Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 432
  • 561
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,моя термин беше вчера, тази сутрин имах едно като слузесто примесено с кръв(а тапата ми падна миналия четвъртък) , отидох до болницата доктора каза че е нормално, каза че съм готова но нямам грам контракции, и ме върнаха, продължавам да чакам 😊ще раждам най-вероятно на пещерско, надявам се нормално, имали някой още за там или който е родил там?

# 241
  • София
Annni@gbg.bg, тапата може да пада на части, тоест миналият четвъртък е паднала една част, а сега друга. Щом е примесена с кръв обаче, значи е започнало и разкритие. Вероятно е малко разкритието щом да те върнали.
Все пак бъди в готовност, че може да започне и съвсем скоро раждане. Успех!

Здравейте,моя термин беше вчера, тази сутрин имах едно като слузесто примесено с кръв(а тапата ми падна миналия четвъртък) , отидох до болницата доктора каза че е нормално, каза че съм готова но нямам грам контракции, и ме върнаха, продължавам да чакам 😊ще раждам най-вероятно на пещерско, надявам се нормално, имали някой още за там или който е родил там?

# 242
Колко нови бебчета Heart Eyes Да са живи и здрави за радост на цялото семейство! На мамите бързо и леко възстановяване Sparkling Heart Момичета, взех един голям пакет пампрси 54 бройки на Памперс, но заемат място в багажа и си мислех дали да не го отворя и разполовя. За 3-4 дни, би трябвало да стигне половината пакет. Мамите вече родили ще се радвам да споделят мнение.

# 243
  • София
Още не съм родила, но мисля че няма да приемат отворен пакет (поне има логика от хигиенна гледна точка). Аз бих си оставила големия пакет за вкъщи, а за болницата по-малък.
Лично аз взех Лупилу 24 броя, много малко и компактно пакетче. Ако намалеят - ще поръчам още 1 на ММ.

# 244
Здравейте мами,
Нека са Честити новите ни Мами и Бебета! Бъдете здрави и щастливи!
Памперси на мен на една лекция ми подариха на Бочко 22 бр - водят ги номер 2 и мисля да взема тях за болницата. Иначе малко се притесних пак за този Корона вирус защото се оказа че имаме една позната (с която нямам скорошен контакт) болна със сериозни симптоми, само еч тя е на 60 години диабетичка..-.. и както бях забравила че съществува такава заплаха набързо си припомних... относно събиране в къщи няма да правим, но си мисля роднините да ги каним примерно, единия ден на ММ родителите, другия ден моя баща, трятия ден брат му... и така... като ги каним в хола и за малко показваме бебето 🤔 Вие какво ще правите или по скоро какво правите вече ?
Например аз се чудя и за още едно нещо: почерпката в болницата. Да кажем нещата минат нормално и в деня мъжа ми занесе примерно коли и бонбони, на екипа. После на изписването е хубаво да носим пак нещо нали? Аз приготвям страхотни кошници попринцип със сладки неща и бутилка вино? Според вас сега в тази ситуация, а и попринцип как е правилно да се подходи? И не е страно да се черпи с вино нали?

# 245
Аз носих отворен пакет памперси и не е имало проблем.
Не сме канили гости за сега. Скоро ще поканим кръстниците , за погачата ще мисля допълнително.
За почерпка в болницата имаше само на изписването.

# 246
Здравейте момичета,
На 28.08 се роди и моята дъщеря Теодора. Вече сме си вкъщи и цяла седмица се гушкаме, за съжаление почнаха колики, но и с тях се справяме с много гушкане и спинкане.

Честито на всички бебчета и леко раждане на всички!

# 247
Здравейте днес в 8:20ч.се роди вторият ни син Мартин, нормално раждане с някой друг шев, това да е 😊😊😊Пожелавам на всички леко и безпроблемно раждане!!!

# 248
Честито, BettyBe и annni@gbg.bg Simple Smile
BettyBe, ще разкажеш ли как мина при Цонев? Аз успях да устискам да си дойде обратно в града Simple Smile

Почерпките в болницата ще ги пропуснем. Заливат ги с коли, алкохоли и бонбони и няма да носим това. Мислех си ММ да поръча една по-голяма аранжировка с цветя като кошница, която да е за всички акушерки да си я сложат някъде да им краси. На доктора и акушерката, които ме следиха, ще им занеса нещо, когато ходя на контролните прегледи, живот и здраве.

# 249
  • София
Честито BettyBe и annni@gbg.bg!

Аз може и да си въобразявам, но коремът ми май доста е слязъл надолу. Чак не ме рита в диафрагмата, много е приятно 😀
И гънка ми се е образувала в долната част, а не беше така сигурна съм.

# 250
Здравейте, момичета. Не съм писала месеци, но съм по-активна във фейсбук.
Минавам да се похваля, че на 18.08 се роди моята дъщеря Полина с мерки 2.920 кг 50 см. Родих секцио 20 дни преди термин, защото спрях да усещам активни движения на бебето, водите бяха намалели, плацентата вече престаряла и я извадихме. Вкъщи сме, добре сме, гледаме се и така..
Честито на всички родили мами ❤ А на останалите желая леко раждане и здрави бебоци ❤❤❤

# 251
  • Чикаго / София
Честита Теодора на BettyBe!
Честит Мартин на annni@gbg.bg!
Честита Полина на Гери*!

Да са здрави и с късмет мъничетата! Heart Eyes

# 252
Mikonomova, много добре че си го дочакала, той тази седмица пак отсъства, но от утре мисля че цял месец е на работа.

Др Цонев е уникален човек и израждащ, ако не беше той нямаше да родя нормално. Имах сухо раждане, в четвъртък малко преди прегледа ми изтекоха водите, приеме в болницата в 16 следобяд без контракции и до 1 вечерта нямах никакви, след което почнаха адски болезнени контракции, цяла вечер се мъчих, естествено никой не може да помогне нито с обезболяващи, единствено ми помогнаха горещи душове. На сутринта, когато Цонев дойде на смяна, вече бях останала без сили, даже му казах да ми прави секцио за да приключваме по бързо, но той твърдо отказа. Сложихме окситоцин и епидурална и от 9 до 12 направих пълно разкритие, през това време доктора идваше прави ми малко масаж, държа ме за ръка, адски много ме надъхваше. Всички акушерки в МД също са страхотни, аз родих при акушерката Вики и тя много помогна с разведряване на обстановката и по леко да понеса болката. Защото тя епидуралната е за около 2 часа после те пуска и не ти слагат за да усещаш напъните. В 12 часа почнах да напъвам, но не се справях много добре, макар че доктора твърдеше че съм супер. Аз просто знам че не трябва да усещам напрежение в главата, а усещах. В 12:45 след 45 минути напъни, два натиска от страна на Цонев и епизиотомия излезе моята малка Теодора - 2970 гр. През цялото раждане не вярвах че ще излезе и ако Др Цонев не беше повярвал в мен това нямаше да се случи. Накрая на раждането др ме поздрави, това беше също адски мило.

Страшно благодарна съм на др Цонев и целия екип!

Ще очаквам с нетърпение и твойто раждане, пожелавам ти да мине много леко и бързо.

P.s: от цялата работа с неправилното напъване поне нямам вътрешни шевове и хемороиди.

# 253
Честито на родилите мами и нека да гушкат здрави и пухкави бебета♥ Пожелавам и на  нас щастлив финал скоро.

Преди няколко дни бях на преглед, тъй като има съмнения, че тапата ми започва да пада, а реално мисля, че е рано, е 36+3 г.с съм. Преди самия ехографски преглед и док потвърди, че е по-скоро рано, но след него всъщност каза, че бебо е вече достатъчно голям, застанал доста добре за раждане и вече самата плацента е 3-та степен. Записахме час за 18 септ, като той де пошегува, че може и по-рано да се видим.
Наскоро започнах да получавам контракции или поне да ги усещам - като менструални болки в корема и кръста и втвърдяване на корема от двете страни.
Док от седми месец насам не ме е гледал вагинално и последния път не искаше да види как се движи шийката. Чудех се и кога ще се прави този тест за стрептококи. Дали стандартна микробиология може да установи наличие на тези бактерии или трябва изрично да се тества за тях?
Иначе ми правиха изследване за шигела, салмонела и е.коли.

# 254
Честити да са Теодора, Мартин и Полина! Живи и здрави да растат и да ви радват, а на вас бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт