, за болежките при кърмене, може би бебето не засуква правилно и затова боли. Иначе ланолинов крем без отмиване облекчава временно, може и преди кърмене да се маже. А за отделянето от гърда има един трик с кутре да бръкнеш в леко в края на устните, за да се наруши вакуума.

Iv_nikolova, няма ли вариант да дават бебето поне за хранене? В много болници, дори и след секцио го дават. Не само, че е срамота да се изхвърля коластра, ами и тялото не получава сигнали да започне да произвежда подходящо количерство кърма.

Аз днес бях на тонове при акушерката, много са добре, засече и една контракция. Болезнени нямам. Терминът ми е на 22/09, не знам вече коя седмица и ден се падам сега, различно излиза навсякъде, където проверя, но няма и голямо значение. Както не качвах кг, от 25/08 съм качила повече от 1 кило, а бебка не расте със съответните темпове. Дължа го на рождения ден на мъжа ми в понеделник, когато се развихрих яко - то хапки, то десерти 5 вида и отделно торта. Затова сега минавам на протеини и никакво сладко и изцяло тестени хранения. И без това се притеснявах как ще се огранича след раждането, по-добре от сега да свиквам Simple Smile

# 219
  • Terra incognita
Аз съм секцио и бебето е по 24ч при мен няколко часа след операцията.

# 220
Аз също съм се спряла на този вариант, но не ми е ясно нищо. След раждането още на първия преглед ще се консултирам с АГ.
Някоя от вас обмислила ли е след раждането да си сложи спирала? Ако да, каква точно? Чувала съм и имам доста познати момичета, които много лесно отново забременяха след раждането и се притеснявам от този факт. Засега не обмисляме второ дете и мисля след като родя да си сложа такава спирала. Вие какво мислите ?

# 221
Честито новодошли бебоци 😍 лансинох е чуден крем за зърна, на мен мн ми помогна след първото раждане

# 222
Аз също съм се спряла на този вариант, но не ми е ясно нищо. След раждането още на първия преглед ще се консултирам с АГ.
И аз мисля за спирала, но каква, не знам. Ще се консултирам с моя аг, когато се видим. Мисля, че следващите 2-3 месеца няма да ми е до секс. То ще е нагаждане с бебето, безсънни нощи, изнервеност и като прибавим и баткото с неговите капризи и че няма да имам помощ...майко мила 😂
Иначе още не се знае кога ще ни изпишат, уж беше за утре, днес казаха 5.09 евентуално...ами от 28.08 съм в болницата, искам си вкъщи да се поуспокоя и да си почнем нощните хранения.

# 223
Орхидея, ако е удобно, защо ви задържат? Мои приятелка я оставиха 8 дни, заради жълтеница на бебо.

# 224
Орхидея, ако е удобно, защо ви задържат? Мои приятелка я оставиха 8 дни, заради жълтеница на бебо.
Удобно е, разбира се.
Защото е на аб. Първоначано 2, сега 1- имала е повишено црп. Чакат се резултати от хемокултури, утре пак црп, което ще стане по обед готово, пък после и ваксина/и..и така..

Общи условия

Активация на акаунт