Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 436
  • 561
  •   1
Отговори
# 225
И аз обмислям спирала. Не искам трето породено 🥴
След две/три седмици ще се възползвам от прегледа, който ми се полага при АГ и ще говоря с него за това.
На другата жена в моята стая бебето й беше в кувиоз, секцио, доста ги задържаха. Изцеждаше се и носеше да го дават на бебчето. Нищо не стерилизираше .

# 226
Честито на всички родили мами . Желая ви бързо възстановяване и едни много здрави и щастливи бебоци. Днес и аз бях на преглед. В 37+3 г.с. мъникът е 3300гр 😊 Слязъл е надолу и имам разкритие 2 см. Тоновете и водите са в норма. Засега ще раждам нормално - АГ каза, че очаква да е преди термин.И аз нещо се отпуснах с колиграмите, както поддържах едни и също от 1.07.- сега за 1 седмица качих 1 кг и си хапвам доста повече 🙈

# 227
Момичста, от 2 седмици имам ужасно изтръпване на пръстите на ръцете вечер докато спя. Събуждам се от болка в дясната си ръка повече, на двата пръста по средата. Просто е ужасно! Точно като мускулна крампа , само че на пръстите на ръцете. Някой друг със сходен проблем? Дали да се притеснявам не знам 🤷♀ Четох, че може да е артрит и направо съм в тих потрес. 🤭🤭🤭

# 228
И аз съм така, но не съм питала лекар за това. Надявам се бебето да е прещипало някой нерв и след раждането да отмине.
Момичста, от 2 седмици имам ужасно изтръпване на пръстите на ръцете вечер докато спя. Събуждам се от болка в дясната си ръка повече, на двата пръста по средата. Просто е ужасно! Точно като мускулна крампа , само че на пръстите на ръцете. Някой друг със сходен проблем? Дали да се притеснявам не знам 🤷♀ Четох, че може да е артрит и направо съм в тих потрес. 🤭🤭🤭

# 229
  • Чикаго / София
Ехаааа колко много ниви бебета!

Честито на всички нови мами! Здрави и с късмет да растат малките човечета! ❤ Бързо възстановяване на всички!

# 230
Здравейте, момичета. Нашата принцеса се появи на 27/08 с планово секцио. Влюбени сме в нея. Вече минахме само на кърма, а аз всеки ден съм по-добре и вече 11 кг надолу (качих 20). Много ми се ядат плодове, при кърмене какви плодове трябва да избягваме, как мислите? Нашият педиатър каза да си ям всичко без шоколад и се колебая тук на един грейпфрут и един портокал...
Стискаме палци на всички чакащи бебоците и пращаме гушки на всички дошли вече на този свят.

# 231
  • София
Честито бебче, да е здраво и щастливо!
Можете да си хапвате абсолютно всичко, но в умерени количества. Това е последното, което съветваше консултантката по кърмене Ася Демирева. Ако нямате алергии или непоносимост към храни. Дори, според нея няма връзка между коликите на бебето и храните, които е яла майката.

Здравейте, момичета. Нашата принцеса се появи на 27/08 с планово секцио. Влюбени сме в нея. Вече минахме само на кърма, а аз всеки ден съм по-добре и вече 11 кг надолу (качих 20). Много ми се ядат плодове, при кърмене какви плодове трябва да избягваме, как мислите? Нашият педиатър каза да си ям всичко без шоколад и се колебая тук на един грейпфрут и един портокал...
Стискаме палци на всички чакащи бебоците и пращаме гушки на всички дошли вече на този свят.

# 232
Честито бебече!
Аз знам, че не се консумират цитруси, когато се кърми.

# 233
Tinna@5, честито бебче! Живо и здраво да расте и да ви радва

# 234
Честито на всички нови мама. Нека бебенцата да са живи, здрави и много игриви Simple Smile
evtixia123, моите ръце също сутрин са изтръпнали, подути (като лапи са) и едва ги движа. Раздвижвам ги сигурно по 10-15 мин. По някое време през деня се оправят и започват да се надуват краката. Аз казах на моето АГ. Тя каза, че е нормално. Една приятелка каза, че в края на нейната бременност са и давали някакви хапчета, за да не се надува така. На мен нищо не ми казаха, така че си търпя.

# 235
  • София
И така минах днес на преглед в 37+0 бебка е 3116гр, главично, разкритие 1.5см, шийка скъсена на половина, плацента втора степен, води в норма. Май не бърза да излиза 😁
А иначе корема ми се стяга нерегулярно, краката ми изтръпват, не мога да спя.
Добрата новина е, че хремата ме отпусна малко и гърлото не ме боли вече толкова, но още не съм се оправила съвсем.

# 236
Аз хапвам от всичко като все пак гледам да избягвам прясно мляко и варива. Много ми се ядат овесени/мюсли бисквити. Хапвам и плодове, основно смокини.

# 237
Момичета, здравейте! Вчера бях пак на преглед и имах 3см, но не ме оставиха в болницата и казаха, че до вторник, ако не родя ще ме оставят вторник, след прегледа до 23:00 имах чести контракции, болезнени, но не достатъчно, че да тръгна и заспах, днес ставам, бебето риташе малко и после спря и сега не иска, а преди минутки ходих до тоалетна и имах като на парцали паднали, но много тъмен цвят чак черно, но нямам никакви контракции, а тапата падна още вторник, дали да тръгвам към болницата без болки или да изчакам контракции?

# 238
Аз бих отишла да ме прегледат.
И двата пъти тръгнах след изтичане на води.
Не мога да помогна за други симптоми? на раждане.

# 239
Аз бих отишла да ме прегледат.
И двата пъти тръгнах след изтичане на води.
Не мога да помогна за други симптоми? на раждане.
Аз също съм за това да тръгнеш. Пък нека те върнат после,  ако не е започнало раждането. Така ще си по- спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт